Canon utvider RF-serien med to av sine mest populære objektiver

Oslo, 4. november 2020 – Canon ønsker å tilby speilløse løsninger til alle fotografer og lanserer i dag to av sine mest populære objektiver fra EF-serien i RF-format – RF 50mm F1.8 STM og RF 70-200mm F4L IS USM. Den nye RF-utgaven av Canons EF 50mm f/1.8 STM er et lyssterkt og allsidig objektiv som er perfekt for fotoentusiaster som går over til EOS R-systemet. RF 50mm F1.8 STM gir enestående bildekvalitet og fleksibilitet i alt fra portretter til landskapsbilder, både i dagslys og i kveldsmørke.

RF 70-200mm F4L IS USM, som også lanseres i dag, er et telezoomobjektiv i L-serien som er verdens korteste og letteste utskiftbare f/4-objektiv i denne brennviddeklassen1. Med RF 70-200mm F4L IS USM får både amatører og profesjonelle fotografer høy ytelse, fleksibilitet og kompakt design som passer til en rekke sjangrer fra naturfoto og sport til reise- og portrettfotografering.


Begge objektivene tilhører RF-serien som allerede inneholder fast-, zoom-, tele- og superteleobjektiver samt telekonvertere. Når de nye objektivene brukes med Canons speilløse fullformatkamerahus i det revolusjonerende EOS R-systemet, fra nylig lanserte EOS R5 og EOS R6 til EOS R og EOS RP, får fotografer og videofotografer enda bedre ytelse og kreativ fleksibilitet. 


Portabelt reisefølge


Lette og kompakte RF 70-200mm F4L IS USM veier kun 695 gram og er kun 11,9 cm langt når det er sammentrukket. Det er hele 32 prosent mindre sammenlignet med EF-utgaven av objektivet, noe som gjør objektivet til et utmerket valg for reisefotografer på farten. Selv med full zoom er RF 70-200mm F4L IS USM et veldig portabelt f/4 telezoomobjektiv. Objektivet har solblender som kan vendes og gir enkel oppbevaring mellom fotoøktene. RF 50mm F1.8 STM kan skilte med den samme kompakte utformingen og måler mindre enn EF-utgaven med fatningsadapter. Objektivene gir, som andre objektiver i RF-serien, fotografer og videofotografer bedre opptaksmuligheter med en utstyrsbag som veier mye mindre.


Kvalitet uten kompromiss


Med standard 50 mm bildevinkel og stor blender på f/1.8, gir RF 50mm F1.8 STM et perspektiv som ligger tett opptil menneskets synsfelt – perfekt til portrettfotografer som tar flotte, naturlige bilder i forskjellige opptaksscenarioer. Takket være et helt nytt optisk system oppnår den store blenderåpningen og asfærisk PMo-linseelement i RF 50mm F1.8 STM høy bildekvalitet også med maksimal blender, med bedre separasjon av motiv og bakgrunn slik at du kan ta bilder i svakt lys. RF 50mm F1.8 STM har nærgrense på kun 30 cm, noe som er 5 cm nærmere enn med EF-utgaven. Det gir deg mulighet til å komme enda tettere innpå motivet med liten dybdeskarphet. Blenderåpningen som består av 7 lameller - en arv fra EF 50mm F1.8, kan brukes til uskarp bakgrunn eller forgrunn og til flott bokeh. RF 50mm F1.8 STM har også Super Spectra-belegg som sørger for fargebalanse som reduserer skygger og gjenskinn samt aberrasjon.


RF 70-200mm F4L IS USM har også forbedringer som ASC (Air Sphere Coating), fire UD-linseelementer og redusert nærgrense fra 1 meter til 0,6 meter. Dette viser Canons kontinuerlig arbeid med å utvikle forbedret bildekvalitet for objektivene i RF-serien. Med 9 blenderlameller, konstant blenderåpning på f/4 og full zoom gir RF 70-200mm F4L IS USM utrolig detaljnivå og flott bokeh. RF 70-200mm F4L IS USM leverer skarphet fra kant til kant i bildet og mulighet til å ta flotte bilder i hele zoomområdet. Begge de nye objektivene gir flott bildekvalitet og er et utmerket valg for portrettfotografer som vil fange subtile ansiktsuttrykk, eller andre som ønsker å fotografere presise utsnitt av mindre motiver.


Kreativ fordel


RF 70-200mm F4L IS USM er utstyrt med Canons 5-trinns optiske bildestabilisator som lar fotografen konsentrere seg om det kreative uttrykket, mens objektivet produserer bilder av høy kvalitet uten behov for stativ. RF 70-200mm F4L IS USM har Dual Nano USM og opptil 7,5-trinns bildestabilisator når det brukes med nye Canon EOS R5 og EOS R6, noe som gir skarpe, fokuserte bilder i rasende fart, også i dårlige lysforhold. RF 70-200mm F4L IS USM har også stille kontinuerlig fokusering som gir videofotografer mulighet til å filme nærmest lydløst.


Videre har RF 50mm F1.8 STM opptil 7-trinns bildestabilisator når objektivet brukes med EOS R5 eller EOS R6. Det har også STM for upåklagelig autofokus som gir videoentusiaster mulighet til å prøve en rekke nye opptakstyper med jevn kvalitet og tilnærmet lydløs fokusering.


Praktisk betjening


RF 50mm F1.8 STM er redesignet med fokus på behagelig betjening og introduserer en avansert og diskré kombinert fokus- og kontrollring på objektivet. Denne gir deg intuitiv kontroll over kamera- og fokusinnstillinger samtidig som du holder øye med motivet.


RF 70-200mm F4L IS USM har fluorbelegg og er støv- og støtsikkert, og dermed godt rustet for utendørsbruk. Med den solide og slitesterke designen som kjennetegner Canons L-serie, har RF 70-200mm F4L IS USM varmebeskyttende belegg, en støv- og fuktighetsbestandig konstruksjon egnet for bruk i både varme og kalde klima.


For mer informasjon om Canons RF-objektivserie, inkludert nylig lanserte RF 50mm F1.8 STM og


RF 70-200mm F4L IS USM, se: https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/


Nøkkelfunksjoner for RF 50mm F1.8 STM:


 • STM-motor
 • Stor blenderåpning på f/1.8
 • Asfærisk linseelement
 • RF-fatning
 • Super Spectra-belegg
 • Fokus-/kontrollring på objektivet

Nøkkelfunksjoner for RF 70-200mm F4L IS USM:


 • Konstant største blenderåpning på f/4
 • Dual Nano USM-fokusmotor
 • L-seriekvalitet
 • UD-elementer og ASC-belegg
 • 5-trinns optisk bildestabilisator og 7,5-trinns kombinert bildestabilisator når objektivet brukes med EOS R5 og EOS R6
 • Støv- og fuktighetsbestandig belegg
 • Kontrollring på objektivet

RF 50mm F1.8 STM vil ha en anbefalt utsalgspris på:              2999,- NOK


RF 70-200mm F4L IS USM vil ha en anbefalt pris på:               22499,- NOK


Salgsstart for begge objektivene vil være i starten av desember 2020