Canon kommer med tre nye RF-objektiver med innovasjoner for både entusiaster og proffer

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z – det ideelle valget for hybride arbeidsflyter
Power Zoom Adapter PZ-E2 og PZ-E2B – jevn, profesjonell kontroll for RF 24-105mm F2.8L IS USM Z
RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM – et kompakt og lett zoomobjektiv med ultravidvinkel
RF 200-800mm F6.3-9 IS USM – telezoom med RF-objektivseriens3 største brennvidde


Oslo, 2. november 2023 – Canon lanserer i dag tre banebrytende RF-objektiver og to nye power zoom-adaptere. Nyhetene byr på en rekke funksjoner og kreative muligheter for innholdsskapere på alle nivåer.

Det ultimate hybridobjektivet med to power zoom-adaptere (ekstrautstyr)

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z markerer en viktig milepæl innen objektivteknologi, en milepæl mange fotografer og videofotografer har ventet på. Objektivet er i realiteten flere objektiver samlet i ett, med egenskaper hentet fra kringkastings-, cinema- og standard RF-objektiver. Resultatet er et allsidig objektivkonsept. RF 24-105mm F2.8L IS USM Z er det første zoomobjektivet i RF-serien med egen ring for iris-/blenderkontroll og servofunksjon via power zoom-adaptere (ekstrautstyr).

Morten Nørremølle, Country Director – Nordic & Baltic, Imaging Technologies & Communications Group (ITCG) sier: «Som mangeårig leder innen kamera og bildebehandling, er vi stolte over å presentere det nye RF 24-105mm F2.8L IS USM Z. Mens profesjonelle still- og videokamera har blitt utviklet til nye imponerende hybridmodeller i løpet av de siste årene, har brukere av disse vært henvist til å velge enten objektiver for stillbildefotografering eller dedikerte videoobjektiver.
Med dette nye objektivet ønsker vi å tilby det beste fra begge verdener ved å tilby ett verktøy som tilbyr den fleksibiliteten som dagens profesjonelle ønsker, uten å måtte velge noe som er tilpasset enten stillbilde- eller videobruk. I tillegg lanserer vi også et nytt tilbehør spesielt tilpasset videobruk – vår nye Power zoom adapter PZ-E2, som vil gjøre RF 24-105mm F2.8L IS USM Z til et enda bedre videoverktøy til for eksempelvis nyhetsbyråer, produksjonsselskaper, fotojournalister, bryllupsfotografer og andre kunder som krever den absolutt beste kvaliteten på innholdet de skaper.»

Objektivet er utviklet for å møte den økende etterspørselen i proffmiljøet etter hybridopptak som sammenfatter stillbilder- og videoinnhold. Det funksjonsrike, profesjonelle objektivet passer perfekt til nyheter, dokumentarer, bryllup, arrangementer, bedriftsinnhold og innhold til sosiale medier.

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z kombinerer brukervennligheten og rekkevidden til RF 24-105mm F4L IS USM-objektivet med RF 24-70mm F2.8L IS USM-objektivets kreative funksjoner og gode egenskaper i svakt lys. Dermed er du godt rustet i jakten på det perfekte bildet. Objektivet har også 5,5-trinns optisk bildestabilisator for førsteklasses bildekvalitet (opptil 8 trinn når objektivet brukes på et kamera med innebygd bildestabilisator)1. Dette gir ekstrem stabilitet for håndholdt filming og høy bildekvalitet når du fotograferer i dynamiske opptakssituasjoner, for eksempel i bryllup eller på arrangementer. Ringen for iriskontroll (for video) gir jevn og finjustert kontroll over eksponeringsendring, og iris med 11 lameller gir flott bakgrunnsuskarphet (bokeh).

Det nye hybridobjektivet gir profesjonelle fotografer og videofotografer kvaliteten de søker i stillbilde- og videoopptak.

Nøkkelfunksjoner for RF 24-105mm F2.8L IS USM Z:

Førsteklasses bildekvalitet og værforseglinger gir økt holdbarhet, samt skarpe bilder med høy kontrast takket være fire UD-linser som korrigerer kromatisk avvik.
Profesjonell elektronisk parfokal fokusfunksjon og demping av brennviddeendring ved fokusering (focus breathing) opprettholder konsekvent synsfelt under filmopptak.
Intern zoom innebærer at lengden på objektivet er konstant under zooming, noe som er bedre for rigger, værbestandighet og gir enklere betjening.
Jevn irisring-bevegelse med 32 trinn mellom stoppene (ingen klikkelyder) og en låsutløserbryter for Auto-posisjonen.

Funksjonene til RF 24-105mm F2.8L IS USM Z-objektivet kan tas enda lengre med power zoom-adapterne som gir filmskapere enda større fleksibilitet. Med power zoom-adapterne får du jevn zoomkontroll og fjernstyring via Canons Camera Connect-app eller EOS Utility.

Power zoom-adapteren PZ-E2B har i tillegg en 20-pinners kontakt for tilkobling av kompatible zoom-/fokuskontrollere i studio- eller store produksjonsmiljøer. PZ-E2B er også kompatibelt med og kan kobles via kabel til Canons Zoom Servo Grip ZSG-C10.

Nøkkelfunksjoner for power zoom-adapterne PZ-E2 og PZ-E2B:

Ergonomisk grep for behagelig betjening når montert på objektivet.
Ekstern USB-C-strømforsyning for utvidet opptakstid og raskere zooming.
Knapper for vidvinkel/tele for jevnere zooming.
Zoomhastighetshjul for kontroll over zoomytelsen.
Power zoom-adapteren PZ-E2B har en 20-pinners kontakt som er kompatibel med Canons zoom-/fokuskontrollere og i tillegg støtter fjernstyrt kontroll over IP nettverk i flerkameraoppsett med kompatible kamera som støtter Canon XC-protokoll.


Det mest kompakte og letteste zoomobjektivet med ultravidvinkel

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM er utviklet for EOS-R-kameraer med APS-C-sensor og har brennvidde på 10–18 mm, noe som gjør det velegnet til reise-, landskaps- og byfoto og for vlogge-entusiater.

Objektivet har bildestabilisator med opptil 4 trinn optisk bildestabilisering, og opptil 6 trinn når det brukes sammen med et kamera med innebygd bildestabilisator2. Dette gir fotografer og videofotografer mulighet til å gjøre opptak med håndholdt kamera, også i situasjoner med lite lys. Kombinert med Movie Digital IS får du høy ytelse som er perfekt for innholdsskapere som gjør opptak med håndholdt kamera og vil bruke vidvinkel for å få med mer i bildet.

Med en vekt på bare 150 gram er dette et lite og lett objektiv som er et utmerket valg når du er på reisefot. Objektivet egner seg til både stillbilder og videoinnhold. Gir suveren bildekvalitet og ytelse, og gjør det enkelt å ta imponerende opptak med ultravidvinkel.

Nøkkelfunksjoner for RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:

Kompakt og lett design.
Perfekt til reiser, landskap og vlogging.
Opptil 4 trinn optisk bildestabilisator og 6 trinn når det brukes sammen med et kamera med innebygd bildestabilisator2.
En perfekt match for kameraer med APS-C-sensor, som EOS R10, EOS R50 og EOS R7.
Fremragende bildekvalitet og fleksibilitet.

Telezoom med største brennvidde3

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM er et fullformat supertelezoom klar for å revolusjonere natur- og sportsfotografering. Med en brennvidde på utrolige 800mm har nye RF 200-800mm F6.3-9 IS USM markedets største brennvidde for telezoomer med RF-fatning3 – sammenlignet 600mm som er maksimum brennvidde blant eksisterende objektiver på markedet.

Objektivet er konstruert for å tåle tøffe forhold, og har vann- og støvforseglinger som sikrer praktfulle bilder i alle omgivelser i tillegg til å gi enestående allsidighet.

Objektivet er myntet på dem som vil ta fotograferingen et steg videre, og ta flotte bilder fra en hvilken som helst posisjon. Med 5,5 trinns bildestabilisator (opptil 7,5 trinn når det brukes sammen med EOS R-kameraer med innebygd bildestabilisator4), rask autofokus, brennvidde og optisk konstruksjon, blir resultatet stillbilder og videoopptak av høy kvalitet, mens zoomen kan hente inn selv de minste motiver i bildefeltet.

Objektivet er et ideelt valg for entusiaster som vil skyve grensene innen natur- og sportsfotografering, og forevige noe som kanskje tidligere ikke var mulig.

Nøkkelfunksjoner for RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:

Unik, supertelezoom til natur- og sportsfotografering. Et utmerket objektivvalg for både amatører og entusiaster.
Opptil 5,5 trinn optisk bildestabilisator og 7,5 trinn når det brukes sammen med et kamera med innebygd bildestabilisator4.
Blender med ni lameller gir flott bakgrunn. Optisk konstruksjon av høy kvalitet og rask autofokus.
Værbestandig for bruk i tøffe forhold.

Du finner mer informasjon om Canons nye objektiver på:
https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM:        Salgsstart desember 2023, anbefalt pris 5 149,- NOK

RF 200-800mm F6.3-9 IS USM:         Salgsstart desember 2023, anbefalt pris 30 999,- NOK

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z:          Salgsstart desember 2023, anbefalt pris 46 299,- NOK

Power Zoom Adapter PZ-E2 :            Salgsstart mars 2024, anbefalt pris 15 599,- NOK

Power Zoom Adapter PZ-E2B :          Salgsstart mars 2024, anbefalt pris 20 699,- NOK

  1. Opptil 8 trinn med kompatible EOS R-kameraer med innebygd bildestabilisator.
  2. Opptil 6 trinn med kompatible EOS R-kameraer med innebygd bildestabilisator.
  3. Som utskiftbart AF-objektiv for speilløse fullformatkameraer som er lansert per 1. november 2023. Basert på Canons egne undersøkelser.
  4. Opptil 7,5 trinn med kompatible EOS R-kameraer med innebygd bildestabilisator og når det brukes på 200mm.