Canons nye supertelezoom gir uovertruffen fleksibilitet

Oslo, 20. april 2023 – Canon lanserer i dag nye RF 100-300mm F2.8L IS USM som markerer en ny generasjon av supertelezoomer. Det nye objektivet er en nytolkning av EF 300mm f/2.8 – som et zoomobjektiv med førsteklasses kvalitet, og et eksempel på Canons kontinuerlige arbeid med å videreutvikle EOS R-systemet og RF-objektivserien for fotografer og videofotografer. RF 100-300mm F2.8L IS USM byr på nye nivåer av fleksibilitet og ytelse i en kompakt og lett design. Med zoomområde med nærgrense på 1,8 meter og maksimum forstørrelse på 0,16x, konstant blender, solid konstruksjon og enestående bildekvalitet, retter objektivet seg i første rekke til profesjonelle fotografer og entusiaster som spesialiserer seg på sportsfoto – fra innendørsidrett til motorsport.


Canon styrker EOS R-systemet med nye RF 100-300mm F2.8L IS USM og gir profesjonelle fotografer imponerende bildekvalitet på en enkel måte

design_Front_Slant copy 16x9

Eksepsjonell fleksibilitet

RF 100-300mm F2.8L IS USM gir deg fleksibiliteten til et zoomobjektiv kombinert med ytelsen til et fastobjektiv. Objektivet har en superkompakt design og er det letteste zoomobjektivet i sin klasse1 med en vekt på kun 2,59 kilo – noe som er bare 190 gram mer enn fastobjektivet EF 300mm f/2.8L IS II USM. Den kompakte størrelsen og høye ytelsen er mulig takket være EOS R-systemets RF-fatning. Med denne banebrytende fatningen kan objektivet opprettholde fast blender på f/2.8 i hele zoomområdet og gir samtidig lynrask og presis autofokus og følgefokus.

Objektivet er kompatibelt med Canons RF-telekonvertere. Telekonverteren RF 1.4x kan brukes i hele zoomområdet og gir deg et 140–420mm F4-objektiv, mens RF 2x-telekonverteren gir et 200–600mm F5.6-objektiv. Dette gjør RF 100-300mm F2.8L IS USM til et utmerket objektivvalg for sports-, nyhets- og naturfotografer som vil slippe å bytte objektiv under opptak. RF 100-300mm F2.8L IS USM er i tillegg det første profesjonelle superteleobjektivet i RF-serien som er utstyrt med kontrollring og en ny lett tilgjengelig L.FN-knapp som kan tilpasses. Dette gir forbedret tilpasningsmulighet og bedre manuell kontroll.

Imponerende optikk møter førsteklasses bildekvalitet

Den lyssterke faste blenderen på f/2.8 er ideell til opptak i svakt lys og til å kontrollere dybdeskarpheten for et mer dramatisk uttrykk, mens den sirkulære blenderåpningen med ni lameller gir flott bakgrunnsuskarphet (bokeh-effekt). Dette understøttes av den nye bildestabilisatoren som er basert på bildestabiliseringssystemene i Canons superteleobjektiver i L-serien. Når bildestabilisatoren brukes alene, gir det 5,5 trinn bildestabilisering og økes til 6 trinn når bildestabilisatoren i objektivet kombineres med kameraets innebygde bildestabilisator - alt takket være rask RF-kommunikasjon. Bildestabilisatoren og muligheten til å fotografere med lengre lukkertider i svakt lys er velegnet til håndholdt fotografering og videoopptak av motiver som beveger seg raskt. Bruker du stativ, oppdager systemet det og deaktiverer bildestabilisatoren automatisk.

RF 100-300mm F2.8L IS USM er Canons første superteleobjektiv som er utstyrt med to Nano USM-motorer. Det gir hurtig autofokusering og den høyeste bildekvaliteten i hele zoomområdet siden to fokuseringsgrupper styres hver for seg. Systemet har én fluorittlinse og fire UD-linser som korrigerer kromatisk aberrasjon og gir imponerende skarpe bilder, mens en asfærisk linse i støpt glass sikrer høy oppløsning fra midten til kanten av bildet.

Bygget for proffene

RF 100-300mm F2.8L IS USM har en solid og pålitelig konstruksjon som er bygget for daglig proffbruk. Konstruksjonen har støv- og værforseglinger som beskytter i krevende vær- og opptaksforhold, samt fluorbelegg som gjør det enkelt å rengjøre linsen. RF 100-300mm F2.8L IS USM har det samme varmebeskyttende belegget som først ble brukt på EF 400mm f/2.8L IS III USM og EF 600mm f/4L IS III USM. Denne beleggtypen er nå standard for alle RF-superteleobjektiver og reduserer temperaturen på objektivet når det brukes i områder med høy temperatur. Solblenderen ET-124, det myke objektivetuiet LS100-300 og objektivdekselet E-122 gir også ekstra beskyttelse.

Oppskaler bildene med nye Neural Network Image Processing Tool

Canon har relansert det nye verktøyet for bildebehandling med bruk av nevrale nettverk for Canon-brukere. Verktøyet er basert på AI-teknologi med deep learning + Canons bildeekspertise og kan oppskalere bilder med opptil 200 prosent. Det nye verktøyet forstår bildeprosessen og kjenner karakteristikkene til Canons objektiver og henter ut et høyere detaljnivå enn tradisjonelle oppskaleringsprosesser. Verktøyet er tilgjengelig som en del av Canons Neural Network Image Processing-abonnement og som en frittstående app. Brukere med et eksisterende abonnement, får tilgang til appen uten ekstra kostnad2. Appen vil i første omgang kun være tilgjengelig for brukere som har Windows 10 eller 11.

Du finner mer informasjon om RF 100-300mm F2.8L IS USM på:
https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/

Nøkkelfunksjoner RF 100-300mm F2.8L IS USM:

• 100–300mm zoomområde
• Konstant blender på f/2.8
• Lettest i klassen med 2,59 kg1
• 5,5 trinn optisk bildestabilisator med 6 trinn når objektivet brukes med et kamera med innebygd bildestabilisator
• Stille, rask autofokus, to Nano USM-motorer

  1. Basert på Canons undersøkelser. Korrekt per 20. april 2023.
  2. Appen kan kjøpes separat.