Canon lanserer kompaktkamera skreddersydd for vlogging

Oslo, 11. mai 2023 – Canon lanserer i dag PowerShot V10, et lett og brukervennlig vlogge-kamera for alle som vil dele aktiviteter med venner og følgere uten å måtte dra på mye utstyr. Med en vekt på rett over 211 gram og kompakt utforming, er PowerShot V10 en perfekt alt-i-ett-løsning for innholdsskapere innen livsstil og reise. Kameraet har dessuten innebygd stativ og mikrofon av høy kvalitet. Med stabile videoopptak i 4K UHD-kvalitet kan du lage engasjerende innhold med profesjonell bakgrunns-uskarphet.

PowerShot V10 Black Ambient
Samara-Silver-Lifestyle-chef-built-in-stand
Samara_usecase_pocket
Samara-Black-Lifestyle-musician-HG

Filmopptak i 4K UHD, kvalitetsmikrofon, innebygd stativ og 14 unike fargefiltre. Nye Canon PowerShot V10 er et perfekt verktøy for vlogging.


Det solide, vertikale kamerahuset representerer et helt nytt design fra Canon. Dette gir et portabelt og diskré kamera som lar innholdsskaper ta opptak av seg selv i folkemengder uten å tiltrekke seg oppmerksomhet. Den sentrerte opptaksknappen er skreddersydd for rask og smidig enhåndsbetjening, slik at du ikke risikerer å gå glipp av spontane og unike øyeblikk.

«Vi er stolte av å presentere dette nye konseptkameraet designet spesielt for vlogging, sier Maria Anda, Product Business Developer i Canon Nordic. Canon PowerShot V10 er det første produktet i Canon PowerShot V-serien. Vi er glade for å kunne tilby vloggere et brukervennlig kamera som blant annet gjør det enkelt å være kreativ og dele videoopptak av høy kvalitet, sier Anda.

Imponerende videokvalitet

PowerShot V10 er utstyrt med stor 1.0 type CMOS-sensor som gir flotte videoopptak i 4K-kvalitet og gode stillbildeopptak1. Ønsker du et mer filmaktig preg, kan du bruke Smooth Skin-funksjonen og en av de 14 fargefiltereffektene som er inkludert.

Funksjonen Movie Digital IS2 er ideell til videoopptak med håndholdt kamera og motvirker kamerarystelser, i tillegg til å gi skarpere, renere opptak med flere detaljer og forbedret klarhet.

PowerShot V10 er tilpasset ulike sosiale medie-plattformer og tilbyr opptak i både stående og liggende format3, samt kontinuerlig videopptak på opptil én time4. I tillegg har kameraet Auto level-funksjon som sørger for at videobildet beskjæres5 for å gi en opplevelse av mest mulig rett vinkel på opptaket. Dette reduserer derfor tiden du må bruke på redigering.

Lydopptak i høy kvalitet gir tydelig tale

PowerShot V10 er utstyrt med to store stereomikrofoner og en tredje mikrofon med støyreduksjon, noe som gir god lyd ved opptak utendørs eller i bymiljø. I tillegg til det innebygde vindfilteret er det mulig å kjøpe ekstra vindbeskyttelse, noe som inngår i den avanserte tilbehørspakken6.

Designet for å fange alle livets sider

PowerShot V10  er et vertikalt kamerahus og har brukervennlig design som lar deg gjøre det meste med bare én hånd. LCD-skjerm på 2,0 tommer som kan vippes frem er perfekt når du skal lage vlogginnlegg eller gjøre opptak av andre. Skjermen passer også til opptak med håndholdt kamera og gjør det enkelt å lage mer «personlige innlegg». Med det innebygde stativet har du hendene fri7 og kan for eksempel filme når du lager mat, gir sminketips, viser klær du har kjøpt, pakker ut og vurderer et nytt produkt eller svarer på spørsmål fra følgerne dine på direkten.

Nå ut til følgerne dine – uansett hvor du er

PowerShot V10 støtter Canon Camera Connect-appen slik at du enkelt kan overføre videoene dine til en smarttelefon eller et nettbrett via wifi. Innebygd integrering med image.canon gir enda enklere behandling av videoflyten med midlertidig lagring i skyen, før du overfører direkte fra skyen til ønsket plattform. Kameraet har også HDMI- og USB-porter for enkel overføring til bærbar eller stasjonær datamaskin og mulighet til å bruke det som webkamera.  Er du mye på farten, kan du også lade kameraet med USB-C.

Med PowerShot V10s enkle funksjoner for livestrømming8 kan du strømme innhold direkte fra kameraet til følgerne dine. Når du har satt opp kontoene dine kan kameraet livestrømme direkte til YouTube og Facebook9.

Tilbør til alle typer reiser

Canon PowerShot V10 kan kjøpes som en del av to ulike pakker. Standardpakken som inneholder strømkabel, mykt etui, objektivdeksel, vindbeskyttelse og håndstropp har en anbefalt utsalgspris på 5799,- NOK. Ønsker du flere kreative muligheter, finnes en avansert pakke utviklet i samarbeid med SmallRig. Denne pakken inneholder en ramme som bla. kan brukes til å feste på et ringlys eller en ekstern mikrofon og har en anbefalt utsalgspris på 6199 NOK).  

Salgsstart er juni 2023.

Du finner mer informasjon om Canon PowerShot V10 på:
https://www.canon.no/cameras/compact-digital-cameras/

Nøkkelfunksjoner på PowerShot V10:

• Kompakt og lett vertikalt kamerahus
• Vidvinkelobjektiv med 6,6 mm brennvidde (tilsvarende 35 mm brennvidde er 18 mm i stillbilder og 19 mm i videomodus), største blender på f/2.8
• Filmopptak i 4K UHD med 29,97/25,00 bilder/sek og full HD med 59,94/50,00 bilder/sek
• Ansiktssporings-AF
• Smooth Skin-filmprogram
• Stor stereomikrofon
• Skjerm som kan vippes opp
• Innebygd stativ (vippes enkelt opptil 30 grader)
• 14 fargefiltre
• Stillbildeopptak i JPG-format, tilsvarende Auto-program med intelligent motivgjenkjenning
• Tilkoblingsmuligheter: Wifi, Bluetooth, Webcam [UVC/UAC]

  1. 15,2 megapiksler ved stillbildeopptak
  2. Bruk av Movie Digital IS gir beskåret film. Funksjonen kan ikke kombineres med programmene Auto level, Digital zoom eller Smooth Skin.
  3. Mulig å ta liggende bilder ved å legge kameraet på siden. Du kan angi at avspillingen skal være i stående format via kameramenyen. Når du overfører videoen til programvare eller sosiale medier, endres videoen automatisk til stående format.
  4. Maks opptakstid per film er 1 time. Hvis temperaturen inne i kameraet blir for høy, kan opptakstiden bli redusert. Mulig å ta opp i 4K UHD 29,97p i ca. 20 minutter uten å nå varmegrense hvis du starter fra +23 °C. I andre program er det ingen begrensning som skyldes varme (med unntak av Smooth Skin-filmopptak i 4K som er begrenset til fem minutter).
  5. Videoen beskjæres litt og Auto level-funksjonen kan ikke kombineres med filmprogrammene Movie Digital IS eller Smooth Skin.
  6. Pakkene kan variere. Vindbeskyttelsen selges separat i Canons nettbutikk (Canon Store).
  7. Med det innebygde stativet kan du ha en vinkel fra -30 til -10° grader for opptak fra høy vinkel og 10 til 30 grader for opptak fra lav vinkel.
  8. En stabil wifi-tilkobling i et 2,4 GHZ trådløst område med færre tilkoblede enheter anbefales for best resultat.
  9. Vær oppmerksom på at en plattform når som helst kan endre, stanse eller avslutte tjenester uten forvarsel. Se de nyeste betingelsene på den aktuelle plattformen. Canon innestår ikke for og gir ingen garanti vedrørende produkter eller tjenester fra tredjepart, inkludert livestrømming.