Canon lanserer EOS R-seriens letteste fullformatkamera

Oslo, 8. februar 2023 – Canon lanserer i dag EOS R8, et nytt speilløst fullformatkamera med teknologi hentet fra funksjonsrike EOS R6 Mark II og med samme kompakte design som EOS RP. En kombinasjon som gir entusiaster og studenter verktøyene de trenger for å ta lidenskapen for foto og/eller video et stort steg videre.

EOS R8 gir fotografer verktøyene de trenger for kreativ fotografering i fullformat

EOS R8

EOS R8

Med fullformat CMOS-sensor på 24,2 megapiksler, høy ISO og forbedret dynamisk omfang er EOS R8 et utmerket valg til portrett-, arrangements- og landskapsfotografering og gir et bredere og mer kunstnerisk perspektiv. Canon lanserer i tillegg et lite og lett RF-zoomobjektiv, RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, som sammen med EOS R8 utgjør en kompakt, men kraftig utstyrspakke for kreativ fotografering i fullformat.

Fullformatkvalitet i et lett kamerahus

EOS R8 har fullformat CMOS-sensor på 24,2 megapiksler som oppnår samme oppløsning som EOS R6 Mark II og gir deg alle fordelene med fullformatets bildekvalitet. Den klasseledende sensoren har rask avlesing som åpner for en rekke avanserte funksjoner, blant annet redusert rullende lukker (rolling shutter) som muliggjør kontinuerlig opptak med 40 bilder i sekundet og lite støy ved høy ISO på opptil 102 400. Det gjør EOS R8 velegnet til fotografering i omgivelser med lite lys og med bevegelige motiver Forbedret dynamisk omfang gjør det også mulig å ta iøynefallende bilder i flotte farger. Fullformatsensoren gir mindre dybdeskarphet, noe som skaper en myk bakgrunn som gjør at motivet trer tydeligere frem.

Med en vekt på 461 gram er EOS R8 Canons letteste fullformatkamera i EOS R-systemet. Kameraet har lignende mål som EOS RP med sine 132,5 x 86,1 x 70 mm, og det kompakte kamerahuset rommer en rekke funksjoner. EOS R8 har elektronisk søker med høy oppløsning på 2,36 millioner punkter som gir opptil 120 bilder i sekundet, samt støtte for UHS-II SD-kort. Det intuitive grensesnittet gjør det enkelt å betjene kameraet på farten med et praktisk programhjul med 12 program for stillbilde- og videoopptak og en egen bryter for å veksle mellom stillbilde og video.

Fang livet på film

Den avanserte sensoren i EOS R8 tar opp 4K 60p-video i full bredde som oversamples fra 6K sensordata til detaljerte videoopptak, samt 180 bilder/sek full HD-opptak for video i sakte film. Kameraet støtter Canon Log 3 med 10-bits YCbCr 4:2:2 H.265 internt opptak som gir større dynamisk omfang og mer fleksibilitet i postproduksjonen. De som har en HDR-arbeidsflyt kan velge programmene HDR PQ og HDR Movie og sende HDMI-utdata til kompatible enheter.

For å unngå  «focus breathing» under filmopptak - noe som gir en svak endring av brennvidde ved fokusering, har EOS R8 en funksjon som kompenserer for endringer i synsvinkel når fokusavstanden justeres. Kameraet gir også utvidet opptakstid med opptil to timer vanlig videoopptak1, perfekt til filming til vlogger og opptak på arrangementer.

EOS R8 har samme Dual Pixel CMOS AF II som EOS R5 og EOS R6 Mark II, og fokuserer på så lite som 0,03 sekunder2, også ved 40 bilder i sekundet med elektronisk lukker. Det intelligente systemet gjenkjenner og sporer en rekke motiver inkludert dyr, kjøretøy og mennesker, og har hode-, ansikts- og øyegjenkjenning for presis fokus. For enda bedre kontroll kan du også velge hvilket øye som skal prioriteres. Du kan også forenkle gjenkjenningen ved å bruke auto-innstillingen som velger motivet basert på bildekomposisjonen. Dette gjelder også ved opptak i omgivelser med lite lys (-6.5 EV)3).

Bedre tilkoblingsmuligheter

Med innebygd 2,4 GHz Wi-Fi®- og Bluetooth®-tilkobling4 kan du enkelt dele arbeidet ditt og bruke Camera Connect-appen, mens autentisering med WPA/WPA2/WPA3-Personal sørger for sikker tilkobling. Har du iPhone, er EOS R8 iOS MFI-sertifisert5 for direkte nedlasting og betjening. EOS R8 har støtte for UVC/UAC og kan brukes som webkamera. Brukere med image.canon-abonnement kan bruke Neural Network Image Processing Tool6 til avansert støy- og moaréreduksjon, noe som gir naturlige JPEG- og HEIF-bilder.

Canon har også oppdatert image.canon og utvidet bruksmulighetene med Adobe® Lightroom® med film- og bedriftsstøtte og også kompatibilitet med andre tjenester som Frame.io og Google Photos-kontoerTM 7.

Liten og lett hverdagszoom

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM er et lite og lett objektiv med 2x zoom og 24–50mm brennvidde, et utmerket valg for å forbedre foto- og videoferdighetene, spesielt ved portrett-, interiør- og reisefotografering. Objektivet har avansert bildestabilisator opptil 4,5 trinn, og som øker til 7 trinn når objektivet brukes på et EOS R-kamera med innebygd bildestabilisator. Dette betyr at du kan ta opp video og fotografere i svakt lys uten å bruke stativ. STM-fokusmotoren er rask og stille med ekstra kontroll takket være en kontrollring på objektivet som kan tilpasses og lar deg veksle mellom ulike program, og fotografere og filme som en proff. RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM har RF-fatning og kan brukes på alle kameraer i EOS R-serien og støtter en rekke kamerafunksjoner for bildeforbedring som panorering i scenemodus og korrigering av «focus breathing» i filmopptak.

Du finner mer informasjon om EOS R8 her:
https://www.canon.no/cameras/eos-r-system/

og RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM her:
https://www.canon.no/lenses/rf-rfs-lenses/.

Salgsstart EOS R8 og RF 24-50mm F4.5-6.3 er i slutten av april 2023

Anbefalte priser:
EOS R8 kamerahus:                                           21199,- NOK

EOS R8 + RF 24-50mm:                                     23599,- NOK

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM:                            4799,- NOK

EOS R8– nøkkelfunksjoner

• Fullformat 24,2 megapikslers CMOS-sensor
• 6K oversamplet 4K 60p-videoopptak i full bredde og opptak i full HD med 180 bilder/sek
• Elektronisk søker med høy oppløsning og 2,36 millioner punkter med oppdateringsfrekvens på opptil 120 bilder/sek maksimum
• Intelligent motivgjenkjenning av dyr, kjøretøy og mennesker
• Wi-Fi og Bluetooth for uavbrutt tilkobling

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM – nøkkelfunksjoner

• 2x standard zoomobjektiv som dekker vidvinkelfelt fra 24mm
• 4,5 trinn optisk bildestabilisator
• Opptil 7 trinn med koordinert bruk av bildestabilisator i objektiv og kamera
• STM-fokusmotor med ledeskrue for jevn film-AF
• Kompakt, lett og brukervennlig design

  1. 5 sekunders forhåndsopptak er mulig. Hvis temperaturen inne i kameraet blir for høy, kan opptakstiden bli redusert. Mulig å ta opp i 4K UHD 59,94p i ca. 30 minutter uten å nå varmegrensen hvis du starter fra +23 °C. I andre program er det ingen begrensning som skyldes varme.
  2. Korrekt per 8. februar 2023. Basert på CIPAs retningslinjer og bruk av intern målemetode. Med fokuseringslysstyrke på EV 12 (ISO 100), i romtemperatur, i M-modus, med RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, opptak av stillbilder med lukkerknapp, 1-punkts AF (midtre AF-punkt) og enkeltbilde-AF.
  3. Med f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, 23 °C og ISO100.
  4. Utstyrt med Bluetooth® Low Energy-teknologi. Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Europe Ltd. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne. Wi-Fi® er et registrert varemerke for Wi-Fi Alliance. Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Inc. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne.
  5. Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone, og Lightning er varemerker for Apple Inc., registrert i USA og andre land. tvOS er et varemerke for Apple Inc. iPhone er varemerke for Apple Inc., registrert i USA og andre land. IOS er et varemerke eller registrert varemerke for Cisco i UDA og andre land og brukes under lisens. QR Code er et registrert varemerke for DENSO WAVE INCORPORATED.
  6. Image.canon-app og abonnement er gratis, mens den skybaserte bildebehandlingen av RAW-bilder er en betalt abonnementstjeneste som krever et eget abonnement på sas.image.canon. Canons Neural Network Image Processing Tool er tilgjengelig gjennom DPP som en del av etterbehandlingsprosessen på en datamaskin, eller Neural Network Image Processing fra image.canon som kan gjøres rett fra kamera.
  7. Google Play og Android er varemerker for Google LLC.