PTZ-LØSNINGER

Koble til mer, strøm mer: Ny 4K-funksjonalitet for Canon PTZ-kameraer

Canon har hatt stor suksess i den eksterne PTZ-sektoren (pan, tilt, zoom), og for å bidra til å styrke vårt omdømme som bransjeledende, har vi lansert en ny Webcam Driver som er tilgjengelig for nedlasting snart. Den gir PTZ-kameraer ekstra funksjonalitet og tilkoblingsmuligheter. I tillegg til denne nye programvaren, er det også implementert to nye protokoller i PTZ-serien – SRT og FreeD – for å muliggjøre sømløs integrasjon i kringkastings- og VR/AR-arbeidsflyter.

Koble til mer, strøm mer: Ny 4K-funksjonalitet for Canon PTZ-kameraer

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Et raskt voksende marked

Behovet for eksterne kameraer for å strømme direktesendte arrangementer, i tillegg til videokonferanser i kontor- og bedriftsmiljøer, har økt betydelig siden pandemien. Mange sektorer har omfavnet de nye mulighetene som tilbys av en PTZ-infrastruktur, inkludert høyere utdanning, konsertarenaer, teatere og tilbedelseshus.

Takket være Canons nye Webcam Driver1, som er tilgjengelig på Windows-operativsystemer, er det enkelt å konfigurere PTZ-kameraer for direktesending av høy kvalitet, webkamerafunksjonalitet, lengre kablingsalternativer via LAN, automatisk kameragjenkjenning og mulighet for å registrere flere kameraer.

4K 30p-utdata
Via LAN og den nye USB-driveren kan brukerne nå bruke CR-N300-, CR-N500- og CR-X300-kameraene til direktesending i opptil 4K 30p2, med ytterligere fleksibilitet for plassering av kameraet når det er koblet til en PC.

Automatisk kameragjenkjenning
Den nye programvaren oppdager kompatible Canon PTZ-kameraer som er på samme nettverk som PC-en. Dette gjør det enkelt å konfigurere kameraene slik at brukerne kan identifisere hvilke kameraer de vil registrere i programvaren.

Registrere flere kameraer
Du kan registrere opptil fem kameraer i programvaren. Avhengig av installasjonen er det enkelt å velge hvilket kamera som skal brukes, fra PC-en.

USB-C via LAN

4K 30P2-bildekvalitet er nå en reell mulighet takket være utdata via LAN. USB er begrenset på grunn av den maksimale lengden på kabelen (vanligvis 3 m). På den annen side har en LAN-tilkobling en betydelig lengre kabelføring, noe som gjør at den er ideell for større arenaer i det profesjonelle AV-rommet. Ta et universitet som eksempel: I stedet for å være begrenset til en 3 m lang USB-tilkobling fra en bærbar PC til et PTZ-kamera, kan brukere av Canons nye Webcam Driver installere den bak i et stort auditorium uten at det går på bekostning av pålitelighet eller kvalitet.

Vi introduserer to nye protokoller: SRT og FreeD

To nye protokoller er lansert for Canons PTZ-serie, som gjør det mulig å integrere dem sømløst i arbeidsflyter som er svært avhengige av kringkasting og VR/AR. Fastvaren blir tilgjengelig for nedlasting for CR-N300- og CR-N500 PTZ-kameraene senere i 2022.

SRT
SRT-protokollen (Secure Reliable Transport) er en videooverføringsprotokoll som har fått et godt rykte i det eksterne produksjonsmarkedet, og som har høy kvalitet, kort ventetid og sikker videooverføring, selv under uforutsigbare nettverksforhold. Dette er en utbredt protokoll i kringkastingsbransjen og gjelder for øyeblikket Canons CR-N300- og CR-N500 PTZ-kameraer.

FreeD
FreeD-protokollen er mye brukt i virtuelle studioer og i VR/AR-produksjoner. Canons CR-N500- og CR-N300-kameraer kan nå enkelt integreres i virtuelle produksjonsområder som nyhetssendinger, værmeldinger, sportssendinger og direktesendte arrangementer takket være denne protokollen. Protokollen gjør at panorering, vipping, zooming, fokusering og iris, så vel som plasseringen av PTZ-kameraet i en virtuell plattform, kan overføres i direkte i sanntid.

En løsning for alle typer scenarier

Finn ut hvordan Canon PTZ-løsninger kan brukes på en rekke bruksområder takket være vår fremragende bildeteknologi.

 • Kringkasting og TV-studioer

  Kringkasting og TV-studioer

 • Direktesendte arrangementer og musikkopptredener

  Direktesendte arrangementer og musikkopptredener

 • Bedriftsarrangementer og presentasjoner

  Bedriftsarrangementer og presentasjoner

 • Høyere utdanning

  Høyere utdanning

 • Tilbedelsessted, kirke

  tilbedelsessteder

 • Kringkasting av utendørsaktiviteter og idrettsarrangementer

  Kringkasting av utendørsaktiviteter og idrettsarrangementer

 • Relaterte produkter

  Canons serie med nettverkskameraer gir deg løsningen du trenger til overvåking. Kameraene er kompakte, men har likevel høy ytelse, og gir enestående bildekvalitet, selv i dårlig lys, der det finnes flere sikkerhetsrisikoer.

  1. Gjelder bare for CR-N300, CR-N500 og CR-X300
  2. Utdataoppløsning avhenger av hvilket program som brukes