Canons nye storformatserie imagePROGRAF PRO med 12 farger leverer markedets hittil beste PRO-utskriftskvalitet og overlegen lysbestandighet for profesjonelle foto- og kunstutskrifter

Oslo, 15. februar 2024 – Canon lanserer en ny og forbedret serie av selskapets suksessrike imagePROGRAF PRO storformatskrivere med 12 farger. Den nye serien er utviklet for foto- og kunsttrykkmarkedet og består av tre modeller: imagePROGRAF PRO-6600 (60"/1524 mm), PRO-4600 (44"/1118 mm) og PRO-2600 (24"/610 mm) som erstatter modellene imagePROGRAF PRO-6100, PRO-4100 og PRO-2100. Sammen med det nye pigmentblekksettet LUCIA PRO II1, leverer den nye serien med 12 farger den høyeste fotoutskriftskvaliteten av samtlige imagePROGRAF-enheter. Serien møter markedets ønske om bedre bilde- og lysbestandighet og holdbarhet, slik at utskriftene kan oppbevares lenger. Serien har i tillegg nye miljøfordeler. imagePROGRAF PRO-serien vil være utstilt på Canons stand (B41-1–B41-8) i hall 8A på drupa 2024.

  • Den nye imagePROGRAF PRO-serien leverer den høyeste fotoutskriftskvalitet av samtlige imagePROGRAF-enheter hittil.

  • Canon lanserer ny og forbedret serie av de populære imagePROGRAF PRO storformatskrivere med 12 farger.

  • Den nye imagePROGRAF PRO-serien er utviklet for foto- og kunstrykkmarkedet.

Eksepsjonell bildekvalitet

imagePROGRAF PRO med 12 farger er allerede anerkjent for å produsere utskrifter i høy fotokvalitet, med livfulle farger og enestående klarhet og detaljer. Det matte sorte blekket i LUCIA PRO II blekksett og en nyutviklet tabell for fargematching, gir forbedret gjengivelse av mørke nyanser og sort på kunstpapir.  De mørke områdene av fargeskalaen er også utvidet for gjengivelse av detaljerte grånyanser på kunstpapir.

Kraftig forbedret holdbarhet

Blekksettet LUCIA PRO II bidrar til å fremtidssikre utskriftene. De nye blekkene gir nemlig mye bedre ripebestandighet på fotopapir, noe som gir enklere håndtering, montering og etterbehandling for grafiske virksomheter. Blekket har dessuten et svært lysbestandig pigment som gir forbedret fargebestandighet. Den nye imagePROGRAF PRO-serien gjør det dermed mulig å produsere foto- og kunstutskrifter av enda høyere kvalitet, med en levetid på opptil 200 år2 uten at fargene falmer.

Økt produktivitet

Den nye imagePROGRAF PRO-serien er enkel å bruke uansett ferdighetsnivå og øker produktiviteten takket være et system som overvåker statusen for blekk og dysekontroll, forenklede innstillinger og enklere mediehåndtering. Serien har støtte for to ruller med ulike medietyper og formater samtidig, slik at brukeren automatisk kan veksle mellom utskrift på matt og blankt papir uten avbrudd i arbeidsflyten. Videre er hastigheten på den automatiske innmatingsprosessen forbedret slik at innmatingstiden er redusert med ca. 40 prosent3.

Miljøhensyn

I tråd med Canons mål om å redusere miljøavtrykket til produktene og virksomheten ved å bruke ressurser på en ansvarlig måte, minske avfallsmengden, øke effektiviteten og legge til rette for innovasjon, er det brukt mindre ekspandert polystyrenskum i emballasjen til den nye serien. Det er for eksempel brukt 89,5 %4 mindre polystyrenskum for PRO-4600 sammenlignet med foregående modell. Redusert strømforbruk – 85 W eller mindre i drift og 2,3 W eller mindre i standby – har i likhet med andre kriterier bidratt til at serien er rangert som «Gold»-produkt, som er den beste rangering for bildeprodukter under det amerikanske miljømerket EPEAT5 (Electronic Product Environmental Assessment Tool).

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group hos Canon Europa sier: «Den nye imagePROGRAF PRO-serien viderefører den enorme suksessen til vår nåværende serie og forbedrer den med ny design og nye funksjoner basert på tilbakemeldinger fra kundene våre. Vi har hevet standarden for utskriftskvalitet og forbedret lys- og slitasjebestandigheten. Det forlenger utskriftenes levetid, noe som er viktig for profesjonelle fotografer og grafiske virksomheter. Med forbedret mediehåndtering og mer automatisering, har vi også gjort serien mer brukervennlig og produktiv.

Den nye imagePROGRAF PRO-serien er et attraktivt tilbud til kundene våre. Den gir profesjonelle fotografer mulighet til å produsere profesjonelle fotoutskrifter selv, med full kontroll over resultatet og kvaliteten på arbeidet.»

Den nye imagePROGRAF PRO-serien er tilgjengelig i EMEA fra mars 2024, enten direkte fra Canon eller via en av Canons autoriserte forhandlere.

Du finner mer informasjon om den nye imagePROGRAF PRO-serien her: https://www.canon.no/business/products/wide-format-printers/announcing-new-imageprograf-pro-gp/

  1. 11 av de 12 blekkene er nyutviklet. Det matte sorte blekket er det samme som brukes i GP-2000/4000.
  2. Ved bruk av Canon Photo Paper Pro Platinum. Estimert holdbarhet beregnet i henhold til testmetode for lysbestandighet innendørs. Livslengdekriterier i henhold til vurderingsmetoden for digitale fargefotoutskrifter (JEITA CP-3901B) publisert av JEITA (Japan Electronics and Information Technology Industries Association).
  3. Fra 123 sekunder (forrige imagePROGRAF PRO-serie) til 73 sekunder (den nye imagePROGRAF PRO-serien).
  4. Etter vekt, PRO-6600 redusert med 58,9 % og PRO-2600 med 100 %
  5. EPEAT er et miljømerke utarbeidet av GEC (Green Electronics Council), en amerikansk ideell organisasjon som jobber for utvikling og promotering av miljøvennlige produkter.