Vare

Hold musikken levende og dynamisk med Canon EOS C200

Canon video camera in action whilst filming ricky patel with his guitar.

Produsent Patrick Greaves og sjefsfotograf Ricky Patel filmet levende musikk i 4K HDR med kinolignende refleks og minimalt med belysning på det nye EOS C200

De fleste kortfilmer som viser musikere på jobb er i hovedsak en fantasi fordi musikerne mimer til avspilling i de fleste musikkvideoer. The Mahogany Sessions står i sterk kontrast til dette: hensikten er å skape en kinolignende presentasjon av en virkelig fremføring av levende musikk fotografert i en stil som passer til virkeligheten til situasjonen samtidig med å holde filmen dramatisk og interessant.

Produsent Patrick Greaves og sjefsfotograf Ricky Patel er faste samarbeidspartnere på øktene. Hver økt er et enkelt opptak av en fremføring som Greaves beskriver som «opptak av noe som er ekte og organisk. Øktene gir oss en mulighet til å vise frem de beste nye og eksisterende talentene ved å kombinere bilder med utrolige fremføringer.» For en økt med den London-baserte musikeren Alfa Mist valgte Greaves og Patel Canon EOS C200 på grunn av kombinasjonen av en utmerket sensor med høyt dynamisk område, innebygd RAW-opptak og kompakt formfaktor. Greaves fortsetter: «Vi kan bruke det med en rekke rigger, blant annet stabiliserende rigger som for eksempel Movi Pro. C200 kan brukes på en rekke forskjellige måter slik at det kan tilpasses alle omgivelser vi trenger det i.»

C200 KAN BRUKES PÅ EN REKKE FORSKJELLIGE MÅTER SLIK AT DET KAN TILPASSES ALLE OMGIVELSER VI TRENGER DET I.

Produksjonen ble filmet den 8. september 2017, i Normansfield Theatre, et lokale i Langdon Down Centre i Teddington. Greaves snakker varmt om stedet, både når det gjelder den visuelle og den akustiske prakten. «Det er et strålende renovert teater opprinnelig fra viktoriatiden. Det har rik lyd og sterk tone, og vi følte at stedet passet perfekt for å få frem fargene i både det visuelle og musikken.» Gitt disse målene og med tanke på sporets lange varighet skjønte Greaves tidlig at det ville være viktig å «bruke et kamera som er så lite og funksjonsrikt som mulig.»

Patel var ivrig etter å vise frem både musikerne og de historiske detaljene til stedet. Hans oppgave var å belyse området slik at det bøylemonterte C200 kunne bevege seg rundt nesten hele lokalet uten at stativer eller kabler ble vist i bildet. «Dette var en ganske unik økt,» begynner han å si. «Det var en av våre lengste økter, og vi ville sikre film fra alle hjørner.» Å gjøre dette mulig krevde gjennomtenkt plassering av musikere og nøyaktig merker for kameraet. Mengden belysning var imidlertid begrenset av behovet for å holde lokalet tomt for utstyr.

Med tanke på dette brukte Patel et heliumballonglys til belysning ovenfra. Ellers brukte han bare ett enkelt Skypanel. «Det var bokstavelig talt det heliumlyset og et Skypanel som ville belyse trommeslageren – og vi måtte fikle mye med persiennene for å få noe vi var fornøyd med.» Han brukte også tåke på jakt etter et utseende som vil være velkjent for kjennere av Mahoganys arbeid, i tillegg til å utnytte lokalets frostede vinduer til det fulle. Dette kontrollerte også lysstyrken fra verden utenfor der kontrasten mellom dagslyset inne og ute er notorisk vanskelig å kontrollere.

Patel var rask til å skryte av C200 sin håndtering av en slik scene med høye kontraster. «Jeg ble utrolig overrasket over utseendet til bildet, jeg forventet ikke det fra kameraet… det finnes så mye informasjon, justeringsmuligheten virker flott.» Han fortsetter med å si at «den virket mye bedre enn på andre kameraer, mye mykere. Med andre kameraer må du redusere graderingen, [men] du har et mye mer nøytralt bilde.» Patel valgte å filme ved hjelp av C200s plassbesparende Cinema RAW Light-format. Det gjør at kameraet kan ta interne opptak med veldig høy kvalitet og fjerner behovet for klumpete eksterne opptakere. Samtidig er Pro Res-opptak mulig med en tredjepartsopptaker og et godt alternativ, Patel følte at han «ville se hva kameraet kunne gjøre med det nye interne RAW-formatet.»

Close up view of Canon EOS 200 video camera side view.

«Det var en 4K HDR-økt»

fortsetter Greaves og henviser til det stadig økende behovet for opptak med stadig høyere oppløsning og dynamisk rekkevidde. Vi kunne ta opp RAW i kameraet, noe som gjør en stor forskjell siden du ikke trenger en ekstra ekstern opptaksenhet. Du har den utrolige sensoren i C200, og du får det avanserte kinoutseende fra et kamera med liten formfaktor.» Greaves er også ivrig etter å poengtere kameraets utmerkede høylyshåndtering. «Det gir oss et flott utvalg for å plukke ut alle detaljer og kontraster… det har 15 trinn med dynamisk rekkevidde, så det er absolutt ikke noe behov for å justere vinduene.»

Etter å ha brukt andre kameraer i serien følte kinematograf Patel seg hjemme. «Alt fungerte ganske enkelt. Brukervennlighet er nøkkelen, og jeg visste hvor alt var siden jeg er veldig godt kjent med C300.» Forskjellene mellom C300 og C200 omfatter sidemontering, i stedet for bakmontering, av CFast-mediesporene, noe som gjør dem mer tilgjengelige når C200 er montert på en bøyle. Patels erfaring med Alfa Mist-øktene fikk han også til å tenke på andre ting: «Jeg filmer også en del dokumentarer,» sier han. «Jeg tror at C200 ville være praktisk å ha med seg på turer. Du trenger ikke V-låser og en ekstra ryggsekk… bare legg de små batteriene i ryggsekken, de varer en god stund.»

Produsent Greaves oppsummerer med fokus på fleksibiliteten til C200. «Fra ståstedet til en produsent er allsidigheten det viktigste. Det er kostnadseffektivt og fungerte sammen med vårt eksisterende etterarbeidsoppsett uten at det forårsaket noen problemer. Det gjør oss i stand til å øke bildekvaliteten. Vi kan filme i 4K RAW umiddelbart, og alt ligger på én enkelt enhet. For oss er kameraet en perfekt oppgradering fra C300, en god progresjon fra eksisterende Canon-modeller. Jeg synes det er bra at de lanserte dette kameraet.»

Klikk her for å gå tilbake til oversikten over EOS C200

Skrevet av James Bennett, Televisual Media UK Ltd


Relatert