Forfalsket

Piratkopierte Canon-produkter er vanskeligere å oppdage - og sannsynligvis farligere – enn du kanskje tror. Piratkopierte eller "falske" Canon-produkter kan være nesten identiske med ekte Canon-produkter, men det er de ikke. Canon-produkter som ofte piratkopieres, omfatter blant annet toner- og blekkassetter, batterier og ladere samt kameratilbehør.

Det er straffbart å lage, importerte eller selge piratkopierte produkter. Canon samarbeider med politi, tollvesen, organisasjoner som jobber mot forfalskning, og myndigheter over hele EMEA-området (Europa, Midtøsten og Afrika) for å bekjempe handelen med forfalskede Canon-produkter.

Følgende informasjon vil hjelpe deg å forstå farene knyttet til å bruke forfalskede Canon-produkter, hvordan du kan identifisere dem, og hva du bør gjøre hvis du tror du har kjøpt slike produkter.

Farene ved å bruke piratkopierte Canon-produkter

Sikkerhet

Forfalskede Canon-produkter er ikke produsert og testet i henhold til de samme strenge kvalitetsstandardene som ekte Canon-produkter, og kan derfor skade deg eller produktet ditt. Forfalskede batterier kan for eksempel produsere for mye varme, lekke eller eksplodere når de brukes, som igjen kan medføre alvorlige personskader eller uopprettelige skader på produktet ditt.


Kvalitet

Forfalskede Canon-blekkassetter og -tonerkassetter kan lekke, blokkere skriverhodet eller føre til at fargene blir uklare eller stripete. Disse kassettene gir også sannsynligvis betraktelig dårligere utskriftskapasitet enn ekte produkter. Utskriftskapasiteten til forfalskede Canon-kassetter som Canon har testet, ligger på mellom 28 og 69 % sammenlignet med ekte kassetter.


Miljø

Canons originale produkter er i samsvar med internasjonale og europeiske lover, inkludert WEEE, RoHS-direktivet og REACH-forordningen. Det er lite sannsynlig at forfalskede produkter overholder disse lovene. De kan dermed medføre en større risiko for miljøet.

Slik identifiserer du forfalskede Canon-produkter

Canon-blekkassetter, -lasertonere, -kopimaskintonere, -kamera- og -videokamerabatterier

Emballasjen til alle ekte Canon-blekkassetter1 , -lasertonere, -kopimaskintonere, -kamerabatterier og -videokamerabatterier har et unikt Canon-hologram.


Hologrammet har en unik evne til å endre farge – det glinser i gull når man ser på det rett forfra, men endres til en mørk grønnfarge når man ser det fra siden. Hvis hologrammet er forfalsket, vil det ikke endre farge eller bare endre farge litt.

Hologram - Top and Bottom

Ting du kan se etter på forfalskede produkter

  • Falske hologrammer vises ofte på en uryddig måte. De kan se skadet ut, fargene kan være uskarpe eller feil, eller hologrammene er av feil størrelse.
  • Canon-logoer på forfalsket Canon-emballasje kan ha feil farge, skrifttype eller størrelse.
  • Emballasje kan se ut som den har blitt forseglet på nytt, brukt på nytt eller tuklet med.
  • Emballasje kan ha stavefeil eller mangel på tegnsetting.
  • Vær forsiktig hvis en forhandler har uvanlig lave priser.
  • Vær forsiktig når du handler på nettauksjonsider. Ikke alle produkter på slike nettsteder er forfalsket, men forfalskere bruker ofte slike nettsteder for å selge falske produkter raskt, anonymt og internasjonalt. Vi har bekreftede rapporter om at forfalskede Speedlite-produkter og batterier for Canons kameraer og videokameraer blir solgt på slike nettsteder, så vær oppmerksom når du bruker slike auksjonswebområder.

Hva du bør gjøre hvis du tror at du har kjøpt et forfalsket produkt

Hvis du er i tvil om et Canon-produkt du har kjøpt, er ekte, kan du kontakte en autorisert Canon-forhandler eller Canon direkte på ipr.info@canon-europe.com.

Dessverre kan vi ikke erstatte piratkopierte Canon-produkter, men vi bør være i stand til å bekrefte om et produkt er ekte eller ikke, og gi skriftlig beskjed om produktets autentisitet.

For å være sikker på at du bare kjøper ekte Canon-produkter, kan du gå til Forhandlere-siden vår for å se en ikke-komplett liste over autoriserte forhandlere av Canon-produkter.

Du er kanskje også interessert i:

Fraudulent store warnings

Advarsler om falsk butikk

Vær årvåken når du handler Canon-produkter på Internett. Sørg for at du bruker en av våre offisielle Canon-butikker. Lær hvordan du gjenkjenner dem her.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Juridisk og samsvar

Vi overholder alle gjeldende lover og regler i de mange landene der vi har virksomhet. Finn ut mer om reglene våre og juridiske erklæringer, holdninger og veiledninger her.

1 den europeiske plastemballasjen for blekkskrivere eller blisterpakninger har kanskje ikke dette unike hologrammet.