Slik fikk Jon Martin (20) fast jobb hos Canon

Jon Martin

FIKK FAST JOBB: Jon Martin Frøyland (i midten) fikk fast jobb hos Canon i Stavanger fra og med 1. mars. Her er han sammen med Daglig leder i Canon Business Center Stavanger Jon Ingar Mæland (til venstre) og Direktør for service og support Anthon Grimsmo. Foto: Canon

Jon Martin Frøyland (20) er nettopp ferdig med sin lærlingperiode hos Canon i Stavanger. Rett etter at perioden var over ble han premiert med fast jobb hos nettopp Canon.

Canon er en sertifisert læringsbedrift med lærlinger, fortrinnsvis teknikere. Læretiden for lærlinger er på 1,5 år etter tre år på skole. Denne gjennomførte 20-åringen Jon Martin Frøyland fra 2021 nylig.

I februar i år gjennomførte Jon Martin Frøyland fagprøven innen faget som dataelektroniker, med både teori og praktisk feilsøking. Han gjennomførte den med glans, og fikk «bestått meget godt». Det er svært få som oppnår et så godt resultat.

– Jeg kan se tilbake på en svært interessant, spennende og fin periode som lærling. Lærekurven har vært bratt – og det har vært både hyggelig og utfordrende. Helt topp, sier Jon Martin Frøyland.

Og ikke bare gjennomførte han. Frøyland ble raskt premiert med fast ansettelse hos Canon. Canon visste hva han dugde til.

– Dermed ble en drøm realisert. Hele læreperioden ga mersmak og inspirasjon. Det skal være gøy å lære, og det har det i høyeste grad vært her hos Canon, sier Frøyland.

Det er faglig leder Terje Langfeldt og resten av serviceteamet i Canon Stavanger som har fungert som instruktører i læretiden til Jon Martin Frøyland.

– Jon Martin har hatt en veldig bra utvikling gjennom hele læreperioden. Nå har han fått fast jobb – og han er selvgående ute hos kundene. Det var vel fortjent, og vi er glade for å ha ham fast på laget, sier Terje Langfeldt.

– Canon er stolt over den jobben som Jon Martin har gjort hos oss gjennom 1,5 år i Canon Stavanger. Han lever ut vår bedriftskultur. Det vil si det å skape resultater i et høyt tempo, med solid håndverk og det med et glimt i øyet, sier Langfeldt.

Terje Langfeldt og Canon tar læringsoppgavene på alvor. Læring og lærlinger er en viktig investering for Canon.

– Vi har gode rutiner for mottak av læringer – og vi har etter hvert fått en fin erfaring. Ja, dette er blitt viktig både for oss og for lærlingene. Det er et samspill – som begge parter vinner på, mener Langfeldt.

– Vi tar i høyeste grad vår oppgave som lærebedrift på største alvor. Vi ønsker å fremstå som et forbilde som lærlingebedrift. Det er viktig for oss å involvere lærlingen på lik linje med de faste ansatte. Vi ser på dem som ressurser – og vi har et klart og definert ansvar, sier fagleder Langfeldt.

Langfeldt setter pris på at arbeidsgiveren Canon tar et ansvar for de unge og deres plass i arbeidsmarkedet.

– Vi ønsker å skape en arena hvor folk med lang erfaring kan lære opp de unge. Det er viktig med påfyll i bransjen. Vi ønsker å legge til rette for de unge til å komme inn på arbeidsmarkedet, sier Langfeldt.