Vare

Avanserte resultater med ett eneste kamera med Canon EOS C200

Group of people pouring coulored powder on a woman.

Filmskaper David Newton om å selvfotografere Trash the Dress med den fleksible og kompakte EOS C200

David Newton gledet seg til å sette det nye EOS C200 på prøve. Kortfilmen hans, Trash the Dress, dro full nytte av kameraets allsidighet og potensial til å brukes som eneste kamera. Han monterte det på bøyler og droner og dro full nytte av de avanserte autofokusfunksjonene.

David Newton beskriver seg selv som fotograf/filmskaper. «Jeg er en av dem som gikk fra å være fotograf, via videoting med digitale speilreflekskameraer, til å oppgradere etter hvert som prosjektene krevde det.»

Newton har gått fra digitale speilreflekskameraer som støter video til Cinema EOS-serien og har holdt ført opplæringskurs for Canon-kameraer. Han var ivrig etter å jobbe med det nye EOS C200 så tidlig som mulig.

«Prosjektet ble virkelighet siden Canon sa at de ville teste C200 grundig gjennom arbeidssyklusen og ønsket noen som hadde gått fra digitalt speilreflekskamera til film. Kameraet er plassert mellom to leire: det passer en avansert produksjonsflyt i et stort produksjonsmiljø og fungerer også bra for enmannsfotografering, eller med et lite mannskap, på grunn av ergonomien.» Dette sier Newton at er hans spesialområde. «Jeg har en tendens til å jobbe alene eller med en lite mannskap. Jeg synes det er enklere å komme i gang og gjøre det selv.» Etter å ha brukt C200 tidligere på et prosjekt i Dubai hadde Newton «allerede erfaring med det.»

Med henvisning til kombinasjonen av en kompakt, lett enhet med innebygd Cinema RAW Light-opptak av høy kvalitet beskriver Newton kameraet som «et Jekyll og Hyde-beist. Noe av det som stikker seg ut er det interne 4F RAW-opptaket – det er fantastisk. Det tar et kamera som ligger i mellomsjiktet når det gjelder pris og størrelse, men oppgraderer ytelsen til et toppsjikt som bare RAW kan gi. Vi er vant med å filme i MP4, tilsvarende JPEG fra et stillbildeperspektiv, med svært begrenset graderingsevne, men nå får vi får en dynamisk rekkevidde på 15 trinn (fra den behandlede Cinema RAW Light-filen).» Dette, kommenterer Newton, gjør bilder med høyt dynamisk område til en realistisk mulighet, i tillegg til å øke mulighetene i etterproduksjonen. «Du burde bytte til en HDR-arbeidsflyt om du kan. Og når du arbeider i Rec709 gir det mye fleksibilitet når det gjelder gradering og, tør jeg påstå, gjenoppretting, i tilfelle du roter det til (som aldri skjer med noen...)»

Newton er rask til å anerkjenne nytten av både RAW-opptak og komprimerte opptak. «Du har RAW, men du har også muligheten til å nedgradere det. Du har veldig store filer, og du har komprimerte filer. Hvis du konfigurerer kameraet ordentlig, får du strålende resultater i MP4. Hvis du imidlertid tar opp mye chroma key, bør du velge RAW for de ekstra dataene. Folk som har tenkt å ta opp med kodeker med lavere kvalitet kommer til å filme bryllup og andre arrangementer der du ikke genererer haugevis av data eller har behov for RAW-behandling.»

Canon video camera in action

Utover sensor og opptaksformat

Newton er spesielt begeistret for autofokusfunksjonene til C200. «Dual Pixel CMOS-autofokussystemet er genialt. Det er en stor forandring å gå fra manuelt fokus, hvor vi har fokusert manuelt i mange år, til noe som har autofokus som du faktisk kan stole på og bruke.» Dette fokussystemet benytter seg av berøringsskjermen til C200 ved valg av fokuspunkt, noe som skaper et svært fleksibelt system som reduserer behovet for en separat fokusassistent.

I situasjoner der manuell fokus er uunngåelig beundrer Newton også funksjonene til Dual Pixel-fokusveiledningen. «Du velger et fokuspunkt, og så ser du piler rundt dette punktet slik at du vet om du har fokus foran eller bak. Så hvis du vil arbeide med Cine-primærobjektiver, har du fortsatt fokusbekreftelse.» Med EF-objektiver vil du imidlertid «ikke ha bruk for en fokusassistent, du trenger ikke bruke et separat fokussystem. Det gjør det litt mer bevegelig slik at du arbeider mye raskere.» Når han tenker tilbake på tiden med digitale speilreflekskameraer med video, er Newton glad for å se systemet på et dedikert kamera for filmbransjen. «Kameraer som 7D Mk. II har hatt dette en stund, og det er fint å se det på et Cinema-kamera.»

Group of people laughing whilst pouring coloured powder on woman

En optimal plassering av kontroller og tilkoblingsmuligheter kombinert med et velkjent menysystem for å holde ting enkelt. «Med alle knappene på venstre side og portene på høyre side finner du ikke knapper på rare steder. De er alle samlet i nærheten av hverandre. Du kan arbeide med det veldig raskt og enkelt, og alle som har filmet med Canon-kameraer – digitale speilreflekskameraer eller Cinema EOS – vil kjenne igjen oppsettet. Menyene er plassert på samme måte, knappene er på samme sted, og de er alle merket på riktig måte.»

Med tanke på den upålitelige naturen til Trash the Dress-opptaket setter Newton spesielt pris på hvor kompakt C200 er. «Den balanserer godt på en Ronin, og bunnen av en DJI 1000 – hovedsakelig en bøyle montert under en drone – fungerte svært godt. De forskjellige riggemetodene åpner opp for kreative muligheter.»

Med den høye følsomheten til moderne kameraer er det ofte behov for en nøytral tetthetsfiltrering, og på en bøyle eller drone kan størrelsen og vekten til en solblender være upraktisk. Newton satte også pris på det interne ND-alternativet med ti steg. «Hvis du skal starte å ta opp i RAW, og du er ute etter den beste dynamiske rekkevidden, bør du bruke ISO 800. Muligheten til å bruke to, fire, åtte eller ti stopp med ND sparer deg for mange riggeproblemer.»

KAMERAET IMPONERTE MEG VELDIG, DET KOMMER NOK TIL Å DUKKE OPP ET I UTSTYRSBAGEN MIN SNART

«Jeg var veldig imponert», konkluderer Newton, og bekrefter at det «dukker opp en i utstyrsbagen min snart. Det var morsomt å bruke, og resultatene var så bra at hvis du har en jobb som rettferdiggjør den typen kamera, er det for å være ærlig et enkelt valg. Hvis du tenker Cinema EOS-serien er dette det mest allsidige kameraet. Når du jobber ønsker du noe som former seg etter deg i stedet for noe du må forme. Det er så mye som skjer under filming at du kan spare mye tid hvis du kan gjøre ting litt enklere. Du har alltid knapt med tid under produksjoner.»

Klikk her for å gå tilbake til oversikten over EOS C200

Skrevet av James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Relatert