Visste du at Canon har hatt et program for resirkulering av kassetter siden 1990?
Canon har fokus på målet om null avfall til søppelfyllingen. Hvert element i hver eneste tonerkassett som returneres, brukes på nytt eller resirkuleres – som komponent i en ny tonerkassett, som grunnmateriale i andre industrier eller som erstatning for fossile drivstoff. Ingen del av tonerkassetten sendes til søppelfyllinger.
Lær mer om Canons globale resirkuleringsprogram for kassetter
Vi tilbyr et program for gratis resirkulering av originale toner- og blekkassetter fra Canon. Klikk på det relevante ikonet nedenfor og fyll ut returskjemaet for å sende en forespørsel om gratis returetiketter, -esker og -konvolutter.
Når tonerkassetter mottas på Canons resirkuleringsanlegg, sorteres de etter modell før de demonteres.
På dette stadiet rengjøres og gjenvinnes deler som kan brukes på nytt, som matevalsen, mansjetten og magnetvalsen. Etter rengjøringen gjennomgår de en grundig inspeksjonsprosess som bruker de samme strenge kvalitetsstandardene som på nye deler.
Tonerkassetter som inneholder resirkulerte deler, har nøyaktig samme kvalitet som de som er splitter nye. Takket være Canons strenge kvalitetsstandarder er det umulig å se forskjell på en tonerkassett med resirkulerte deler og en uten.
Noen deler egner seg ikke for gjenbruk i produksjonsprosessen. I stedet resirkuleres de eller energigjenvinnes slik at det ikke havner noe avfallsmateriale på søppelfyllingen.
I 1982 lanserer Canon verdens første personlige kopimaskiner med et alt-i-ett kassettsystem. Åtte år senere, i 1990, lanseres Canons resirkuleringsprogram for tonerkassetter i USA, Japan og Tyskland. I 1992 starter Canon resirkulering av plast med sluttet sirkel og vinner hovedprisen på Global Environmental Awards.
I 1997 starter Canon resirkulering av kassetter hos Canon Bretagne i Frankrike og to år senere, i 1999, lanseres resirkuleringsprogrammet i tre europeiske land til. I 2002 utvider Canon programmet til 10 land i Europa.
I 2003 oppnår Canon null avfall til søppelfyllingen fra resirkulering av tonerkassetter. I 2008 utvides resirkuleringsprogrammet til 12 land, og en nettbasert returprosess for kassetter lanseres. I løpet av det samme året når mengden innsamlede kassetter 200 000 tonn. Året etter, i 2009, lanseres masseresirkulering av kassetter i Finland og Sverige.
I 2011 øker antallet europeiske land der Canon tilbyr et resirkuleringsprogram for tonerkassetter til 18. Året etter, i 2012, når den innsamlede mengden tonerkassetter 300 000 tonn. I 2013 introduserer Canon Bretagne en helt ny materialresirkuleringsprosess.
Mellom 1990 og 2018 har Canon samlet inn og resirkulert mer enn 408,000 tonn kassetter globalt. I løpet av den samme perioden har Canon også spart inn mer enn 601,000 tonn CO2-utslipp, en av gassene som forårsaker klimaendringer.
Ved hjelp av gjenvinning, gjenbruk og resirkulering av deler fra brukte tonerkassetter har Canon klart å redusere forbruket av nye råmaterialer med mer enn 285,000 tonn mellom 1990 og 2018.
The International Green Apple Environment Awards er en årlig kampanje for å anerkjenne, belønne og fremme gode fremgangsmåter over hele verden. Canons resirkuleringsprogram for tonerkassetter ble valgt ut blant over 500 deltakere og vant gull i kategorien Environmental Best Practice (beste fremgangsmåte for miljøet).
The Circulars er en årlig prisutdeling arrangert av Young Global Leaders of the World Economic Forum (unge globale ledere i Verdens økonomiske forum) med mål om å anerkjenne organisasjoner over hele verden som har bidratt bemerkelsesverdig til å fremme sirkulær økonomi. Canons resirkuleringsprogram for kassetter var blant kandidatene til å bli tildelt denne prestisjefylte prisen av et anerkjent dommerpanel, og ble deretter utnevnt til vinner av de som stemte på Canon.