Bedriftsomforming

Beskytte kontoret mot IoT-enheter

Finn ut hvordan du kan forbedre kontorets sikkerhet i en IoT-tilkoblet verden med Canons rapport om IoT-sikkerhet

LAST NED RAPPORT

Sikre kontoret digitalt

Beskytt IoT-tilkoblede kontormiljøer mot voksende trusler med den nyeste rapporten vår om sikkerhet på arbeidsplassen

Last ned rapport

Male on computer looking at screen

Markedet for tingenes Internett (IoT) vokser stadig raskere – forskningsanalytiker Gartner forutser at det kommer til å være 26 milliarder enheter innen 2020. Dermed har hackere stadig flere mål å utnytte. Dette betyr at det er viktigere enn noen gang å beskytte bedriftens åndsverk, kundedata og infrastrukturer i linje med innovasjon.

Et tilkoblet kontor og en rekke smartenheter som fungerer sammen, kan resultere i store og veldokumenterte fortjenester når det gjelder produktivitet og fleksibilitet. Men i likhet med mange andre ting i IoT-alderen medfører dette visse farer. Jo mer tilkoblet enhetene dine er, desto mer fare og belønning utsetter du deg selv for. Dette bør imidlertid ikke stå i veien for fremgang!

Top down shot of three males in a casual work station

Følger av å ikke prioritere utfordringer når det gjelder nettsikkerhet

Nettsikkerhet spiller en viktig rolle når det gjelder IoT-kontorenheter, og hvis det ikke prioriteres, undergraves forretningsmulighetene. Straks en mulig hacker blir en del av nettverket ditt gjennom en tilkoblet enhet, er det skremmende enkelt å få tilgang til resten av bedriften.

Vi kan lære av nyere historie hvor ødeleggende det kan være å undervurdere denne faren. FedEx har anslått at det nylige utbruddet av den skadelige programvaren NotPetya, som ble muliggjort gjennom et kjent Windows-sikkerhetsproblem – EternalBlue, kostet dem USD 300 millioner i tapt drift og opprydding.

Administrasjon av informasjonssikkerhet fokuserer ofte på datamaskiner og elektroniske prosesser, men det er viktig å merke seg at det finnes viktig informasjon overalt på det moderne kontoret. Stedet der de ansatte håndterer dokumenter og systemer er det mest gjennomtrengelige området når det gjelder bedriftssikkerhet. For eksempel kan tilkoblet kontorutstyr, for eksempel skrivere, representere noen av de enkleste målene på mange moderne kontorer og blir i stadig økende grad gjenkjent som kritiske sikkerhetshull innenfor bedriftssikkerhet. Dette kan forhindres hvis de administreres på riktig måte.

Man sitting in front of laptop looking at smartphone

Smarte IT-løsninger betyr smart sikkerhet på IoT-tilkoblede enheter

Smarte IT-avdelinger ser på brukerbehov og løsninger som balanserer teknisk frihet og kraftig sikkerhet. Sikkerhet skal ikke handle om å hindre folk fra å jobbe. I stedet skal det handle om å gjøre det mulig for dem å jobbe på den måten som fungerer best, uten å sette bedriftens sikkerhet i fare.

IT-sikkerhet er dermed ikke bare en prioritet for lederne for informasjon og informasjonssikkerhet – det er en prioritet for alle, fra øverst til nederst i bedriften.

For å aktivere smart sikkerhet har alle organisasjoner et ansvar for å sikre at alle enheter (inkludert IoT-kontorenheter) og brukere er godkjente. Nettverksbeskyttelse for IoT skal også inkludere riktig segmentering av nettverket – ikke bare inkludering av IoT-kontorenheter i det generelle nettverket. Et kasino ble nylig hacket gjennom IoT-fisketanken, noe som førte til økonomisk tap for den gjeldende bedriften. Riktig nettverkssegmentering kunne ha hindret eller gjort at dette angrepet ble mindre i omfang. Det er også viktig å sikre at innføringen og klargjøringen av nye IoT-kontorenheter følger de riktige prosessene. Det er ofte altfor enkelt for brukere å innføre nye enheter uten å ta hensyn til sikkerheten, noe som kan føre til noen av eksemplene som er nevnt her.

IoT og mobilt arbeid fører med seg mange fordeler når det gjelder produktivitet, informasjonsflyt og fleksibilitet. Det må imidlertid ikke gå på bekostning av sikkerheten.

Beskytt IoT-tilkoblede kontormiljøer mot voksende trusler med den nyeste rapporten vår om sikkerhet på arbeidsplassen

Relaterte løsninger


Finn ut hvordan Canons sikkerhetsløsninger for informasjon kan hjelpe bedriften din


TA KONTAKT