Vanlige spørsmål

Canon Professional Services (CPS)

Om Canon Professional Services (CPS)

Hva er CPS?

Canon Professional Services (CPS) er en dedikert service for profesjonelle og avanserte hobbyfotografer og filmskapere som bruker Canon-produkter. Rask service og reparasjoner for settet, inspirerende arrangementer og opplevelser, og eksklusive spesialtilbud er noen av de mange fordelene som tilbys til våre CPS-medlemmer i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).


Kvalifisering, poenger og medlemsnivåer

Kan alle registrere seg for CPS?

CPS er for profesjonelle og avanserte hobbyfotografer og filmskapere. Det er fullstendig gratis å registrere seg.

Hva er Canon poeng, og hvordan fungerer de?

De fleste av Canons produkter relatert til foto eller video har poeng. Velg ganske enkelt produktet under registrering for å finne ut antall poeng det gir. Når du har fullført produktinformasjon, vil disse poengene legges til kontoen din. Poengsummen fra alle produkter du registrerer, utgjør medlemsnivået ditt. Et produkts poeng kan reduseres over tid, og kan ikke løses inn eller byttes ut.

Produktpoengene mine er nedtonet, og det vises en blå prikk. Hva betyr det?

Den blå prikken indikerer at handling kreves fra deg for det produktet. Klikk på prikken, og ta en titt. Poengene er nedtonet når det mangler opplysninger og et produkt ikke er fullstendig registrert. Rediger produktregistreringen din, og fyll inn alle opplysninger (serienummer, kjøpsdato, landet og butikken der produktet er kjøpt). Poengene blir validert og utgjør medlemskapsnivået ditt.

Kan jeg bli med i CPS med lite eller intet utstyr?

Du kan bli med i CPS uten noen produkter som et rødt medlem. Du vil begynne å samle poeng når du registrerer produkter, og deretter gå videre til neste medlemsnivå – Silver, der du vil begynne låse opp større medlemsfordeler.

Hvor mange poeng gir utstyret mitt meg?

Bare registrer deg og begynn å legge til produktene dine for å finne ut hvor mange poeng utstyret ditt kan gi deg. Du trenger ikke å fullføre registreringen for å se hvor mange poeng utstyret er verdt – bare komme tilbake senere og avslutt for å motta poeng.

Hvorfor er poengsummen min redusert?

Hvis poengsummen din er redusert er det enten fordi et produkt er fjernet fra din utstyrsveske, eller et produkt har blitt erstattet eller ikke lenger mulig for oss å betjene. Selv om eldre produkter reduseres i poeng, vil de alltid bidra med en viss mengde til din totalsum.

Mitt nye medlemsnivå er ikke det samme som på min gamle CPS-konto?

Vi har gjort mange nye og spennende forbedringer i vårt nye CPS-medlemskap. For å gjøre kvalifisering til medlemskap mer rettferdig for alle Pro kunder har vi lansert poeng og utvidet horisonten når det gjaldt produktliste over godkjent utstyr. Det betyr at vi nå kan belønne våre livslange kunder ved å gi poeng til eldre modeller, og støtte våre medlemmer som ikke har en typisk utstyrsveske. Husk å registrere alle Canon-produktene dine, og sørg for at utstyrspakken er oppdatert for å få maksimalt utbytte av dine poeng og medlemsfordeler.

Hva har skjedd med min CPS Video status?

Vi vet at de fleste profesjonelle i dag ikke lenger er utelukkende fotograf eller filmskapere, og vi bestemte at det ikke lenger var fornuftig med separat medlemsnivå. Ditt nye CPS medlemskap gir deg poeng for både video- og fotoutstyr i én konto, som bidrar til ditt totale medlemsnivå.


Slik registrerer du deg

Hvilken informasjon trenger jeg for å registrere meg?

Registrering med CPS er rask og enkel og du får umiddelbar medlemskap – bare registrer deg med din kontaktinformasjon. For å starte samling av poeng for ditt medlemsnivå, må du registrere dine produkter. Du trenger ikke å bekymre deg, det er svært enkelt og du kan bruke den tiden du trenger til å oppgi informasjonen. Du trenger serienummeret, navn på forhandler, og land og kjøpsdatoen. Når denne informasjonen er validert, ser du poengene på din konto. Kontroller at produktdetaljer er riktig, og du har kjøpsbevis for produktene, ettersom vi kan be om det når du trenger å bruke fordeler, eller hvis det oppstår et garantikrav.

Hvilke Canon-produkter kan jeg registrere?

Vi har over 3000 Canon-produkter som kan registreres – inkludert de fleste av våre kameraer, objektiver, skrivere, og til og med tilbehør. Husk å legge til både gamle og nye utstyr, og til og med Canon-produkter som kjøpes utenfor hjemlandet ditt kan gi deg poeng. 120 Av våre Pro Canon-produkter kvalifiserer for Fast Track – noe som betyr at de kan repareres på så lite som 2 dager, i henhold til medlemskapsnivået.

Hvor kan jeg finne et produkts serienummer?

Du finner serienummeret til ditt digitale speilreflekskamera på undersiden av kameraet, stemplet på en etikett på bunnplaten. Serienummer på objektiv er plassert på ulik steder - avhengig av objektivmodellen. Lær mer om å finne serienumrene på Canon-produkter.

Finn ut mer

Kan jeg registrere utstyr som er kjøpt brukt?

Ja, selvfølgelig. Bare registrer brukt utstyr på samme måte som du ville gjort med andre produkter du eier. Hvis du opplever problemer, kan du ta kontakt med oss, oppgi din modell og serienummer og problemet du opplever.

Kan jeg registrere produkter kjøpt utenfor Europa, Midtøsten og Afrika?

Ja, det kan du. Vi er klar over at fotografer og filmskapere ofte reiser og kjøper produkter utenfor regionen. Derfor kan du registrere disse produktene på din CPS-konto som normalt og fremdeles få fordelene av CPS. Noen produkter som ikke er kjøpt fra en autorisert Canon forhandler kan ha blitt importert for å selges til en lavere pris, så vær oppmerksom på begrensninger ved å kjøpe slike produkter og at ved reparasjon under garantien, kreves kjøpsbevis og produktet vil ikke medføre rett til å dra nytte av Canons lokale garantistøtte.


Medlemskap

Er CPS gratis?

Ja, det er fullstendig gratis å registrere seg. Medlemsnivået ditt avhenger av Canon-utstyret du registrerer hos oss som du allerede eier.

Når vil jeg få mitt medlemskort?

CPS-velkomstpakken inkludert medlemskort er tilgjengelig for Silver-, Gold- og Platinum-medlemmer. Når du oppnår dette nivået, vises det et varsel på instrumentbordet under Tilbud. Klikk på varselet, og skriv inn adressen du vil at pakken skal sendes til. Kontakt oss hvis du ikke har mottatt det nye kortet innen 4 uker fra forespørselen. 

Medlemmer er bare kvalifisert for én pakke og ett kort, selv om medlemskapsnivået blir endret. Kontakt oss hvis du har mistet kortet ditt og trenger et nytt.

Hva får du i CPS-velkomstpakken (EMEA)?

Canon Professional Services-velkomstpakken for EMEA inneholder et velkomstbrev, CPS-medlemskort, CPS Priority-klistremerker (for å sikre raskt tilsyn når du sender produktet til reparasjon eller service) og en liten gave (for eksempel en objektivrengjøringsklut). Innholdet i velkomstpakken kan endres når som helst uten forvarsel.


Produktservice

Hva er Fast Track? Er det garantert?

120 Av våre Canon-produkter er kvalifisert for rask service på våre offisielle Canon-servicesenter. Finn ut om noen av produktene dine kvalifiserer for Fast Track ved å se på din utstyrsveske og velge individuelle produkter. Dette vil også vise behandlingstiden din, som er avhengig av medlemsnivå og CPS-servicenivået i landet.
Fast Track gjelder reparasjoner hos alle Canon service- og reparasjonssentre og CPS-autoriserte servicepartnere. Når det gjelder vedlikehold- og oppgraderingstjenester, gjelder Fast Track bare hos Canon service- og reparasjonssentre. Fast Track gjelder bare for produkter som er fullstendig registrert med alle nødvendige opplysninger (serienummer, kjøpsdato, landet og butikken der produktet er kjøpt), og der alle punktene er validert.
Behandlingstider gjelder maksimalt 3 produkter i service på én gang per medlem, og inkluderer ikke leveringstid. Standard behandlingstid for utstyr som ikke er CPS-registrert, er ca. 10 dager.
Behandlingstiden kan ikke garanteres, og det kan være at den ikke overholdes på grunn av ulike faktorer, som tilgjengelighet av reservedeler. Men både Canon og autoriserte reparatører vil gjøre sitt ytterste for å møte behandlingstidene som er oppgitt. Dersom behandlingstiden ikke kan overholdes, har du rett på lån av reserveutstyr (Gold- og Platinum-medlemmer).
Se i bruksvilkårene for å få mer informasjon om hvordan behandlingstidene beregnes.

Hvorfor er Fast Track-behandlingstiden til videokameraet mitt 5 dager?

Den raskeste behandlingstiden for alle video-produkter (Cinema EOS-kameraet og X-serien) er 5 dager. Dette er på grunn av kompleksiteten av reparasjoner, tilgjengelighet av deler, og behovet for nødvendig verktøy. Hvis du har rett til 2 dagers (Platinum) eller 3 dagers (Gold) behandlingstid, prøver vi å fullføre reparasjoner innen vår raskeste videobehandlingstid på 5 dager. Hvis reparasjonen tar mer enn 5 dager, har Gold- og Platinum-medlemmer rett på lån av reserveutstyr ved behov.

Er CPS-vedlikeholdsrabatten og den kostnadsfrie returfrakten tilgjengelig hos alle Canon-servicesentre?

CPS-rabatter på produktvedlikeholdstjenester og den kostnadsfrie returfrakten på avgiftsbelagte reparasjoner er kun tilgjengelig hos Canons service- og reparasjonssentre (som nevnt i avsnittet under vanlige spørsmål).
CPS-godkjente servicepartnere tilbyr ikke akkurat disse fordelene, men de kan tilby sine egne tilbud, så det er verdt å ta kontakt med din CPS-autoriserte servicepartner for å diskutere dette videre.
Du finner alle Canons servicesentre for vedlikehold av CPS-utstyr ved hjelp av søkefunksjonen på denne siden. Velg filteret Canon Professional Services når du søker.

Hva er forskjellen mellom Canons service- og reparasjonssentre og CPS-godkjente servicepartnere?

Canons service- og reparasjonssentre er store, regionale Canon-eide verksteder som er ansvarlige for å utføre fremragende service og reparasjoner på Canons produkter.
Det finnes seks slike sentre i EMEA-området:
Italia
France
Tyskland
Storbritannia
Sverige
Russland
CPS-godkjente servicepartnere er uavhengige verksteder som har blitt godkjent av Canon. Disse verkstedene utfører service og reparasjoner på enkelte produkter for CPS-kunder til de raske leveringstidene som kreves. De har verktøyene og opplæringen som trengs for å utføre disse tjenestene etter den kvalitetsstandarden Canon forventer.
Canons service- og reparasjonssentre og CPS-godkjente servicepartnere omtales samlet som Canon-servicesentre.
Du finner alle Canons servicesentre for vedlikehold av CPS-utstyr ved hjelp av søkefunksjonen på denne siden. Velg filteret Canon Professional Services når du søker.


Internasjonal støtte

Kan jeg bare bruke CPS i mitt hjemland?

CPS-medlemskapet ditt gir deg mulighet til støtte og fordeler på tvers av alle deltagende land i Europa, Midtøsten og Afrika når du reiser. Fordelene kan variere fra land til land, så kontroller de deltakende landene for å få mer informasjon.

Kan jeg bli med i CPS EMEA hvis jeg er medlem i en annen region utenfor Europa, Midtøsten og Afrika?

CPS drives separat for ulike globale regioner. Men CPS-kunder utenfor Europa, Midtøsten og Afrika er kvalifisert for enkelte tjenester hos Canon EMEA-anlegg og arrangementer, med et gyldig CPS-medlemskort. Vær oppmerksom på at fordeler kan være forskjellig fra hjemlandet ditt. Hvis du ønsker å motta alle fordelene for CPS EMEA må du registrere på nytt med en offisiell adresse i ett av de deltakende landene.

Kan jeg nyte fordeler i andre globale regioner hvis jeg er medlem av CPS EMEA?

Hvis du er en Canon EMEA medlem kan det hende at du kan dra nytte av Canons prioriterte tjenester utenfor Europa, Midtøsten og Afrika med et gyldig CPS-medlemskort. Men, fordelene kan variere fra fordelene som tilbys i ditt land/region.