Ta nivået til nye høyder med Canons nyeste speilløse EOS R-kamera

Oslo, 8. februar 2023 – Canon lanserer i dag EOS R50, en perfekt inngangsmodell til EOS R-serien for innholdsskapere som vil ta steget fra smarttelefon til kamera. Med videopptak i 4K, imponerende lyd og skarpe stillbilder, er dette kameraet klar for det meste. Det har et intuitivt grensesnitt, brukervennlig ergonomi og nye og avanserte automatiske opptaksprogrammer som sikrer et godt og profesjonelt resultat. EOS R50 er velegnet for innholdsskapere som vil ha et kamera for å rendyrke sin stil i både stillbilder og video. I tillegg lanseres i dag også objektivet RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – et kompakt teleobjektiv som er spesialutviklet for APS-C-kameraene i EOS R-serien.

EOS R50 er et lite og brukervennlig speilløst APS-C-kamera myntet på innholdsskapere

EOS R50

EOS R50

Opptak gjort enkelt

EOS R50 har lav vekt og et behagelig grep som gjør det enkelt for aktive innholds skapere å ta med kameraet overalt. Med den vridbare berøringsskjermen komponeres enkelt bilder fra alle vinkler – høyt og lavt eller med kamera vendt mot deg for vlogging og selfier. Grensesnittet på skjermen, den elektroniske søkeren og plasseringen av knapper og kontroller gir intuitiv betjening av kameraet.

Med Creative Assist-funksjon får du automatisk de beste innstillingene for ulike scener, mens Creative Bracketing-funksjonen skaper flere uttrykk for hvert bilde. Dette gjør EOS R50 til et godt valg for dem som kjøper speilløst kamera for første gang og ønsker å utvikle sine ferdigheter i eget tempo.

Lag innhold som en proff

APS-C-sensoren med høy oppløsning på 24, 2 megapiksler gir full kontroll over dybdeskarpheten, og tar detaljerte stillbilder med flott bakgrunnsuskarphet, og video i UHD 4K 30p oversamplet fra 6K. Automatisk bildesammenslåing i kameraet sørger for fokus når du tar bilder tett på motivet. Kameraet har mindre digital støy og kontrollert høylys når du fotografer om kvelden eller natten, samt bedre kontrast ved stort dynamisk omfang.

EOS R50 åpner for mer kreativitet. Dual Pixel CMOS Auto Focus II gjenkjenner og sporer mennesker, dyr og kjøretøy for å kunne fokusere raskere, også når motivet beveger seg. Dette støttes av kontinuerlig opptak med 12 bilder i sekundet med elektronisk første gardin, og 15 bilder i sekundet med stille elektronisk lukker for å sikre at du ikke går glipp av et eneste øyeblikk.

EOS R50 er kompatibelt med RF-objektiver og med en adapter kan du også bruke EF-objektiver. Med tilgang til alt fra ultravidvinkel og supertele til zoom- og fastobjektiver er mulighetene uendelige.

Kameraet er utstyrt med multifunksjonell tilbehørssko som gjør det enkelt for vloggere å koble til eksternt tilbehør, for eksempel en mikrofon som vil være mer motstandsdyktig mot støy enn når den er koblet til med kabel. Den multifunksjonelle skoen kan også brukes til å gi strøm til nytt tilbehør, slik at brukerne slipper å tenke på strøm når de skal lage innhold på farten.

Enkel tilkobling og deling

Kameraet gir ambisiøse innholdsskapere mulighet til å bryte grenser uten å bryte arbeidsflyten. Med Wi-Fi®- og Bluetooth®-tilkobling1 kan du overføre bilder og film med Camera Connect-appen for umiddelbar deling og fjernopptak. Med Bluetooth-tilkoblingen kan du også ta bilder og starte og stoppe videopptak med fjernkontrollen BR-E1 eller en smarttelefon, noe som er praktisk til vlogging og gruppebilder. Med UVC/UAC over en USB-tilkobling kan du også bruke EOS R50 som webkamera til livestrømming og videokonferanser i profesjonell kvalitet uten å måtte installere ekstra programvare.

Canon har også oppdatert image.canon og utvidet bruksmulighetene med Adobe® Lightroom® med film- og bedriftsstøtte og også kompatibilitet med andre tjenester som Frame.io og Google Photos-kontoerTM 2 .

Perfekt zoomobjektiv på farten

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM er et kompakt og allsidig RF-zoomobjektiv (ca. 3,8x) som er velegnet til fotografering av motiver på avstand og til flotte portrettbilder mot en uskarp bakgrunn. Objektivet har bildestabilisator som betyr at du kan ta skarpe bilder uten stativ, mens STM-fokussystemet gir jevn og stille autofokus som er perfekt til videoopptak. RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM egner seg godt til reise-, sports- og kjæledyrsfoto og passer for brukere som ønsker å eksperimentere med ulike oppsett og utvide rekkevidden. Objektivet er også et perfekt nr. 2 objektiv for brukere som har EOS R50 og RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

Du finner mer informasjon om EOS R50 her:
https://www.canon.no/cameras/eos-r-system/

og RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM her:
https://www.canon.no/lenses/rf-rfs-lenses/

Salgsstart EOS R50 og RF-S 55-210mm F5-7.1 er i slutten av mars 2023

Anbefalte priser:

EOS R50 kamerahus:   9799,- NOK
EOS R50 + RF-S 18-45mm   11199,- NOK
EOS R50 + RF-S 18-45mm + RF-S 55-210mm   13549,- NOK
RF-S 55-210mm  5399,- NOK

EOS R50 – nøkkelfunksjoner

• 24,2 megapikslers APS-C-sensor
• Nye avanserte automatiske opptaksprogrammer
• Dual Pixel CMOS Auto Focus II
• Vribar berøringsskjerm på 3 tommer
• UHD 4K 30p video oversamplet fra 6K

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM – nøkkelfunksjoner

• RF-S teleobjektiv (ca. 3,8x) med telerekkevidde tilsvarende 88–336 mm i fullformat
• Ny optikk med PMo asfærisk linse
• Nærbildefotografering med maksimal forstørrelse på 0,28x
• Bruker optisk bildestabilisator som gir 4,5 trinn (CIPA-standard) og 7 trinn sammen med innebygd bildestabilisator

  1. Utstyrt med Bluetooth® Low Energy-teknologi. Bluetooth®-ordmerket og -logoene er registrerte varemerker som eies av Bluetooth SIG, Inc. Canon Europe Ltd. bruker disse merkene under lisens. Andre varemerker og varenavn tilhører de respektive eierne. Wi-Fi® er et registrert varemerke for Wi-Fi Alliance.
  2. Google Play og Android er varemerker for Google LLC.