Canon lanserer fire nye RF-objektiver som utvider objektivutvalget med supertele og to RF-telekonvertere

Oslo, Norge, 9. juli 2020 – Sammen med dagens lansering av speilløse EOS R5 og EOS R6 – to nyheter som inngår i Canon nyskapende EOS R-system – presenterer Canon også fire nye RF-objektiver og to RF-telekonvertere. Med de nye objektivene introduseres telefotomuligheter i den innovative RF-serien samt flere kreative muligheter for portrett- og makrofotografering for både profesjonelle og entusiaster.

Dagens lanseringer viser Canons kontinuerlige satsing på EOS R-systemet og RF-fatningen. De nye tilskuddene i RF-serien har R-systemets fordeler og gir fotografer mulighet til å oppleve nye nivåer av kvalitet, ytelse og kreativitet.


Dagens nye RF-tilskudd er:


 • RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – et kompakt og allsidig telezoomobjektiv i L-serien med stort brennviddeområde, imponerende bildekvalitet, 5-trinns bildestabilisator, to raske Nano USM-motorer, værforsegling og kontrollring på objektivet for forbedret betjening.
 • RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM – verdens letteste autofokusobjektiver har brennvidde på henholdsvis 600 mmi og 800 mmii. Med supertelebrennvidder, full autofokusiii og bildestabilisator kan fotoentusiaster ta imponerende skarpe og flotte bilder på lang avstand. Brukt sammen med de nye RF-telekonverterne – EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x – får objektivene en optisk brennvidde på imponerende 1200 mm for RF 600 mm F11 IS STM og ekstreme 1600 mm for RF 800 mm F11 IS STM. Dette gir fotoentusiaster enda større fleksibilitet og flere kreative muligheter samtidig som autofokus opprettholdes. Funksjoner som dette gjør objektivene til et ideelt valg til en rekke typer opptak – fra natur- og flyfoto til månefoto.
 • RF 85mm F2 MACRO IS STM – et uunnværlig objektiv for entusiaster som tar steget inn i EOS R-verdenen og ønsker å ta flotte portretter og detaljerte nærbilder. Dette portrettobjektivet med stor blenderåpning har 5-trinns bildestabilisator (eller 8 trinn når det brukes på EOS R5/EOS R6) og makrofunksjoner – to unike og enestående funksjoner du ikke finner på konkurrentenes objektiver av denne typen på markedet.
 • EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x – to solide telekonvertere med høy ytelse og redesignet optikk utviklet for å gi utvidede muligheter med dagens objektivlanseringer av RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM. Telekonverterne gir profesjonelle fotografer mulighet til å utvide brennvidden på kompatible objektiver og samtidig beholde RF-fatningens bildekvalitet og hastighet.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – en kompakt og allsidig telezoom


RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM fører an blant telezoomobjektivene i L-serien og er et utmerket valg for entusiaster og profesjonelle som driver med sports-, natur- og flytoto og trenger et pålitelig, solid og kompakt objektiv. For de som vil nå lenger enn 100–500mm brennvidde, er RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM kompatibel med de nye telekonverterne EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x – som gir fotografer enda større rekkevidde og kreativ frihet.


Objektivet har én Super UD-linse og seks UD-linser som effektivt demper kromatisk avvik og skygger/gjenskinn i hele zoomområdet, og sikrer høy oppløsning og bildekvalitet med høy kontrast med maksimal blenderåpning. RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM har i tillegg 5-trinns bildestabilisator, eller 6 trinn når det brukes på EOS R5 og EOS R6iv, og gir forbedrede bilder uten uønsket bevegelsesuskarphet – et ypperlig verktøy til opptak med håndholdt kamera med lange brennvidder eller lang lukkertid.


Med to Nano USM AF-motorer fokuserer telezoomobjektivet stille, raskt og presist – perfekt til naturfotografering og uavbrutt filming. I tillegg gir Canons innovative flytende fokussystem forbedret fokus med nærgrense på 0,9 m.


Som standard for RF-objektivene har RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM også en programmerbar kontrollring på objektivet som gir deg mulighet til å endre innstillinger uten å ta øyet fra søkeren. Zoomringens motstand kan strammes eller løsnes slik at den er skreddersydd til den enkeltes behov – noe som er praktisk for fotografer på farten. Som L-serieobjektiv har RF 100-500mm F4.5-7.1L IS også Canons anerkjente værforsegling som gjør det mulig å bruke objektivet i alle værforhold.


RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM – imponerende lette superteleobjektiver


RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM er to rimelige objektiver med lav vekt som passer utmerket til entusiaster. De to nye konseptobjektivene har supertele-brennvidder som gjør det mulig å fotografere motiver på lang avstand i imponerende detalj. Med minste fokusavstand på 4,5 meter på RF 600mm F11 IS STM og 6 meter på RF 800mm F11 IS STM kan entusiaster komme tett på motivet og samtidig beholde fokus. Objektivene kan fange action på lang avstand med autofokus- og bildestabilisatorfunksjoner som utvides ved bruk av telekonverterne EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x. Med disse er det mulig å oppnå imponerende brennvidderv - hvorav den lengste er 1600mm når RF 800mm F11 IS STM brukes med EXTENDER RF 2x.


Begge objektivene er utstyrt med optisk bildestabilisatorvi og støtter også Dual Pixel CMOS AF når de brukes sammen med et speilløst kamera i Canon EOS R-systemet. Med denne kombinasjonen av funksjoner leverer superteleobjektivene sylskarpe bilder – også ved opptak uten stativ – siden uskarphet som skyldes kamerarystelser, reduseres drastisk.


Disse lettevii og kompakte objektivene er lysende eksempler på RF-fatningens muligheter. Med diffraktiv optikk kombinert med RF-fatningen og fast f/11 blenderåpning er begge objektivene et bevis på Canons innovasjonsevne innen optisk teknologi. Canon har tenkt nytt og redesignet, og resultatet er to objektiver som er betydelig mindre og lettere enn eksisterende superteleobjektiver i EF-serien. Objektivet er konstruert slik at det skyves ut ved bruk og enkelt trekkes sammen når det ikke er i brukviii – perfekt for fotografer på reise med begrenset plass i fotobagen.


Begge objektivene har STM-teknologi som gir ekstremt stille og jevn fokusering, noe som er perfekt til videoopptak. RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM har begge brukervennlig kontrollring på objektivet som gir enkel og rask kontroll over Tv/eksponeringskompensasjon/ISO/AF-innstillingerx. Objektivenes faste blenderåpning gir også helt sirkulær bokeh, og den store brennvidden gir fotografer mulighet til å gjøre bakgrunnen uskarp når de fotograferer motiver på avstand – noe som for eksempel er godt egnet til dyreportretter.


RF 85mm F2 MACRO IS STM – flotte portrettbilder


Med brennvidde på 85mm er letteix RF 85mm F2 MACRO IS STM et utmerket verktøy for portrettentusiaster, og gir flotte bilder med fint perspektiv og myk bakgrunn. Kombinasjonen av blender f/2 og fullformat gir liten dybdeskarphet for utsøkt resultat – også i lite lys.


RF 85mm F2 MACRO IS STM har 5-trinns bildestabilisator (eller 8 trinn når det brukes med EOS R5/EOS R6) og gir entusiaster mulighet til å forevige motiver i imponerende 50 prosent av naturlig størrelse med makroopptak i 1:2. Begge funksjonene, som ikke finnes på konkurrerende modeller, gir entusiaster imponerende stillbilde- og videokvalitet og suveren fleksibilitet. Takket være STM-autofokus oppnår RF 85mm F2 MACRO IS STM også rask og jevn fokus både i stillbilder og video – noe som gjør objektivet til et godt valg for entusiaster som tar steget inn i den speilløse verdenen og ønsker seg både kvalitetsvideo og flotte stillbilder.


EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x – nå enda lenger uten kompromiss


EXTENDER RF 1,4x og EXTENDER RF 2x er myntet på presse-, natur- og sportsfotografer som ønsker å fotografere på lang avstand. Disse pålitelige og solide telekonverterne matcher ytelsen til Canons RF-objektiver når de brukes med kompatible objektiver, og gir bilder i upåklagelig kvalitet.


Begge telekonverterne har glass med høy brytning og lav spredning som motvirker bildekrumning og kromatisk avvik ved forstørrelse for å sikre høyest mulig bildekvalitet. De har også optimalisert linsebelegg og trelags linse som reduserer skygger. Begge modellene har også belegg som beskytter mot varme og hindrer at ytelsen svekkes i høye temperaturer. Videre har de værforsegling når de brukes med kompatible RF-objektiver i L-serien. Når telekonverterne brukes sammen med RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS, begrenses zoomområdet fra 300 til 500 mm med påmontert telekonverter, for å hindre at objektivets bakre elementer treffer linseelementene i telekonverteren.


Nøkkelfunksjoner for RF 100-500mm F4-6.3 IS USM:


 • 100–500mm zoomområde
 • Én Super UD-linse og seks UD-linser
 • 5-trinns bildestabilisator (CIPA-standard)
 • To Nano USM-motorer
 • Kontrollring på objektivet som kan programmeres
 • L-seriens værforsegling
 • Kompatibel med EXTENDER RF 1,4x / EXTENDER RF 2x (brennvidder fra 300 til 500mm)

Nøkkelfunksjoner for RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM:


 • 600mm (RF 600mm F11 IS STM) og 800mm (RF 800mm F11 IS STM) brennvidde
 • Bildestabilisator opptil (RF 600mm F11 IS STM: 5 trinn, RF 800mm F11 IS STM: 4 trinn)
 • STM-autofokusteknologi
 • Veier lite (RF 600mm F11 IS STM veier ca. 930 g og RF 800mm F11 IS STM veier ca. 1260 g)
 • Kompakt – objektivkonstruksjon som skyves ut ved bruk og er sammentrukket ved oppbevaring
 • Kontrollring på objektivet – gir direkte kontroll over TV/eksponeringskopensasjon/ISO-innstillinger
 • Objektiv med blender f/11 og bildestabilisator med full AF når objektivet brukes med et Canon EOS R-kamera

Nøkkelfunksjoner for RF 85mm F2 MACRO IS STM:


 • 85mm brennvidde
 • Største blenderåpning på f/2
 • Lav vekt på 500 g
 • STM-autofokusteknologi
 • Opptil 5-trinns bildestabilisator (CIPA-standard)
 • 1:2 makrofunksjon

Nøkkelfunksjoner EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x:


 • Avansert glass med høy brytning og lav spredning
 • Linsebelegg og trelags linse som reduserer skygger
 • Varmebeskyttende belegg
 • Motstandsdyktig mot vibrasjonsstøt, støv og vann

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM
        • Anbefalt pris 37499,- NOK og salgsttart er september 2020


RF 600mm F11 IS STM
        • Anbefalt pris 9599,- NOK og salgsstart er august 2020


RF 800mm F11 IS STM
        • Anbefalt pris 12599,- NOK og salgsstart er august 2020


RF 85mm F2 MACRO IS STM
        • Anbefalt pris 8499,- NOK og salgsstart er oktober 2020


EXTENDER RF 1.4x
        • Anbefalt pris 7299,- NOK og salgsstart er august 2020


EXTENDER RF 2x
        • Anbefalt pris 9199,- NOK og salgsstart er august 2020
Blant utskriftbare autofokusobjektiver inkludert brennvidde på 600 mm til kameraer med utskriftbare objektiver. Per juni 2020. Basert på undersøkelse utført av Canon.
ii Blant utskriftbare autofokusobjektiver inkludert brennvidde på 800mm til kameraer med utskriftbare objektiver. Per juni 2020. Basert på undersøkelse utført av Canon.
iii Når dette objektivet brukes med eller uten telekonverterne blir kameraets AF-område redusert til om lag 40 % horisontal og 60 % loddrett dekning av bildefeltet.
iv Drar nytte av EOS R5- og EOS R6-kameraenes kombinerte optiske og bildestabiliserende systemer.
840mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1,4x), 1200mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x), 1120mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1,4x) og 1600mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x)
vi RF 600mm F11 IS STM: 5,0 trinn, RF 800mm F11 IS STM: 4,0 trinn
vii RF 600mm F11 IS STM: ca. 930 g, RF 800mm F11 IS STM: ca. 1260 g
viii Når sammentrukket RF 600mm F11 IS STM: ca. 199,5 mm, RF 800mm F11 IS STM: ca. 281,8 mm
ix RF 85mm F2 MACRO IS STM er ca. 500 g
AF kun med EOS R5 og EOS R6