Holmlia-ungdommer imponerer med fotoutstilling som setter fokus på bærekraftsmålene

Holmlia, 31. august 2023 - 11 lokale ungdommer er i samarbeid med Canon Norge og HolmliaSeminaret stolte av å annonsere den offisielle åpningen av deres fotoutstilling på Holmlia den 31. august 2023 kl. 17.15. Utstillingen, som vil være tilgjengelig i to uker utenfor Holmlia senter, utforsker handling og forandring i tråd med FNs bærekraftsmål.

Gjennom tre inspirerende workshops med dokumentarfotograf Johnny Haglund, har ungdommene lært seg fototeknikker og kunsten å fortelle historier gjennom bildene sine. Resultatet er en imponerende utstilling som blir å se for allmenheten.

Ungdommene har dokumentert temaer knyttet til FNs bærekraftsmål, som de brenner for eller ønsker å bidra til å endre. Ved å anvende fotografi som medium, ønsker ungdommene å inspirere både lokalsamfunnet og samfunnet generelt til å ta bevisste steg mot en bærekraftig fremtid. Hvert bilde forteller en unik historie.

-Jeg er superglad for at Canon gjennom deres «Young People Programme» har lagt til rette for at ungdom på Holmlia får mulighet til å lære mer om formidling gjennom bilder, sier Daglig leder HolmliaSeminaret, Ingvild Stjernen Tisløv. Det var gøy å se hvordan Johnny fanget interessen til deltakerne via sine eventyrlige fortellinger, samtidig som han poengterte fototekniske triks. Etter å ha jobbet med ungdom størsteparten av karrieren min er jeg ikke overrasket over hvor kreative de var med hensyn til tematikk og motiv, men ble skikkelig imponert over hvor bra bilder det ble, sier Stjernen Tisløv.

Trond Gjertsen, ansvarlig for Young People Programme og Canon Norges sosiale engasjement, gleder seg også stort over utstillingen.

-Her har unge mennesker på Holmlia vist hva som bor i dem av kreativitet og evne til å utrykke sitt engasjement, gjennom veldig gode bilder. Jeg er imponert over resultatene og jeg håper flest mulig tar turen til Holmliasenteret for å se hva ungdommene har på hjertet, sier Gjertsen.

Utstillingen åpnes 31. august kl.17.15. utenfor Holmlia senter av bydelsdirektøren og blir tilgjengelig for publikum frem til 13. september.

Om Canon Young People Programme

Gjennom Young People-programmet bistår Canon ungdom til å uttrykke og formidle det de er opptatt gjennom bilder. Canon har nådd over 4500 unge deltakere og jobbet med over 50 veldedighetspartnere på tvers av Europa, Midtøsten og Afrika gjennom dette programmet.

For mer informasjon, kontakt:

PR-ansvarlig hos Canon, Siw Holmgren, på mobil 934 66 355 og mail: siw.holmgren@canon.no

Ansvarlig for Young People Programme hos Canon, Trond Gjertsen, på mobil 906 96 811 og mail: trond.gjertsen@canon.no

Daglig leder HolmliaSeminaret, Ingvild Stjernen Tisløv på mobil: 466 16 791 og mail: ingvild@reynd.no