Canon lanserer appene Auto Tracking og Auto Loop til PTZ-kameraer for mer effektive opptak

Oslo, 26. januar 2023 – Canon utvider funksjonaliteten i PTZ-kameraene sine med to nye apper som nå er tilgjengelige via Canons Add-On Applications System og gir brukerne mulighet til å legge til nye funksjoner for videoproduksjon. Appene Auto Tracking RA-AT001 og Auto Loop RA-AL001 møter markedet med en avansert frittstående løsning for videoproduksjon uten behov for ekstern maskinvare. Appene, som må kjøpes, er enkle å konfigurere og vil sammen med Canons 4K-kamerateknologi være en utmerket løsning for ulike bruksområder som opplæring, næringsliv, livearrangementer og kringkasting.

CR-N700_lifestyle

Appene lanseres med støtte for CR-N700, Canons flaggskipmodell innen fjernstyrte 4K PTZ-kameraer til innendørs bruk. Fremover vil Canon styrke utvalget av apper og utvide utvalget av kompatible kameramodeller.

Auto Tracking
Med den avanserte drivmekanismen i PTZ-kameraene sporer Auto Tracking-applikasjonen personer og sikrer at de alltid er med i bildet og opptaket. Sporingen er automatisk og presis og gjør det mulig å ta opp med enkeltkamera- eller multikameraoppsett, uten behov for kameraoperatør. Dette reduserer arbeidsmengden til AV-medarbeidere eller -operatører, og sørger samtidig for opptak av høy kvalitet. Med visuell analyse i kameraet har systemet overlegne sporingsmuligheter som sporer alt fra hele kroppen til overkroppen, skuldre og ansikt eller fra andre synsvinkler, samt ulike hastigheter fra sakte til rask gange. Kameraets presisjon og jevne drivverk kombinert med panorerings-/vippemekanismen sikrer kvalitetsopptak.

Med en rekke funksjoner for justering av blant annet komposisjon, sporingsfølsomhet og prioritert visningsområde, kan CR-N700 tilpasses en rekke bruksområder på en enkel måte. Med komposisjonsfunksjonen kan brukere definere optimal plassering av motivet, mens sporingsfølsomheten kan justeres i ti ulike nivåer tilpasset bruksområdene.

Auto Loop
Canon lanserer nå også Auto Loop-appen. Med Auto Loop kan kameraet følge en forhåndsprogrammert automatisk panorering/vipp/zoom-bevegelse uten at brukeren må gjøre manuelle endringer. Dette er praktisk i situasjoner med enkle og gjentakende kamerabevegelser, for eksempel på livekonserter der opptaket går fra trommeslageren til vokalisten til publikum og tilbake igjen. Det gjør at man kan konsentrere seg om kameraveksling og komposisjon, og det er ressursbesparende.

Velg mellom to bevegelsesmønstre – frem og tilbake eller sløyfe, man velger altså det mønsteret som passer best for den enkelte opptakssituasjon. Applikasjonen har jevn justering av start- og stopphastighet som simulerer manuelle kamerabevegelser og sikrer et naturlig resultat ved opptak med flere kameraer. Funksjonene programmeres enkelt via samme skjerm, og brukeren kan angi innstillinger for posisjon og rute, få en forhåndsvisning og styre bevegelseshastigheten samt angi hvor lenge kameraet skal være i hver posisjon.

Canon viser frem teknologien for første gang på ISE 2023, og vil demonstrere hvordan applikasjonene kan automatisere innholdsproduksjon og gi et enklere oppsett. Canon vil blant vise et oppsett for opptak av forelesninger og et studiooppsett med flere kameraer som retter seg mot næringslivet. Du finner Canon på stand 3A800 fra 31. januar til 3. februar.

Appene er tilgjengelige for nedlasting i april og kan brukes med CR-N700. Med tiden vil det også bli støtte for andre PTZ-kameraer.

Les mer om PTZ her: https://www.canon.no/ptz-cameras/cr-n700/

Du kan lese mer om Canon på ISE 2023 her: https://www.canon-europe.com/events/ise/