Speilløse APS-C-systemkameraer og speilreflekskameraer

Liten størrelse – høy kvalitet
SE UTVALGET
eos r10 aps-c comparison sample

OVERSIKT

Hva er APS-C?

Sensorene i APS-C-kameraer er mindre enn sensorene i fullformatkameraer. APS-C-kameraer fanger ikke opp hele bredden av bildet som det samme objektivet gjør i fullformatkameraer. Det brukes en beskjæringsfaktor på ca. 1,6 ganger, som gir effekten av å zoome inn på motivet, fordi motivet blir så mye større i rammen. Dette betyr at hvis du bruker et 200 mm objektiv på et APS-C-kamera, får du et synsfelt som tilsvarer et 320 mm objektiv på et fullformatkamera – med andre ord er den effektive brennvidden 1,6 ganger større.

La oss hjelpe deg med å finne Canon-kameraet som passer best for deg

Kameravelgeren veileder deg gjennom serien vår med kameraer og hjelper deg med å finne det som passer best for deg.

APS-C EOS R-systemkameraer

APS-C-serien med speilløse systemkameraer gir alle kreative muligheter med det aller beste av teknologi i EOS R-serien.

APS-C-kameraer i EOS M-serien

Vær klar med et kompakt, lite og lett APS-C-kamera med utskiftbart objektiv med speilreflekskvalitet.

APS-C EOS-speilreflekskameraer

APS-C speilreflekskameraer tilbyr en tradisjonell fotograferingsopplevelse med et større kamerahus, utskiftbare objektiver og en optisk søker, slik at du kan se nøyaktig hva du fotograferer direkte gjennom objektivet.

Hvorfor velge APS-C?

EOS R10 fullframe vs aps-c comparison

Kom nærmere

Beskjæringsfaktoren til en APS-C-sensor gjør mindre eller fjerne motiver større i bildet, noe som i praksis gir alle objektiver 1,6 ganger større effektiv brennvidde. Dette kan være en stor fordel i sjangere som dyreliv-, action- og sportsfotografering. Hvis du bruker Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, et objektiv som gir høy ytelse til en rimelig pris, på et APS-C-kamera, får du en effektiv zoomrekkevidde på 112–480 mm, noe som ligger tett opp mot telefotorekkevidde.

Oppretthold kvaliteten

Du kan beskjære bilder fra et fullformatskamera for å skape den samme effekten, men antallet megapiksler reduseres. Dermed blir bildene mindre, og derfor også mindre skarpe når de forstørres igjen. Når du fotograferer med et APS-C-formatskamera, slipper du også å beskjære bildene manuelt i redigeringsfasen.

eos r7 fullframe vs aps-c comparison
EOS 850D

Kompakt og lett

Siden APS-C-sensorene er mindre, blir kameraene lettere og mer kompakte, noe som er ideelt for gate- og reisefotografering. Siden objektiver for APS-C-kameraer kan ha en mindre bildesirkel, kan de være mindre og lettere, og dermed også rimeligere.

Objektivkompatibilitet

Les mer om de ulike Canon kameraobjektivene og hvilke som passer kameraet ditt.

201211 150million RFEFlens poster Nologo