Piratkopier og forfalskede produkter

Piratkopierte Canon-produkter er vanskeligere å oppdage - og sannsynligvis farligere – enn du kanskje tror. Piratkopierte eller "falske" Canon-produkter kan være nesten identiske med ekte Canon-produkter, men det er de ikke. Canon-produkter som ofte piratkopieres, omfatter blant annet toner- og blekkassetter, batterier og ladere samt kameratilbehør.

Det er straffbart å lage, importerte eller selge piratkopierte produkter. Canon samarbeider med politi, tollvesen, organisasjoner som jobber mot forfalskning, og myndigheter over hele EMEA-området (Europa, Midtøsten og Afrika) for å bekjempe handelen med forfalskede Canon-produkter.

Counterfeit

Farene ved å bruke piratkopierte Canon-produkter

Sikkerhet
Forfalskede Canon-produkter er ikke produsert og testet i henhold til de samme strenge kvalitetsstandardene som ekte Canon-produkter, og kan derfor skade deg eller produktet ditt. Forfalskede batterier kan for eksempel produsere for mye varme, lekke eller eksplodere når de brukes, som igjen kan medføre alvorlige personskader eller uopprettelige skader på produktet ditt.

Kvalitet
Forfalskede Canon-blekkassetter og -tonerkassetter kan lekke, blokkere skriverhodet eller føre til at fargene blir uklare eller stripete. Disse kassettene gir også sannsynligvis betraktelig dårligere utskriftskapasitet enn ekte produkter. Utskriftskapasiteten til forfalskede Canon-kassetter som Canon har testet, ligger på mellom 28 og 69 % sammenlignet med ekte kassetter.

Miljø
Canons originale produkter er i samsvar med internasjonale og europeiske lover, inkludert WEEE, RoHS-direktivet og REACH-forordningen. Det er lite sannsynlig at forfalskede produkter overholder disse lovene. De kan dermed medføre en større risiko for miljøet.

Slik identifiserer du forfalskede Canon-produkter

Canon-produkter som ofte forfalskes er blekkassetter, blekkflasker, toner og kameratilbehør som batterier, ladere, objektivhetter, fjernkontroller og vesker.

Emballasjen til alle ekte blekkassetter1, blekkflasker, tonere, og batterier fra Canon har et unikt Canon-hologram.


Hologrammet har en unik fargeendringsfunksjon som viser en skimrende gullfarge eller skimrende rødlig gullfarge når du ser på det forfra, og en mørk skimrende grønnfarge når du ser på det fra siden. Hvis hologrammet er forfalsket, endres fargen vanligvis ikke til en mørk skimrende grønnfarge.

Ting du kan se etter på forfalskede produkter

– Falske hologrammer vises ofte på en uryddig måte. De kan se skadet ut, være uskarpe eller ha feil farger eller størrelse.
– Canon-logoer på forfalsket Canon-emballasje kan være dårlig gjengitt med feil farge, skrifttype eller størrelse.
– Emballasjen kan se ut som den har blitt forseglet på nytt, brukt på nytt eller tuklet med.
– Emballasjen kan ha stavefeil eller manglende tegnsetting.
– Vær på vakt hvis en forhandler tilbyr uvanlig lave priser.
– Vær forsiktig når du handler på nett og nettauksjonssider. Ikke alle produkter på slike nettsteder er forfalsket, men forfalskere bruker ofte Internett til å selge falske produkter raskt, anonymt og internasjonalt. Vær derfor oppmerksom når du handler.

Hva du bør gjøre hvis du tror at du har kjøpt et forfalsket produkt

Hvis du er i tvil om et Canon-produkt du har kjøpt er ekte eller ikke kan du kontakten en autorisert Canon-forhandler eller Canon direkte på ipr.info@canon-europe.com.

Dessverre kan vi ikke erstatte piratkopierte Canon-produkter, men vi kan som oftest bekrefte om et produkt er ekte eller ikke, og gi skriftlig beskjed om produktets autentisitet. For å være sikker på at du bare kjøper ekte Canon-produkter, kan du gå til Forhandlere-siden vår for å se en ufullstendig liste over autoriserte forhandlere av Canon-produkter.

Du er kanskje også interessert i

  1. Den europeiske plastemballasjen for blekkskrivere eller blistermultipakker har kanskje ikke dette unike hologrammet.