Grey goods

Ikke sett Canon-opplevelsen din på spill

Oppdag gråvarenes skjulte kostnader >

Ikke nøy deg med mindre

Sørg for at du får den komplette Canon-opplevelsen med produkter som Canon har tiltenkt din region

Det hender at Canons produkter blir importert til regionen din uten at Canon har hatt noen intensjon om at de skal selges der. Dette er såkalte "gråvarer". De selges ofte til lavere priser, men kan komme til å koste deg mye mer i det lange løp.

Skjulte kostnader for produkter Canon ikke har tiltenkt regionen din

Canon strekker seg langt for å sikre at hvert enkelt av produktene de produserer, er nøye lokalisert for regionen der det er tiltenkt for salg og generell bruk. Canon overveier nøye om produktet har riktig maskinvare, programvare, håndbok på relevante språk, tilbehør (kontakter og vesker) og garanti for en bestemt region.


Selv om gråvarer ved første øyekast kan se ut som et godt kjøp, lokaliserer ofte selgerne varene ved å legge til, endre eller fjerne tilbehør, håndbøker og garantier selv, noe som kan ha negativ innvirkning på din opplevelse med Canons produkt. Noen forhandlere på Internett kan feilaktig hevde at de holder til i regionen din. Det lønner seg å være oppmerksom på dette.


Her er bare noen av de mulige farene, problemene og ekstra kostnadene du kan bli utsatt for hvis du velger å kjøpe gråvarer:


 1. Ekstra avgifter for import eller tollgebyr – du kan bli pålagt dette i tillegg til den oppgitte prisen på gråvarene.
 2. Refusjon og retur kan bli vanskelig eller umulig – fordi selgere som er utenfor regionen, kanskje ikke er underlagt den lokale forbrukerkjøpsloven ved produktreturer.
 3. Garantien gjelder kanskje ikke – gråvarer er ikke underlagt Canons lokale garantiavtale. Det er forhandlerens ansvar å tilby garantiavtale for gråvarer. Hvis selgeren holder til utenfor regionen din, kan det hende du ikke mottar hjelpen du forventer fra selgeren, fordi selgeren ikke er underlagt den lokale forbrukerkjøpsloven eller de lokale garantiavtalene. Hvis selgeren tilbyr en garantiavtale, kan det hende den tilbys av uavhengige servicesentre med garantitjenester som ikke oppfyller Canon-standarder.
 4. Farlige eller uoriginale Canon-merkede strømledninger eller nettadaptere av dårlig kvalitet – usikre tredjepartsprodukter som ikke er godkjent av Canon, og som ikke møter lokale bestemmelser, kan være inkludert.
 5. Feil programvaredisker – som kanskje ikke fungerer i regionen din.
 6. Håndbøker av dårlig kvalitet -– forhandlere av gråvarer leverer ofte håndbøker uten lokalt språk eller bare uleselige kopier.
 7. Ingen tilbakebetaling – du er kanskje ikke kvalifisert for cashback (hvis det er tilgjengelig) eller kan kanskje ikke dra nytte av andre lokale Canon-kampanjer.

Fordeler ved kjøp av Canon-produkter tiltenkt din region

Du kan unngå alle disse problemene ved å kjøpe produkter Canon har tiltenkt regionen din, fra vel ansette forhandlere i regionen din. Produktene er konfigurert spesielt for regionen din og leveres med komplett støtte, godkjent tilbehør og forbrukerbeskyttelse som bare Canon kan tilby, slik at du kan få en komplett Canon-opplevelse og maksimal verdi av kjøpet ditt. Du kan i tillegg dra nytte av Canons tilbakebetalingstilbud eller andre kampanjer (der og når det er tilgjengelig) for å spare penger.

Finn en vel ansett Canon-forhandler i regionen din

Vi anbefaler at du går til Forhandlere-siden for å sikre deg om at Canon-produktet du kjøper, er tiltenkt regionen din.Forhandlere >Hvis det kreves internasjonal levering for Canon-produktet ditt, for eksempel fra Asia eller USA, eller hvis selgeren holder til utenfor regionen din, kan det hende du mottar gråvarer.

Slik identifiserer du om Canon-produkter er gråvarer

Følgende identifikasjonsmerker og språkfunksjoner kan hjelpe deg med å identifisere om et produkt er en gråvare:Kompaktkameraer – IXUS og PowerShot

Hvis én av følgende funksjoner mangler, er produktet kanskje en gråvare:

 1. Produktesken skal vise språkene engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk.

  Languages-IXUS_PowerShot

 2. Det skal finnes en Canon-garanti for regionen din i esken.
 3. Produktet skal ha navnet IXUS eller PowerShot. Canon-produkter kan ha ulike navn i ulike markeder. Canon har ikke tiltenkt kameraer med navnet IXY Digital ELPH til regionen din.


Videoprodukter

Hvis én av følgende funksjoner mangler, er produktet kanskje en gråvare:

 1. Produktesken skal vise språkene engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk.
 2. PAL-logoen skal vises på produktesken. PAL er videoformatet for Europa mens NTSC er hovedsakelig for det amerikanske markedet.

  PAL

 3. Produktet skal ha navnet Legria. Produkter kan ha ulike navn i ulike regioner. Videokameraer med navnet VIXIA er for eksempel ikke tiltenkt regionen din.
 4. Produktesken og selve produktet skal ha EAC- og CE-logoene i regionen din.

  EAC-CESpeilrefleksprodukter

Hvis én av følgende funksjoner mangler, er produktet kanskje en gråvare:

 1. Produktesken skal vise språkene engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk og russisk.

  Languages

 2. Produktet skal ha navnet EOS. Speilreflekskameraer med navnene Kiss og Rebel er ikke tiltenkt regionen din.
 3. Produktesken skal ha en IRISTA-logo.

Kontroller serienummeret

Hvis du fortsatt er i tvil om Canon har tiltenkt et produkt til regionen din, kan du sende modellnavnet og serienummeret til ipr.info@canon-europe.com. Vi trenger opptil et par dager for å kontrollere og svare deg via e-post. Vær også oppmerksom på at denne spørringstjenesten er begrenset til kompaktkameraer, speilreflekskameraer, EF-objektiver og videokameraer.


Hvis et produkt du kjøper, ikke svarer til forventningene dine, kan det hende at lokale forbrukerkjøpslover gir deg rett til å returnere produkter som ikke er skadet eller brukt, ved fremvisning av kvittering, til selgeren innen et visst tidsrom etter kjøp.


Informasjon etter produkttype og region >