Ny modulbasert rull-til-rull Canon Colorado M-serie med skalerbar hastighet og problemfri bruk av hvitt blekk noe som gir mange bruksområder

Oslo, 30. mars 2023 - Canon lanserer i dag den nye Colorado M-serien: den første rull-til-rull-baserte storformatskriveren med modulær hastighetsinnstilling og fleksibel mediehåndtering. Serien er den raskeste og mest produktive løsningen i dette markedssegmentet og tilbyr også spesialeffekter og utskrift med hvitt blekk. Rull-til-rull-skriveren med utskriftsbredde på 1,6 meter har Canon Colorado-seriens solide konstruksjon og kvalitet og kan tilpasses til behovet og veksten i grafiske virksomheter med enkle oppgraderinger ute hos kunden.

Colorado M-series_front_angle

Den nye Canon Colorado M-serien er en modulær 1,6 meter rull-til-rull-skriver med to hastighetsinnstillinger og mulighet for hvitt blekk

Colorado M-series_UVgel

Canon Colorado M-serien med Canon UVgel-teknologi har FLXfinish+-teknologi for spesialeffekter og mulighet for hvitt blekk.

Colorado M-series_white_ink

Canon Colorado M-serien med hvitt Canon UVgel-blekk kan produsere et stort utvalg produkter, inkludert vindusdekor.

Den skalerbare M-serien har to produksjonshastigheter – Colorado M3 med 29 m²/t opp til 111 m²/t og M5 med 40 m²/t opp til 159 m²/t – med mulighet til å oppgradere fra en hastighet til en annen enten midlertidig i forbindelse med produksjonstopper eller permanent, noe som gjør dette til en fleksibel og fremtidssikker løsning. Både M3- og M5-modellen kan enkelt oppgraderes med den nye modulen for hvitt blekk og utstyres med FLXfinish+-teknologi for matte og blanke CMYK-utskrifter.

Det nye alternativet med hvitt Canon UVgel-blekk utvider produktspekteret betraktelig. Med hvitt UVgel-blekk kan kundene utnytte UV-blekkets mange fordeler fullt ut og produsere et stort spekter av grafikk- og dekorprodukter i førsteklasses kvalitet, for eksempel vindusdekor, etiketter og tapet. Med hvitt blekk og Colorado M-seriens nye sensorteknologi for enkel mediehåndtering kan kundene tilby flere produkter og skrive ut på tykke medier med struktur, transparente, fargede, reflekterende og magnetiske utskriftsmedier.

Det unike Canon UVgel-blekket gjør det mulig å produsere dekkende og ugjennomsiktige bilder med hvitt blekk med færre skriverhodepasseringen enn tradisjonelle utskriftsteknologier og den opprinnelige hvitheten i det endelige produktet bevares over tid. UVgel-blekkets unike egenskaper eliminerer også mange vanlige problemer knyttet til produksjon, dyserengjøring og vedlikehold ved bruk av hvitt blekk, og gir jevne, feilfrie utskrifter, reduserer blekkforbruket og blekksvinnet og øker produktiviteten. 

Grafiske virksomheter kan også utvide Colorado M-skriveren med den unike FLXfinish+-modulen og produsere CMYK-utskrifter som er matte, blanke eller begge deler uten behov for ekstra lakk.

Kunder med store produksjonsvolum kan automatisere produksjonsprosessen med en UVgel Print Factory- eller UVgel Wallpaper Factory-konfigurasjon som integrerer Colorado M-serieskrivere sømløst med etterbehandlingsløsninger for kutting, opprulling med mulighet for å tape ferdige ruller eller stable ferdig kuttede ark. Løsningen kan håndterer volumer på minst 50 000 m² per år med minimal operatørtid.

Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europa sier: «Helt siden lanseringen har Colorado-skriverne med UVgel-blekk satt standarden for hastighet, kvalitet og høy produktivitet. I tillegg til disse forretningskritiske ytelseskriteriene ønsker dagens grafiske virksomheter å gjøre smarte, miljøvennlige investeringer i produksjonsløsninger som kan skaleres i takt med virksomheten og gi dem tilgang til lønnsomme applikasjoner, produkter og markeder i vekst. Med sin modularitet og mulighet for hvitt blekk er den nye Colorado M-serien vekstmotoren som sørger for at virksomhetene kan øke kapasiteten og realisere ideene sine.»

Canons UVgel-blekk gir sylskarp bildekvalitet og konsekvente farger. Utskriftene er tørre og klare for kutting og etterbehandling med det samme og har en robusthet som fjerner behovet for laminering. Som tidligere Colorado-modeller er den nye M-serien med sine forbedringer utviklet for å håndtere produksjonsvolumet til flere konkurrerende rull-til-rull-skrivere. Løsningen har solid driftssikkerhet døgnet rundt som betyr produksjon uten tilsyn og lite operatørbetjening. Den nye Colorado M-serien støttes av PRISMAguide XL, en brukervennlig og avansert programvare for klargjøring av utskriftsfiler som gjør det enkelt å produseres opplag i høy kvalitet.

Sammenlignet med andre blekkteknologier, for eksempel blekk basert på lateks eller løsemidler, bruker UVgel-teknologien opptil 40 prosent mindre blekk for å produsere samme bildekvalitet og fargeintensitet. Det energieffektive LED-herdesystemet med lav temperatur og umiddelbar oppstart gir lavere energibruk sammenlignet med andre teknologier og gjør det mulig å skrive ut på varmesensitive materialer av høy kvalitet. Med UVgel-teknologien er det i tillegg mulig å skrive ut på miljøvennlige materialer som PVC-frie og papirbaserte medier, også ubestrøket.

UVgel-utskrifter har høy slitestyrke og formstabilitet, noe som gir eksepsjonell mekanisk og kjemisk bestandighet. Utskriftene holder seg lenger, og de fleste produkter som er produsert med en Colorado-skriver trenger ikke laminering. I tillegg til den økonomiske fordelen ved å slippe å bruke tid og penger på laminering, blir også prosessen enklere når prosessen med et ekstra lag plastlaminering fjernes.

Modulariteten til M-serien gjør den til en mer bærekraftig løsning siden kundene kan øke hastigheten og kapasiteten etter behov uten å bytte ut skriverenheten. Det er også mulig å oppgradere til høyere hastighet midlertidig i travle perioder.

Colorado M-serien er utviklet med tanke på lav total eiekostnad og rask avkastning på investering, noe som oppnås takket være laveste driftskostnad i dette skriversegmentet, muligheten til å produsere lønnsomme produkter og unike modulære oppgraderingsmuligheter.