Slik ser du hvilket operativsystem du har

Se enkelt om datamaskinen kjører et Windows-basert eller Mac-basert operativsystem.

Klikk på bildet som ligner på skrivebordet på din egen datamaskin. Deretter vises et sett med instruksjoner som hjelper deg med å finne ut om du kjører et Windows-basert eller Mac-basert operativsystem, og hvilken versjon som er installert.

Mac OS

1. Klikk på [Apple]-logoen (avmerket med rødt) øverst i skjermbildet for å åpne Apple-menyen.

Mac OS 1

2. Klikk på [About This Mac] (Om denne Macen) (avmerket med rødt) i Apple-menyen.

Mac OS 2

3. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Mac OS 3

Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Mac OS X versjon 10.7.

Windows 10

1. I Windows 10-søkefeltet skriver du inn [About ] (Om).

Windows 10 2

2. Når [About your PC] (Om PC-en) blir tilgjengelig, velger du dette alternativet.

Windows 10 3

3. Når informasjonsvinduet vises, ser du i Edition-feltet (Versjon) hvilken versjon av Windows som kjører. Feltet System type (Systemtype) viser om det er en 32- eller 64-bitersversjon.

Windows 10 4

Windows 7 / Windows Vista

1. Klikk på [Start]-knappen nederst til venstre i skjermbildet (avmerket med rødt).

Windows-7-Screen-1

2. Når det vises en meny, klikker du i den tomme søkeboksen (avmerket med rødt) og skriver inn WINVER. Trykk deretter på Enter.

Windows-7-Screen-2

3. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Windows-7-Screen-3

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows 7, 32-biters versjon.

Windows 8

1. Når du er på startskjermen, skriver du WINVER. Det vises en søkelinje til høyre i skjermbildet.

Windows-8-Screen-1

2. Trykk på Enter. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Windows-8-Screen-2

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows 8, 32-biters versjon.

Windows XP

1. Klikk på [Start]-knappen nederst til venstre i skjermbildet (avmerket med rødt).

Windows XP Image 1

2. Klikk på [Kjør …] (avmerket med rødt) i menyen som vises.

Windows XP Image 2

3. Når Kjør-boksen vises, skriver du inn ordet WINVER i det tomme hvite feltet (avmerket med rødt). Klikk deretter på [OK]-knappen (avmerket med rødt).

Windows XP Image 3

4. Det vises en informasjonsboks med detaljer om operativsystemet som kjører på denne maskinen.

Windows XP Image 4

Hvis meldingen x64 Edition vises, kjører du en 64-biters versjon. Hvis det ikke står x64 Edition, kjører du en 32-biters versjon.
Fra eksempelet kan vi se at denne maskinen kjører Windows XP, 32-biters versjon.