Gi hjemmekontoret et løft med Canon
og Secret Styling Club

Interiørdesignduoen Secret Styling Club deler tips til hvordan du kan
lage en personlig arbeidsplass hjemme
Jeremy Singer
Jeremy Singer

European PR Professional EMEA


November 2020.: For mange er det å jobbe eller studere hjemme blitt den nye hverdagen – fire av ti europeiske arbeidstakere ble henvist til hjemmekontor tidligere i år og over tre fjerdedeler regner med at dette vil fortsette i de neste månedene. Om du har et eget hjemmekontor eller har okkupert et hjørne i huset, er det viktig å holde arbeids- og studieplassen adskilt fra resten av hjemmet for å få et skille mellom jobb og privatliv.

Canon har inngått et samarbeid med Secret Styling Club, en anerkjent designduo grunnlagt av to magasinstylister med over 40 års erfaring. Sammen gir vi deg tips til hvordan du kan lage en komfortabel, inspirerende og effektiv arbeidsplass hjemme, samtidig som vi viser deg de kreative mulighetene til blekkskriverne i Canons PIXMA-serie.

1. Komfort er viktig, men det kan være fint også!

Når du sitter lenge i ro og jobber, kan det bli ukomfortabelt etter hvert. Da kan det være lurt å bruke en pute som gir støtte til ryggen. Hvorfor ikke kombinere støtte og stil? Det gjør du enkelt ved å skrive ut favorittdesignet ditt på overføringspapir som du deretter stryker på en vanlig pute. Sterke mønstre og minimalistiske strektegninger er både enkelt og moderne.

2. Tenk oppbevaring

En rotete arbeidsplass kan virke stressende, derfor er god oppbevaring viktig. Selv om du kanskje ikke har de samme oppbevaringsmulighetene som på jobben, kan du likevel gjøre det beste ut av det du har.

Enten du har et eget arkivskap eller bruker esker til å holde orden på ting, lønner det seg å merke alt med skreddersydde klistremerker eller magneter, slik at du har full kontroll på hva som er hvor. Canons Creative Park (mobilapp tilgjengelig for iOS/Android-enheter, eller skrivebordsprogram) inneholder masse inspirasjon til skrivebordsdekor med enkle og effektive 3D-prosjekter, for eksempel en penneholder med personlig preg, som holder orden og har en morsom vri med bilde som kan skiftes ut.

3. Øk produktiviteten

Det kan være vanskelig å fokusere og holde motivasjonen oppe når du både jobber og bor innenfor de samme veggene. Tilfør farge og liv på arbeidsplassen med dekorative planter som ikke bare pynter opp, men også kan bidra til at du jobber mer effektivt. En nylig undersøkelse avdekket nemlig at planter kan øke effektiviteten med opptil 15 prosent .

Skriv ut egendesignede klistremerker som du kan bruke til å friske opp blomsterpottene med et personlig preg, for eksempel med moderne geometriske former eller inspirerende sitater som holder motivasjonen oppe gjennom arbeidsdagen.

4. Motivasjon og inspirasjon

Jobb mer fokusert og effektivt med visjons- eller idékart som definerer mindre oppgaver samt mer langsiktige mål. Er du en mer visuell person, kan du lage store og stilistiske veggoppheng med fargepaletter og stoffprøver for å visualisere fremtidige ambisjoner. Er du mer en ordsmed, kan du skrive ned konkrete mål og påstander med prioriteringer og milepæler, slik at du har dem i tankene mens du jobber. Prøv Canons blanke kvadratiske fotopapir på 13 x 13 cm for å vekke bildene dine til live.

5. Personlig preg og motiverende kunstverk

Det er absolutt enklest å skille mellom jobb og privatliv dersom du har en egen atskilt arbeidsplass hjemme, men mange må kanskje bruke plassen også utenom arbeidstid. Om du bruker gjesterommet eller kjøkkenbordet som hjemmekontor, er det viktig å videreføre boligens unike og personlige stil.

Bruk kunst, gjenstander med affeksjonsverdi eller fotografier til å skape en positiv atmosfære. Skriv ut motiverende sitater som du plasserer ved siden av idékartet, eller ramm inn favorittbildet ditt for å få frem smilet i løpet av arbeidsdagen. Du kan skrive ut disse i mange forskjellige stiler med Canons PIXMA-serie, for eksempel på små klistremerker eller på fotopapir i opptil A4-format. Du kan i tillegg bruke Canons Easy-PhotoPrint Editor-app (iOS/Android) til å lage for eksempel kollasjer og kort fra smartenheten.

Det har aldri vært viktigere å ha en arbeidsplass hjemme som er komfortabel, men også fin, praktisk og inspirerende. Sett ditt personlige preg på arbeidsbordet med fotoutskrifter, klistremerker og annen dekor som passer din stil og gjør det til et trivelig sted å jobbe», sier Laurie Davidson, Secret Styling Club.

Tipsene våre er bare noen få eksempler på hvordan du kan puste nytt liv i arbeids- eller studieplassen din hjemme. Hvis du vil lære mer, tilbyr vi også virtuelle konsultasjoner for alle som trenger litt ekstra hjelp eller inspirasjon.

Suhaib Hussain, Product Marketing Lead hos Canon Europe, sier følgende om samarbeidet, «Vi er glade for samarbeidet med Secret Styling Club, og for at våre skrivere kan brukes til å skape bedre arbeidsmiljø for alle de som må jobbe hjemmefra i denne utfordrende tiden. Det er utrolig viktig at hjemmekontoret bidrar til å holde motivasjonen oppe. Som Secret Styling Club har demonstrert, er de brukervennlige skriverne i Canon PIXMA-serien med enkel installasjon og mange kreative muligheter, et perfekt hjelpemiddel når du vil gi arbeidsplassen et designmessig løft.»

Du finner mer informasjon om Canon PIXMA TS-serie på:

https://www.canon.no/printers/pixma-photo-printers/