Canon retter søkelyset mot bærekraftforkjempere og fremsynte organisasjoner på Global Good Awards 2023

Oslo, 01. februar 2023 – Canon EMEA, markedslederen innen bildeløsninger, samarbeider med bærekraftprisen Global Good Awards for fjerde år på rad. I tillegg til den årlige kategorien Canon Young Champion of the Year har Canon lansert en ny utdanningsrettet kategori som trekker frem organisasjoner som har innført Canons Young People Programme. Begge kategoriene er nå åpne for bidrag.

Nabilah Chowdhury_U21 winner
Nabilah Chowdhury

Nabilah Chowdhury, U21-vinneren av Canon Young Champion Award 2022


Canons Young Champion of the Year Award anerkjenner unge ledere som jobber for positiv endring på et bærekraftområde og bruker sine egne eksempel til å oppmuntre andre til handling. Prisen startet som en forlengning av Canon EMEAs Young People Programme, som gir unge mennesker kunnskapen, ferdighetene og selvtilliten til å jobbe med bærekraftspørsmål de brenner for, gjennom kreativitet og kritisk tenkning.

I fjor vant Nabilah Chowdhury kategorien for dem under 21 år for sitt engasjement for klimaet. Hun organiserte klimastreiker i Sydney og debatterte klimasaken som ungdomsdelegat i FN. Siden dess har hun fortsatt kampanjearbeidet sitt, og hun ble nylig invitert tilbake til Canons britiske kontor for å ta imot et digitalt speilreflekskamera og dele av sitt inspirerende arbeid. Peter Bragg, som er leder for Canon EMEA Sustainability & Government Affairs, sier «Vi er stolte over å sponse Global Good Awards for fjerde år på rad. Vi gleder oss til bidragene som kommer inn de neste månedene og som viser det harde arbeidet og innsatsen unge bærekraftforkjempere, skoler og frivillige organisasjoner legger ned.»

Vinneren av årets Canon Young Champion of the Year Award skal kåres av en engasjert jury som består av kunstaktivisten og Dianna Award-vinneren Ally Zlataer, bærekraftrådgiveren og forfatteren av Be the Change-bøkene Georgina Stevens og fotografen og Canon-ambassadøren Laura El Tantawy.

Steve headshot

Canon lanserer i tillegg prisen YPP Partner of the Year Award, som skal hylle arbeidet til utdanningspartnere som har arrangert et Canon Young People Programme i løpet av 2022. Steve Kenzie, som er leder for FNs Global Compact Network UK, er med i juryen og vil bruke sin erfaring med å knytte sammen globale organisasjoner i arbeidet med FNs bærekraftmål til å vurdere søknader fra skoler og frivillige organisasjoner som har holdt workshoper om bildebehandling i samarbeid med Canon. I juryen for utdanningskategorien sitter også Hassan Raja, tidligere deltaker i Canon Young People Programme og nå Digital Comms Officer for borgermesteren i London.

Vinnerne av Canons kategorier presenteres sammen med vinnerne av andre GGA-priser (Global Goal on Adaptation) på den virtuelle prisseremonien den 12. juli og blir også en del av GGA-arrangementet den 12. oktober som samler 2023-finalistene fra alle bakgrunner for å diskutere hvordan vi kan skape positive endringer.

Detaljer om kategorien Canon Young Champion of the Year

Prisen består av to kategorier – under 16 år og under 21 år. Deltakelsen er gratis og åpen for deltakere i Canon Youth Programme og for andre eksterne forkjempere. Dommerne vil vurdere søknader med flere kandidater per bidrag, for eksempel fra grupper eller søsken som har jobbet sammen for en god sak. Bidrag kan sendes inn nå og siste dag er 28. april 2023.

For å søke må deltakerne sende inn et bidrag som inneholder opptil 1000 ord og opptil 6 bilder med bildetekst som forteller historien deres og hvilken endring de har jobbet for. FNs bærekraftmål brukes som en veiledning og bidragene kan ta for seg en aktivitet innen sosial og miljømessig bærekraft, om det er et prosjekt i lokalmiljøet eller et større globalt initiativ.

Vinnerne av Young Champion Award får billetter til den virtuelle seremonien samt et Canon EOS 250D-kamera med standardobjektiv og et 50mm-objektiv. Finalistene på kortlisten får også et Canon EOS 4000D-kamera, et standardobjektiv og et diplom. Vinneren av Education Award får pokal og diplom.

Deltakere kan sende inn bidrag selv dersom de er fylt 18 år, eller de kan nomineres av en forelder, foresatt, bedrift eller veldedighetssaken eller organisasjonen de jobber med.