Over 2300 enheter i Canons imagePRESS V-serie er solgt i EMEA*, og samtlige modeller er nå Fograsertifisert

Canons ark- og tonerbaserte imagePRESS V1350 og V900-serien har oppnåddFogras1 PSD-sertifisering (Process Standard Digital), og oppnådd viktige milepæler for salg. Siden lanseringen i henholdsvis desember 2022 og mai 2023 er det installert over 1600 imagePRESS V900-maskiner og over 120 imagePRESS V1350-presser i EMEA (*Europe, Midle-East and Africa). I tillegg er det installert mer enn 660 enheter i imagePRESS V1000, som ble lansert i april 2022, og ble Fogra-sertifisert i august 2022.

  • Canons imagePRESS V1350 har fått Fogra PDS-sertifisering.

  • Den Fogra PSD-sertifiserte imagePRESS V900-serien har over 1600 installasjoner i EMEA.

  • Det danske selskapet Huuray investerte i en imagePRESS V700 sommeren 2023.

imagePRESS V1350 og V900-seriene er nå sertifisert av Fogra. Begge digitaltrykkpressenefikk høyeste mulige klassifisering for trykkvalitet med en A, i henhold til kriteriene i PSD-sertifisering (Process Standard Digital). Dette resultatetble oppnådd med både Canons PRISMAsync-serve (RIP) og Fiery-teknologistyrte imagePRESS-server (RIP) for både gloss- og silk papirkvaliteter.

imagePRESS V900-serien leverer både på trykkvalitet og fleksibilitet

Med over 1600 installasjoner i EMEA er imagePRESS V900-serien et populært valg takket være det store spekteret av produkter som kan produseres med denne kompakte enheten. Serien består av tre modeller – V900, V800 og V700 – som produserer henholdsvis 90, 80 og 70 A4-sider prminutt. Pressene er utviklet for travle produksjonsmiljøer og leverer stabilt resultat, høy kvalitet og fleksibilitet, i tillegg til at de støtter et stort utvalg av medier.

Det danske selskapet Huuray investerte sommeren 2023 i en imagePRESS V700 for å utvide produksjonen av personlige gavekort. Dann Grønhøj som er adm. dir. hos Huuray, sier: «Interessen for fysiske gavekort har økt, og for å møte den stigende etterspørselen trengte vi en skriver som kunne håndtere voksende jobbvolum. Tidligere kunne vi bare produsere 15 gavekort om gangen, og det var altfor mange manuelle prosesser og ineffektivitet i produksjonen.»

«Vi merker allerede at investeringen i ny teknologi har hatt stor betydning for veksten vår», fortsetter han. Bare to måneder etter at vi gikk til anskaffelse av den nye pressen, har vi levert gavekort til en stadig voksende kundebase, noe vi ikke ville klart med det gamle utstyret vårt. Vi er spesielt imponert over hastigheten til imagePRESS V700. Den produserer mye raskere enn den gamle maskinenvår, og dermed sparer vi mye tid. Vi er også veldig fornøyde med kvaliteten og den høye oppløsningen, som gir gavekortene en finere finish på et større spekter av medier.»

Tipografia Carnicella, en familiedrevet grafisk virksomhet i Italia, nyter også godt av systemfordeler som kvalitet og fleksibilitet. Andrea Carnicella, eieren av Tipografia Carnicella, sier: «Vi investerte i imagePRESS V900 ettersom den garanterer førsteklasses utskriftskvalitet og nøyaktighet, samt økt produktivitet med svært lav nedetid. Muligheten til å produsere på mange ulike medier var en viktig faktor for valget vårt. Med Canon imagePRESS V900s hastighet og kvalitet, kan vi øke de månedlige produksjonsvolumene og bruke pressen til å produsere jobber vi vanligvis ville satt ut eller produsert på en av offsetpressene våre.»

imagePRESS V1350: et anerkjent valg for høy produktivitet

Flaggskipet imagePRESS V1350 gir høy produktivitet med en topphastighet på 135 A4-sider i minuttet. Det er installert over 120 imagePRESS V1350-enheter i EMEA siden lanseringen i mai 2023. imagePRESS V1350 er utviklet for storproduksjon av kvalitetstrykk, blant annet magasiner, brosjyrer, foldere, trykksaker og personlig tilpasset emballasje.

Det italienske trykkeriet E. Lui Tipografia er en ledende aktør i trykkeri- og forlagsmarkedet og leter alltid etter trykkpresser som kan garantere stabilitet og produktivitet. Enrico Lui, eieren av E. Lui Tipografia, "sier: «I motsetning til andre modne trykketeknologier er det fremdeles mange muligheter for teknisk utvikling innen digitalt fargetrykk. Vi mener at Canon er det merket som investerer mest i disse mulighetene og presenterer store oppgraderinger for hver maskingenerasjon. Helt siden de første testene våre har imagePRESS V1350 vist seg å være et stort generasjonssprang fra den foregående serien.

Jennifer Kolloczek, EMEA Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print hos Canon Europa, sier: «Etter at de nye tilskuddene i imagePRESS V-serien ble presentert, har vi sett en stor interesse for teknologien og fleksibiliteten til de respektive pressene og for vekstmulighetene som hele imagePRESS V-serien og Canons bredere utvalg av arkbaserte skrivere, gir kundene. Serien bygger på avansert og dokumentert patentert teknologi, som gir kundene våre mulighet til å jobbe bedre og raskere. De får også flere muligheter til å tilby kundene sine trykkprodukter av høy verdi. Vi gleder oss over at hele imagePRESS V-serien er Fogra-sertifisert, og vi føler oss sikre på at grafiske virksomheter og hustrykkerier, samt varemerkene og markedsføringsavdelingene de betjener, kan dra nytte av de tydelig definerte standardene og bekreftelsene denne sertifiseringen gir.

imagePRESS V-serien og andre Fogra-sertifiserte Canon-presser stilles ut på Canons stand i hall 8a på Drupa 2024.

Du finner mer informasjon om Fogra-sertifiserte Canon-presser på https://www.canon-europe.com/business/insights/articles/fogra-certification/

  1. Fogra er et anerkjent, ikke-kommersielt tysk forskningsinstitutt for den grafiske bransjen. De foretar revisjoner som gir en uavhengig kvalitetsnorm som både leverandører og grafiske virksomheter kan bruke til å foreta en objektiv evaluering av egne presser og produksjonsprosesser.