EOS R-system

EOS R-SYSTEMET

Det prisbelønte EOS R-systemet med vår intelligente AF-teknologi og et utrolig utvalg av RF-objektiver tilbyr en svært intuitiv tilnærming til fotografering og video. Det lar deg sømløst fokusere på motivet og håndverket ditt.

«EOS R gjør det enklere for meg å fokusere på å være kreativ»

Brent Stirton, Canon Ambassador
EOS R by Brent Stirton, Canon Ambassador

Bygd rundt deg. For deg.

 • Fordi vi forstår deg

  Vi designer og bygger fleksibel, responsiv bildeteknologi som hjelper deg med å fange din verden.

 • Teknologi som hjelper deg med å utmerke deg

  Smart læringsteknologi og optisk design som lar deg ta styringen.

 • Klar for fremtiden. Akkurat nå.

  Et system som møter dine kreative behov, både i dag og i fremtiden.

The new EOS generation

Den nye EOS-generasjonen. Hvordan det startet, hvor det er på vei.

Finn ut hvordan Canons ingeniører utvikler EOS R-serien og den revolusjonerende objektivfatningen, med en bredere diameter, kort bakfokus og raskere kommunikasjon, og kom bak kulissene til dette unike systemet som gir den beste balansen av mekanisk, elektrisk og optisk design, med ubegrensede fremtidige muligheter.
Les hele historien

Banebrytende teknologi som tøyer grenser

Se hovedfordelene ved EOS R-systemet, og finn ut hvordan Canons banebrytende teknologi tar enestående bilder på en måte du ikke trodde var mulig.

 • Fantastisk optisk overlegenhet

  Neste generasjon av objektiver som bare Canon kan lage.

 • Rask og pålitelig fokusering

  Autofokus som bedre enn noensinne, takket være Dual Pixel CMOS AF II.

 • Kraftige optiske og innebygde bildestabilisatorer

  Utrolig stabilisering som kompenserer for hvordan du beveger deg og puster, og til og med hvordan jorda beveger seg.

 • Intuitiv, ergonomisk utforming

  Utmerket ergonomi som er ledende i sin klasse.

Fantastisk optisk overlegenhet

RF-objektiver gir utmerket optisk kvalitet, utrolig design og pålitelig ytelse under alle forhold.

Stunning optical RF Lenses
RF 70-200mm F2.8L IS USM

RF 70–200mm F2.8L IS USM – kompromissløs utforming med enestående bildekvalitet. Og du får alt dette fra et lite, kompakt kamerahus som er mindre enn noen andre profesjonelle 70–200 mm-objektiver. Ingen trodde vi kom til å få det til, men det gjorde vi. Og det er takket være fordelene til RF-braketten.

RF 600mm og 800mm F11 IS USM-objektiver

RF 600mm og 800mm F11 IS USM-objektiver – kompakte og lette f/11-teleobjektiver som gir alle bedre kreative muligheter. Takket være RF-utformingen og EOS R-systemkameraer med Dual Pixel CMOS AF er det nå kommet nye bilde- og videomuligheter.

RF 50mm F1.2L USM

RF 50mm F1.2L USM – RF-objektivet som setter nye standarder når det gjelder optisk ingeniørkunst, gir overlegen skarphet, ekstra kreativ kontroll og ytelse over all forventning i lite lys.

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE – ta bilder av verden i fantastisk virtuell virkelighet i 8K med dette banebrytende objektivet i L-serien, som bare kunne lages takket være RF-fatningen og utformingen med kort bakfokus.

Rask og pålitelig fokusering

Kameraer i EOS R-serien finner motivet uansett hvor det er plassert og uansett forhold, takket være følsom og intelligent AF. Kunstig intelligens med avansert læringsteknologi har blitt programmert med evnen til å gjenkjenne mennesker, kjøretøy og dyr samt å låse seg fast på motivers øyne, ansikt, hode eller kropp.

Fast dependable focusing
Canon EOS R - Low Light

Lite lys

Selv når lysnivået synker, trenger du ikke bekymre deg for å gå glipp av bilder eller å måtte bruke blits som kan ødelegge stemningen. Canons bildestabiliseringssystem gir imponerende ytelse selv i mørkeste omgivelser.

Video og stillbilder

Canon var først ute med video i full HD med et speilreflekskamera for over et tiår siden, og takket være hybridkameraer som utnytter det beste av alle de banebrytende teknologiene våre, beveger vi oss nå inn på et nytt felt med EOS R-systemet med 8K-video og stillbilder med høy oppløsning.

Canon EOS R - Video and Stills 8K
Canon EOS R - Fast moving subjects

Motiver i rask bevegelse

EOS R-systemet setter nye standarder for autofokus. Vår teknologi for motivsporing har satt standarden for kontinuerlig AF, som gir utrolige nivåer av fokuseringsnøyaktighet.

Vladimir Rys

«Du trenger bare å rette objektivet i riktig retning. Alt annet gjøres for deg.»

Vladimir Rys, Canon Ambassador

Kraftige, optiske og innebygde bildestabilisatorer

Takket være Canons optiske og innebygde bildestabiliseringsteknologi, kan du ta bilder med selvsikkerhet, selv når forholdene jobber mot deg.

Powerful Optical and In-body image stabliser
Sure and stable video

Fjellstø resultater på farten

Lange, håndholdte eksponeringer trenger aldri være et problem. Takket være kameraer med Canons IBIS-teknologi (Body Image Stabilizer) fungerer de sammen med kompatible RF-objektiver for å gi opptil 8-trinns stabilisering*.

Rock Steady results on the move

Sikker og stabil video

Film med selvsikkerhet, selv når forholdene jobber mot deg, med Movie Digital IS. Når denne ekstrafunksjonen kombineres med Canons optiske og innebygde bildestabiliseringsteknologi, blir filmene dine enda jevnere.

Intuitiv, ergonomisk utforming

Prosessen med å ta et bilde bør være intuitiv. Canons kameraer i EOS R-serien er utformet for å være i harmoni med kroppen din. Ergonomien vår er verdenskjent og fører sammen kameraet og kroppen på nye, banebrytende måter.

Intuitive, ergonomic design

Kameraer som passer godt i hendene dine – Canon-ingeniører jobber hardt for å sørge for at kameraene våre føles som en forlengelse av kroppen din. Alt dette starter med en utforming som er utviklet fra mange forskjellige prototyper, for å komme frem til et grep som passer perfekt i hendene dine.

Intuitive kontroller som aldri distraherer – kontrollene er så enkle at du nesten ikke er klar over at du bruker dem. Takket være den smarte utformingen til kameraene våre er oppmerksomheten din alltid rettet mot motivet – selv når du gjør justeringer.

Objektivkontrollring for justeringer på farten – takket være utformingen av RF-objektivene og evnen deres til å kommunisere raskere og mer dynamisk med kameraet, kan du bruke den tilpassbare kontrollringen på objektivet til å ytterligere finjustere kamerainnstillingene når du fotograferer.

Klare menyer for tydelige visjoner – det nye EOS-menysystemet er blitt enklere å navigere, men vi har beholdt de kjente innstillingsgruppene og justeringsalternativene.

Tilpass kameraet ditt og gjør det til ditt eget – skreddersy fotograferingsstilen din til kameraet, og finjuster innstillingene du trenger for å hjelpe deg med å gjøre det du allerede gjør – raskere og bedre.

La oss hjelpe deg med å finne Canon-kameraet som passer best for deg

Kameravelgeren veileder deg gjennom serien vår med kameraer og hjelper deg med å finne det som passer best for deg.
Hjelp meg med å velge

Når det store er det beste. EOS R-kameraer i fullformat

Canons utvalg av speilløse EOS R-kameraer i fullformat er utformet for den hvileløse skaperen og gir imponerende bildekvalitet, i tillegg til den aller beste teknologien for de aller beste resultatene. Fordi du ikke forventer noe annet.

 • Speilløse kameraer

  EOS R1

  I utvikling: EOS R1. Med nye DIGIC Accelerator bildeprosessorteknologi og avansert motivgjenkjenning og motivsporing
  Vis detaljer EOS R1
 • Speilløse kameraer

  EOS R8

  Ta steget opp til fotografering og videoopptak i fullformat, og gi liv til de kreative ambisjonene dine.
 • Speilløse kameraer

  EOS R6 Mark II

  Stillbilder eller video, bevegelser eller portrett – EOS R6 Mark II-kameraets kombinasjon av ytelse og bildekvalitet gjør at kreativiteten din kan blomstre
 • Speilløse kameraer

  EOS R3

  Dette er det raske, speilløse kameraet som profesjonelle sports-, nyhets- og dyrelivfotografer har ventet på.
 • Speilløse kameraer

  EOS R5

  Du tror du vet alt om speilløse systemkameraer? Tro om igjen. EOS R5s kompromissløse ytelse er en revolusjon for fotograferingen og filmskapingen din.
 • Cinema-EOS-system

  EOS R5 C

  Ta fantastiske 8K-videoer og 45 megapikslers stillbilder med det minste Cinema EOS-kameraet vårt, som er klart for alt.
 • Speilløse kameraer

  EOS R6

  Uansett hva du filmer eller tar bilder av, og hvordan du gjør det, lar EOS R6 deg være kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig.
 • Speilløse kameraer

  EOS R

  Et fullformats speilløst kamera som åpner opp for nye kreative muligheter for fotografer og filmskapere.
 • Speilløse kameraer

  EOS RP

  Et lite, lett og intuitivt speilløst fullformatskamera laget for reise- og hverdagsfotografering.
 • Mer rekkevidde. Fordelen med APS-C

  APS-C-formatet har mange fordeler, ikke minst at det er et kamera i mindre format, noe som gjør at EOS R-teknologien er tilgjengelig for alle som ønsker å bli mer kreative.

  RF-objektiver

  RF-objektiver har optisk overlegenhet og dynamisk ytelse under alle forhold, mens EF- til EOS R-adaptere gjør at EF-S- og EF-objektiver kan brukes på EOS R-kameraer
  Se alle objektiver Se alle adaptere

  I profesjonelle hender

  Se hva EOS R-systemet kan gjøre i hendene på profesjonelle fotografer og filmskapere

 • ARTIKKEL

  Terrengkjøring med Canon EOS R3

  Motorsportfotograf Vladimir Rys tester ut Canon EOS R3 sin banebrytende AF for racerbilsporing under sitt første elektriske rally.

 • ARTIKKEL

  Canon EOS R5s første opptak – naturen i vakre detaljer

  Ulla Lohmann og Robert Marc Lehmann om hvordan EOS R5s sensor på 45 megapiksler og AF-øyesporing hjalp dem med å ta enestående utendørsbilder.

 • ARTIKKEL

  Ta opp reisefilm i kinokvalitet med EOS R5 C

  Hvordan filmskaperen Kevin Clerc fanget opp et unikt syn på Madeira med Canons komplette hybridkamera.

 • ARTIKKEL

  Dans i lyset: Ta bilder med Canon EOS R6

  Canon Ambassador Wanda Martin snakker om hennes kunstinspirerte motefotografering, den første stillbildefotograferingen med Canon EOS R6.

 • ARTIKKEL

  Test av Canon EOS R og ytelsen ved lite lys

  Fotojournalist Daniel Etter fotograferte mørke, arkaiske forhold i rumenske kullgruver ved hjelp av det speilløse Canon EOS R-systemet i fullformat.

 • ARTIKKEL

  Eventyrfotografering med EOS RP

  Livsstils- og actionfotograf Jake Baggaley forklarer hvordan det lette Canon EOS RP gir ham et kreativt fortrinn.

 • Relaterte produkter

  Utforsk resten av Canons kamera-serier

  • Speilløse kameraer

   Høy kvalitet – liten størrelse. EOS M- og EOS R-serien med fullformats speilløse systemkameraer gir deg speilreflekskvalitet i et kompaktkamera.

  • Speilreflekskameraer

   EOS-serien vår med speilreflekskameraer gir utmerket bildekvalitet, uavhengig av erfaringsnivå

  • Kompaktkameraer

   Bærbare alt-i-ett PowerShot- og IXUS-kameraer for ulike erfaringsnivåer.

  • EOS VR-systemet

   Skap fengslende 3D-innhold ved hjelp av et kompatibelt fullformats EOS-kamera og RF 5.2MM F2.8L DUAL FISHEYE-objektivet, samtidig som du får en enklere og mer effektiv arbeidsflyt med EOS VR-SYSTEMET.

  • Cinema-EOS-system

   Førsteklasses bildekvalitet, grenseløs kreativ kontroll. Uansett om du filmer sterke dokumentarer, en spennende dramaserie eller prisbelønte filmer, finnes det et Canon Pro Video-produkt som kan ta kreativiteten din til nye høyder.

  1. *8 trinn i henhold til CIPA-standarden, avhengig av objektivet som brukes.