Canons nyeste fastvareoppdatering til EOS R-systemet gir enestående oppløsning

Oslo, 30. mars 2023 – Canon har lyttet til brukernes tilbakemeldinger og ønsker og lanserer nye fastvareoppdateringer til EOS R3 og EOS R5. Fastvareversjon 1.40 til EOS R3 har Panning Assist (panoreringsassistent) som gjør det enklere enn noen gang å fange motiver som beveger seg raskt, mens fastvareversjon 1.8.1 til EOS R5 gir forbedret oppløsning. Canon kommer også med nye funksjoner i appen Mobile File Transfer, som gir mer brukervennlige og tilpassbare arbeidsflyter.

Canon med ny fastvare til EOS R3 og EOS R5 som setter nye standarder for speilløse kameraer

EOS R3

EOS R3

EOS R5

EOS R5

Gå ikke glipp av et eneste øyeblikk

Med den nye fastvareversjonen legger EOS R3 listen enda høyere for actionfotografering. Med Canons unike nye Panning Assist-funksjon kan bildestabilisering og korrigering av uskarphet utføres under eksponering. Det gjør det enklere å lykkes med panoreringsbilder – med opptil to trinn lengre lukkertid enn det som tidligere har vært mulig, og likevel få skarpe detaljer.

Fastvareoppdateringen støtter mer enn fotografering av lynrask motorsport. EOS R3-brukere kan nå forhåndsregistrere opptil ti personer slik at ansiktene deres registreres og følges basert på en prioritering som angis i kameraet1. Dette er spesielt nyttig ved gruppefotografering, for eksempel i brylluper.

Enklere kreative arbeidsflyter

Både fastvareoppdatering v1.40 til EOS R3 og fastvareoppdatering v1.8.1 til EOS R5 har automatisk beskyttelse av bilder som overføres via FTP (File Transfer Protocol). Dette er spesielt viktig for frilansfotografer som nå kan effektivisere arbeidsflytene og enkelt se hvilke bilder de allerede har sendt, når de overfører bilder fra minnekortet til den bærbare datamaskinen.

Bedre oppløsning

Med fastvareversjon 1.8.1 til EOS R5 kan bildestabiliseringsmekanismen i kameraet flytte sensoren i trinn for å reprodusere effekten av mindre piksler og produsere bilder med høyere oppløsning – opptil 400 MP. Dette presisjonsnivået er perfekt for fotografer som vil ta flotte arkitektur- og landskapsbilder på farten.

Forbedringer i Mobile File Transfer

Canon annonserer også at det kommer nye funksjoner i Mobile File Transfer-appen. Med Mobile File Transfer-appen kan brukerne laste opp og overføre store mengder bilder til FTP/FTPS/SFTP-servere gjennom mobile enheter med 5G. Oppdateringene i appen omfatter blant annet skjermlås som hindrer utilsiktet betjening under overføring og mulighet til å endre og redigere FTP-serversinnstillinger før overføring for maksimal produktivitet. Brukergrensesnittet er også forbedret i tråd med tilbakemeldinger fra profesjonelle fotografer.

Fastvareoppdateringene er tilgjengelige via Canon Camera Connect-appen eller på nettstedet www.canon.no/support/

  1. Denne funksjonen fungerer kanskje ikke dersom ansiktene er for små til at de kan registreres, dersom de er i profil eller på skrå eller er delvis skjult, i scener der motivet er i bevegelse og som følge av visse opptaksforhold.