Realiser din kreative visjon med Canons RF 135mm F1.8L IS USM og SPEEDLITE EL-5

Oslo, 2. november 2022 – Canon lanserer i dag RF 135mm F1.8L IS USM, et teleobjektiv med fast brennvidde som er velegnet til portrettfotografering i svakt lys. I tillegg lanseres SPEEDLITE EL-5, en effektiv Speedlite-blits til fotografering av bryllup og arrangementer. Med lyssterk f/1.8-blender og innebygd optisk bildestabilisator tar RF 135mm F1.8L IS USM skarpe bilder med myk bakgrunn, mens den lengre brennvidden gir flotte portrettbilder. SPEEDLITE EL-5 har det samme intuitive designet som EL-1 og avansert ytelse til konkurransedyktig pris, og er et perfekt tilbehør for profesjonelle fotografer. Canon presenterer i tillegg et verktøy for bildebehandling som bruker nevrale nettverk. Verktøyet blir en del av DPP-programvaren og gir fotografer mulighet til å forbedre kvaliteten på bildene de tar.

Lyssterke RF 135mm F1.8L IS USM og raske SPEEDLITE EL-5 gir større kreativ frihet for portrett- og arrangementsfotografer

RF 135mm F1.8L IS USM

RF 135mm F1.8L IS USM

Speedlite EL-5

Speedlite EL-5

RF 135mm F1.8L IS USM for portrettbilder som skiller seg ut

RF 135mm F1.8L IS USM er etterfølgeren til populære Canon EF 135mm f/2L USM. Det nye teleobjektivet gir iøynefallende portrettbilder takket være kombinasjonen av lyssterk f/1.8-blender med 9 lameller og 135mm brennvidde som gir flott bakgrunnsuskarphet, samtidig som lett komprimering av perspektivet gir en flatterende effekt på bildene. Objektivet gjør det også mulig å jobbe med større avstand mellom motivet og fotografen. Dette gir et mer behagelig og avslappet opptaksmiljø og mer naturlige bilder. RF 135mm F1.8L IS USM er også velegnet til nærbilder med en nærgrense på 0,7 m som gir 0,26x forstørrelse. RF 135mm F1.8L IS USM har optisk bildestabilisator på opptil 5,5 trinn, som økes til 8 trinn med koordinert stabilisering1, med kameraet, noe som er praktisk ved fotografering i svakt lys eller med håndholdt kamera.

Som hele Canons RF-serie gir RF 135mm F1.8L IS USM eksepsjonell bildekvalitet i hele bildet. Den avanserte optiske konstruksjonen består av tre UD-elementer som sikrer høy oppløsning og nøyaktig fargegjengivelse og reduserer kromatiske avvik. Med ASC- og Super Spectra-belegg gir RF 135mm F1.8L IS USM også minimalt med skygger og reflekser, mens fluorbelegget holder objektivet fritt for smuss og sikrer skarpt resultat.

RF 135mm F1.8L IS USM er brukervennlig og lett å håndtere for fotografer i travle opptakssituasjoner, som brylluper eller sportsarrangementer. En nano USM-motor gir rask og stille autofokus og sørger sammen med Canons øye-AF-funksjon2 for at RF 135mm F1.8L IS USM fokuserer nøyaktig på motivets øye, slik at fotografen kan konsentrere seg om komposisjonen. Dette er praktisk ved fotografering med liten dybdeskarphet. RF 135mm F1.8L IS USM er Canons første objektiv, bortsett fra superteleobjektiver, som er utstyrt med to funksjonsknapper som kan brukes til AF-stoppfunksjonen eller andre funksjoner. Kontrollringen kan også tilpasses til å endre ulike innstillinger fra objektivet, som lukkertid, blender og ISO. Støv- og fuktighetsbestandige forseglinger rundt objektivfatningen gir driftssikkerhet under alle opptaksforhold.

SPEEDLITE EL-5: Kraftig og brukervennlig blits

SPEEDLITE EL-5 er en pålitelig blits med en rekke profesjonelle funksjoner og høy ytelse. Dette gjør den til et uunnværlig tilbehør i utstyrsbagen til alle fotografer som tar bilder på arrangementer. Med ledetall på 603 og lynrask oppladingstid på 0,1–1,2 sekunder 4, har det aldri vært enklere å lyssette travle arrangementer som fester eller bryllup. Den oppladbare batteripakken LP-EL gir opptil 85 kontinuerlige avfyringer med full styrke, og opptil 350 avfyringer på en opplading med full styrke. I situasjoner der du vil ha mer dempet lyssetting kan du justere blitsstyrken til 1/10245.

SPEEDLITE EL-5 er Canons første Speedlite med multifunksjonell tilbehørssko som er kompatibel med de nyeste kameraene i EOS R-serien6 . Blitsen har gullbelagte kontakter som sikrer pålitelig tilkobling til kameraet og forbedret kommunikasjon. SPEEDLITE EL-5 har et effektivt system for passiv kjøling som gir pålitelig ytelse når den brukes i lange perioder om gangen. Støv- og fuktighetsbestandige forseglinger gjør at du kan stole på utstyret selv under krevende værforhold.

SPEEDLITE EL-5 er bygget for profesjonelle arbeidsflyter og har en rekke funksjoner. Eksempler på dette er radiostyring av opptil 15 ekstra Speedlite-blitser og Camera Link-funksjon som gir deg mulighet til å utløse eksterne kameraer som er koblet til disse blitsene. To hvite LED-lys fungerer som modelleringslys eller AF-hjelpelys ved fokusering i svakt lys. Med egendefinert blitsmodus (C.Flash) kan du registrere blitsinnstillinger (C1, C2, C3) på blitsen og også «koble» disse til kameraets egendefinerte moduser7. Dette fungerer som en forhåndsinnstilling som gir raskere arbeidsflyt i mer komplekse miljøer. SPEEDLITE EL-5 har det samme intuitive designet og menysystemet som EL-1 med kjent plassering av joystick og knapper, samt en ny blitsmenyknapp som gir rask tilgang til Speedlite-innstillingsmenyen på kameraet.

Canon har også styrket Digital Photo Professional-programvaren med et nytt abonnementsbasert verktøy for bildebehandling som bruker neurale nettverk til å forbedre bildekvaliteten ved hjelp Canons avanserte AI-teknologi i skyen. Du kan redusere støy samtidig som du beholder detaljene og skarpheten - noe som tidligere ikke var mulig med så høy ISO, forbedre fargenøyaktigheten og få fordelen av objektivoptimalisering.

Canon lanserer også EOS R6 Mark II i dag, et speilløst fullformatkamera som byr på mange muligheter for å utforske kreativiteten uten kompromiss og uavhengig av motiv. Med kontinuerlig opptak med 40 bilder/sek og Canons Dual Pixel CMOS AF som gjenkjenner og følger flere motiver i høyere hastighet, setter EOS R6 Mark II nye fartsrekorder. Et ekte hybridkamera som også tar opp oversamplet 4K 60p-video eller 6K RAW.

Du finner mer informasjon om RF 135mm F1.8L IS USM på:

https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/

Du finner mer informasjon om SPEEDLITE EL-5 på:

https://www.canon.no/cameras/speedlite-flashes/

RF 135mm F1.8L IS USM– nøkkelfunksjoner:

• Lyssterk f/1.8 sirkulær blenderåpning med 9 lameller
• 135mm brennvidde
• 5,5 stopp bildestabilisator (8 stopp med kameraet bildestabilisator)
• Avansert optisk konstruksjon med tre UD-elementer, ASC- og Super Spectra-belegg
• Nano USM-motor for rask og stille AF

SPEEDLITE EL-5 – nøkkelfunksjoner:

• Ledetall på 60, med integrert modelleringslys
• Rask oppladingstid på 0,1–1,2 sekunder4
• Oppladbar litiumionbatteripakke LP-EL
• Canons første Speedlite-blits med multifunksjonell tilbehørssko
• Radiostyring av opptil 15 ekstra blitser

Pris/Salgsstart:

RF 135mm F1.8L IS USM Anbefalt pris:   30 499,- NOK

SPEEDLITE EL-5 Anbefalt pris:   6 299,- NOK

Salgsstart for RF 135mm F1.8L IS USM vil være i desember 2022

Salgsstart for SPEEDLITE EL-5 vil være i februar 2023

  1. Med kompatible kameraer med innebygd bildestabilisator.
  2. Med kompatible kameraer.
  3. Når kameraet er stilt inn på ISO100 og zoomet til 200 mm.
  4. Ved bruk av fulladet batteri under Canons testforhold.
  5. Minimum blitsstyrke er 1/128 for høyhastighetssynkronisering.
  6. Til bruk med kompatible kameraer med Canons multifunksjonelle tilbehørssko. Vær oppmerksom på at alle funksjoner kanskje ikke støttes for alle kameraer (EOS R5 C og videokameraer med multifunksjonell tilbehørssko støttes ikke).
  7. Med kompatible kameraer.