PRODUKTINFORMASJON

Verdens raskeste og mest instinktive autofokus.¹

EOS R3 sørger for at motivet er skarpt slik at du kan holde fokus. Kombinasjonen av øyestyrt AF, avansert motivgjenkjenning og enestående følsomhet i svakt lys gir en fantastisk fotograferingsopplevelse.
EOS R3

EOS R3 er programmert til å gjenkjenne racerbiler og -sykler, fra formelbygde racerbiler til Gran Turismo-biler og rallybiler.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

En revolusjon innenfor autofokus: øyestyrt AF

EOS R3 gir deg en helt ny og naturlig måte å fokusere på: velg et AF-punkt eller et motiv du vil spore bare ved å se på det. Når du deretter trykker lukkerknappen halvveis ned, vil kameraet enten fokusere på det valgte AF-punktet eller starte kontinuerlig sporing av det valgte motivet. Det er ganske enkelt helt unikt.

Kombinasjonen av øyestyrt AF og fokussporing gjør EOS R3 til et formidabelt actionkamera. Skal du filme idrettsutøvere på banen? Velg løperen du vil følge bare ved å se på personen. Når du trykker på knappen, vil EOS R3 finne og spore idrettsutøveren i folkemengden. Den samme magien kan brukes for alt fra politikere på en pressekonferanse, motorsykler på en racerbane og til og med fugler på himmelen.

Systemet med øyestyrt AF er enkelt å kalibrere, og kalibreringsinnstillingene kan lagres for øyeblikkelig bruk og til og med overføres til andre kamerahus via minnekort. Ett enkelt kamera kan programmeres for ulike fotografer, eller for samme fotograf som bruker enten briller eller kontaktlinser. Du kan selvfølgelig også velge AF-punkter ved hjelp av kameraets multikontroller eller vår unike smartkontroller.

EOS R3

Se hvordan øyestyrt AF fungerer når fotografen velger den andre motorsykkelen med blikket, og kameraet fokuserer på det nye motivet.

EOS R3

EOS R3 gjenkjenner også øyne og sporer fokuseringen for å holde øynene skarpe.

EOS R3

Fokussporing holder øynene til basketballspilleren skarpe i det han kaster ballen.

EOS R3

R3 kan spore hjelmene til motorsyklistene ved bildefrekvenser på 30 bilder/sek

Neste generasjons motivsporing

Ved å bruke den samme kunstige intelligensen med avansert læringsteknologi som vi implementerte i EOS R5 og R6, har vi tatt EOS R3-kameraets AF til neste nivå. Kameraet gjenkjenner mennesker, dyr, og nå også motorsportkjøretøy.
Hundretusenvis av bilder fra ulike fotografer og byråer har lært kameraet nøyaktig hvordan den virkelige verden ser ut, og hvordan den beveger seg.

EOS R3

• Mennesker. Kameraet identifiserer og fokuserer på øynene til motivet det sporer. Hvis øynene ikke er synlige, prioriteres ansiktet i stedet. Hvis ingenting av dette er synlig (for eksempel når en fotballspiller plutselig snur seg bort), prioriterer EOS R3 først personens hode, og deretter kroppen. Kameraets funksjoner for å spore mennesker er optimalisert for å forbedre sporingen av motiver som bruker hjelm eller maske, noe som er perfekt for store idrettsarrangementer.

• Dyr. Hunder og katter gjenkjennes av kameraets motivsporingsteknologi, og det samme blir fugler – selv når de flyr.

• Kjøretøy. EOS R3 er programmert til å gjenkjenne racerbiler og -sykler, fra formelbygde racerbiler til Gran Turismo-biler og rallybiler. Kameraet kan til og med skille mellom kjøretøy med åpent og lukket førerhus, og fokusere på førerens hjelm når den er synlig. Racermotorsykler kan også gjenkjennes, og også her er det mulig å fokusere på en hjelm for å holde motorsyklisten i skarp fokus under løpet.

Motivsporing støttes nå for alle AF-områdeinnstillinger. Takket være hastigheten til EOS R3-kameraets stablede, bakgrunnsbelyste sensor, blir fokus testet opptil 60 ganger i sekundet når du bruker den elektroniske lukkeren ved 30 bilder/sek., noe som sikrer vår beste AF-sporing noensinne i et Canon-kamera.

Modus for å registrere person

[Register People priority] (Registrer personprioritet) ble lagt til i kameraets AF-meny gjennom fastvareversjon 1.40. Kameraet kan forhåndsregistrere opptil ti ansikter, slik at kameraet kan spore en person i et motiv basert på prioriteten som er angitt i kameraet. Kameraet er ideelt for nyheter, rød løper eller bryllup, siden det vet hvilket ansikt det skal fokusere på når flere personer befinner seg i et motiv, basert på den registrerte prioriteten deres i kameraet. Ansikter kan registreres fra bilder som tas, eller fra bilder som er lagret på kortet. Om nødvendig kan prioriteten til personer endres i kameraet.

Register_people_menu

Fordelen med Dual Pixel CMOS AF II

Kameraets Dual Pixel CMOS AF II-teknologi samler alle sine 24 millioner piksler til en fokussensor som grupperer dem sammen for å opprette 4779 valgbare AF-punkter, og områder med ulike størrelser. Disse kan plasseres hvor som helst i rammen for å få 100 prosent dekning. Pikslene som ikke brukes for det valgte fokuspunktet, sender fortsatt informasjon tilbake til kameraets AF-sporingsmotor for å oppnå fantastisk nøyaktighet.

Dual Pixel CMOS AF II-teknologien i EOS R3 er det raskeste og mest sensitive AF-systemet i verden for et kamera med fullformatsensor, og kan fokusere på så lite som 0,03 sek.1, og i så svakt lys som -7,5 EV.2 Dette er så mørkt at det er nesten umulig å se gjennom en optisk søker, men EOS R3-kameraets elektroniske søker gjør det mulig å filme i slike forhold.

Bakgrunnsbelyst sensor

Kameraets Dual Pixel CMOS AF II-teknologi samler alle sine 24 millioner piksler til en fokussensor.
EOS R3

Dette bildet ble tatt ved –7,5 EV og viser hvordan EOS R3 fokuserer når det er nesten helt mørkt.

 1. Beregnet ut ifra resultatene av AF-hastighetstester i henhold til CIPA-retningslinjer (resultatene kan variere avhengig av fotograferingsforhold og objektivene som brukes). Avhenger av intern målemetode. Testforhold: • Lysstyrke på tidspunktet for avstandsmåling: EV12 (vanlig temperatur, ISO 100) • Opptaksmodus: M • Objektivet som brukes: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, ved fotografering av stillbilder med manuell betjening av lukkerknappen • AF-modus: ettpunkts-AF (sentralt) • AF-drift: enkeltbilde-AF
 2. Under stillbildeopptak med et f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (Defocus Smoothing)

Relaterte artikler

 • ARTIKKEL

  Kan Canon EOS R3 holde tritt med den bittelille og lynraske hvitbrystloen?

  Den italienske naturfotografen Bruno D'Amicis tester ut EOS R3 mens han fotograferer en sjelden og utrolig rask fugl på strendene i Abruzzo.

 • ARTIKKEL

  Terrengkjøring med Canon EOS R3

  «Det utkonkurrerer alt jeg har jobbet med tidligere!» Motorsportfotograf Vladimir Rys tester ut EOS R3 under sitt første elektriske rally.

 • ARTIKKEL

  Livet på racerbanen med Canons superteleobjektiver

  Motorsportsfotografen Vladimir Rys bruker Canon RF 400mm F2.8L IS USM- og RF 600mm F4L IS USM-objektiver på Canon EOS R3 når han fotograferer de raske rallybilene.

 • ARTIKKEL

  Forklaring på øyestyrt AF

  Hør historien om Canons fantastiske system for øyestyrt AF som angir eller bytter AF-punkt ved å registrere hva du ser på.

 • Registrer deg nå

  Vær blant de første som får de nyeste oppdateringene om EOS R3, og hold kontakten for å få flere nyheter underveis.