Canon øker ytelsen med oppdatert programvare til den populære varioPRINT iX-serien

HUNKELER INNOVATIONDAYS, Sveits - Canons arkmatede blekkpresser i varioPRINT iX-serien har siden lanseringen i 2020 befestet sin posisjon som et svært driftssikkert produksjonssystem som leverer høy kvalitet med 275 bestilte og installerte enheter globalt. I tillegg velger 30 prosent av varioPRINT iX-brukerne å kjøpe én eller flere varioPRINT iX-presser til. Som et ledd i Canons kontinuerlige satsing på innovasjon gjennom forskning- og utvikling og et tett samarbeid med kundene, lanserer Canon nå en ny programvareversjon til den suksessrike serien. Oppdateringen gir varioPRINT iX2100 og iX3200 enda høyere trykkvalitet, effektivitet og produktivitet.

varioPRINT iX-series

Over 125 varioPRINT iX-maskiner er installer i EMEA-regionen.

Picture of print outs made by Canon printers

Produkter trykket på Canons varioPRINT iX-serie.

Hittil er det installert over 125 maskiner fra varioPRINT iX-serien i EMEA-region, noe som viser at trykkpressen er et populært investeringsvalg i segmentet for arkmatede digitale B3-presser. varioPRINT iX-serien har også vist seg å være et populært valg blant grafiske virksomheter som investerer i sitt første Canon-produkt. Over 45 prosent av kundene valgte VarioPRINT iX når de skulle investere i sin første produksjonsmaskin fra Canon, og installerte den som et supplement til eller erstatning for eksisterende teknologi.

varioPRINT iX-serien tilbyr høy grad av automatisering og en rekke effektiviseringsfunksjoner som gjør det mulig for grafiske virksomheter å redusere arbeids- og vedlikeholdskostnadene, noe som gir forbedret kostnadseffektivitet og avkastning på investeringen. Innovativt iQuariusIX-blekk og trykketeknologi gir høy kvalitet med 91 prosent gjengivelse av Pantone-spotfarger, noe som er sertifisert av Fogra og Idealliance.

varioPRINT iX-brukere får også fordelen av allsidige mediemuligheter. Med over 1000 godkjente medier, inkludert standard bestrøket og ubestrøket offsetpapir og kreative medier, kan kunder produsere et bredt spekter av produkter på varioPRINT iX-serien, inkludert brosjyrer, adressert reklame, bøker og kalendere av høy kvalitet. Med klassens raskeste produksjonshastighet, enestående produktivitet og dokumentert oppetid på over 90 prosent har de ti mestproduserende varioPRINT iX-brukerne en snittproduksjon på over seks millioner trykk i måneden.

Richard Kampert, daglig leder for nederlandske Kampert-Nauta, et nettbasert trykkeri sier, «Siden vi installerte vår første varioPRINT iX3200, har vi latt oss imponere over den høye trykkvaliteten og produktiviteten vi har fått, særlig når vi trykker på tykkere medier, for eksempel når vi produserer gratulasjonskort. Siden vi som nettbasert virksomhet er avhengig av å levere raskt, har den høye opptiden til varioPRINT iX også vært et stort pluss for oss. Vi økte derfor volumet vi produserte på iX, som ble generert fra nye forretningsmuligheter og ved å flytte småjobber fra offsetpressene våre. Det medførte at vi måtte investere i flere enheter for å møte den økende etterspørselen, og i 2022 utvidet vi med nok en varioPRINT iX3200. Når vi ser fremover, mener vi at inkjet er den teknologien som dekker vårt behov best. Den gir høy kvalitet på et stort utvalg papir, den er pålitelig og kostnadseffektiv og har ganske enkelt alt et kommersielt trykkeri trenger.»

Setter en ny standard for kvalitet, produktivitet og effektivitet

Canon jobber hele tiden for å levere bedre produkter. Vi har lyttet til kundene våre og deres behov og lanserer nå en ny programvareversjon, R4.3, for eksepsjonell trykkvalitet, effektivitet og produktivitet. Det gir kundene mulighet til å produsere flere personlig tilpassede produkter og mindre opplag, for eksempel adressert reklame og bildebøker i førsteklasses kvalitet. Dette oppnås med et nytt system for automatisk kvalitetskontroll som skanner hvert enkelt ark for å sjekke bildekvaliteten og foretar systemjusteringer etter behov.

Andre funksjoner som gir bedre ytelse, inkluderer automatisk validering av medier for kunder som gjør det enkelt å sette opp nye medier ved hjelp av en veiviser. Funksjonen som registrer om flere ark mates inn samtidig i papirmatingsmodulen er også forbedret og sender feilmatede ark til en egen skuff. Det gjør at produksjonen kan fortsette uten avbrudd eller tilsyn av operatør.

Oppdateringen inneholder også flere arbeidsflytfordeler med Canon PRISMAsync-kontrolleren, blant annet støtte for hot-folder, subset-støtte via JDF, mediehåndtering for tosidige medier med ulik forside/baksidebehandling og forbedret støtte for disk-kryptering.

Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europa sier «Takket være den høye kvaliteten og eksepsjonelle produktiviteten, selv på tykke medier opptil 350 g/m2, har varioPRINT iX blitt en populær investering i det kommersielle trykkmarkedet, og tilbakemeldingene fra kundene har vært ekstremt positive. Vi investerer kontinuerlig i forskning og utvikling for alle teknologiene våre for å sikre at de fungerer best mulig og møter kundenes endrede behov, slik at de kan fremtidssikre virksomheten sin. Både eksisterende og nye kunder får fordelen av den nye standarden for effektiv trykkproduksjon av høy kvalitet med versjon R4.3. av programvaren.»

Programvaren kan etterinstalleres på alle varioPRINT iX-enheter og rulles ut til kundene fra mars 2023.

Se https://www.canon.no/business/products/production-printers/digital-presses/varioprint-ix-series/ for mer informasjon om varioPRINT iX-serien.