PRODUKTINFORMASJON

En perfekt kombinasjon av stillbilder og video

Uansett hvordan du må bruke kameraet, er EOS R3 det perfekte verktøyet for visuell historiefortelling. Det kan ta opp bildestabilisert 6K RAW-video i en rekke formater, og er like velegnet for dokumentarfilming og spontan filming som for stillbilder av raske bevegelser.
EOS R3

Ta opp førsteklasses 6K RAW-video internt på et CFexpress-minnekort ved bildefrekvenser på opptil 60p. Slike detaljrike opptak ser fantastiske ut på store skjermer og kan beskjæres som en del av 4K-redigeringsarbeidet, uten at det går ut over kvaliteten.

Liker du å gjøre opptak i 4K? Du får mange muligheter med alternativer for 4K DCI og 4K UHD, som begge produseres ved å oversample sensorens opprinnelige 6K-utdata. Resultatene er ganske enkelt sensasjonelle.

Oppløsningen er imidlertid bare en del av historien: et massivt dynamisk omfang på 13,3 trinn og omfattende 12-biters Canon Cinema-fargespekter sørger for at opptakene fra EOS R3 blir helt fantastiske. Det anerkjente Dual Pixel CMOS AF-systemet sørger for at bildene ser skarpe ut, mens en kraftig bildestabilisator jevner ut kamerabevegelser når du filmer for hånd.

EOS R3

Det rette formatet for deg

EOS R3-kameraet kombinerer ulike oppløsninger, bildefrekvenser, kodeker og komprimeringsmetoder for å tilby en mengde opptaksformater. I tillegg til 12-biters 6K RAW er både 8-biters H.264- og 10-biters H.265-kodeker tilgjengelige, og du kan velge mellom ALL-I-komprimering og 6K RAW Light IPB- eller IPB Light-komprimering. Bildefrekvenser fra 24p til 120p er tilgjengelige ved 4K-opptak, og en innstilling for 4K-beskjæring er også tilgjengelig, noe som gir en sensorstørrelse tilnærmet Super-35mm.

Avhengig av formatet som brukes, kan opptakene lagres både på kameraets CFExpress-kort og SD-kort, noe som er perfekt når kunden ønsker arbeidskopier mens du redigerer. Når du gjør RAW-opptak på CFExpress-kortet, kan du også ta opp en oversamplet 4K IPB-versjon på SD-kortet som kan brukes som proxy.

Filmer med høy bildefrekvens (uten lyd) med forbedret bildekvalitet kan tas opp ved 120/100p med 4K- og HD-oppløsning, noe som er perfekt for actionsekvenser og sakte film.

EOS R3 tilbyr også Canon Log 3 som gir et massivt dynamisk omfang på 13,3 trinn og gjør det enklere å gradere fargene, og som derfor passer perfekt inn i redigeringsarbeidsflyten din. Hvis du ønsker enda mer høylys og skyggedetaljer uten at du må gradere opptaket, er 10-biters HDR PQ også tilgjengelig.

Når du gjør opptak i Canon Log 3, er Canon Cinema Gamut-fargerommet tilgjengelig. Dette gir ikke bare EOS R3-kameraets største fargeutvalg, men gjør det også enkelt å konvertere til en rekke fargerom med bransjestandard, for eksempel BT2020 eller Academy Colour Encoding System (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Vårt anerkjente Dual Pixel CMOS AF II-system gir jevn og nøyaktig kontinuerlig fokusering under videoopptak. Det gjenkjenner ansikt, øyne, hode og kropp (i den prioriteringsrekkefølgen)
– noe som er ideelt for spontan dokumentarfilming. Det kan også gjenkjenne katter, hunder, fugler og til og med motorsportbiler og -sykler, og holder disse motivene i fokus mens de beveger seg rundt i bildet – akkurat som når du tar stillbilder.

Det er enkelt å skape fokusoverganger som flytter oppmerksomheten til publikum fra ett sted til et annet. Du trenger bare å trykke på kameraets berøringsskjerm, og EOS R3-kameraet vil endre fokus fra ett punkt til et annet i den hastigheten du har angitt.

Liker du å fokusere manuelt? EOS R3-kameraet tilbyr en rekke verktøy som kan hjelpe deg. Fokuspeaking fremhever kantene på objekter i fokus med en farge du velger. Dual Pixel-fokusveiledning bruker en grafisk indikator til å vise om motivet er i fokus foran/bak, og blir grønn når riktig fokus er oppnådd.

EOS R3

Svært stødig håndholdt opptak

EOS R3-kameraets bildestabilisator kommer virkelig til sin rett under håndholdte videoopptak. Når den kombineres med objektivets egne bildestabilisering og kameraets elektroniske Movie Digital IS-system, blir utilsiktede kamerabevegelser jevnet ut til et nærmest umerkelig nivå. Dette er svært nyttig når du filmer mens du går, eller gjør håndholdte opptak til en dokumentar eller sekundæropptak. Resultatene blir ganske enkelt fantastiske og ser ut som om de ble filmet med en bøyle eller kameravogn.

EOS R3

Intuitive funksjoner for filmskaping

Vi ville at det skulle være like intuitivt å filme med EOS R3 som å ta stillbilder. En vribar HD-skjerm med 4,1 millioner punkter kan dreies bort fra kamerahuset og roteres 270˚, slik at det blir enklere for deg å filme fra ulike vinkler. Sebramarkører fremhever overeksponering, og TT:MM:SS:FF-tidskoden (bransjestandard) integreres i opptakene, slik at det blir mye enklere å redigere med flere kameraer. HDMI-utganger sender oversamplet 4K 60p til din foretrukne inngang, enten det er en skjerm eller en ekstern opptaksenhet.

EOS R3

Forlenget opptakstid

Varmeutvikling under videoopptak kan begrense opptakstiden og føre til at minnekortet og kamerahuset blir varmt å ta på. EOS R3-kameraet er utformet med bedre varmespredningsegenskaper som forbedrer opptaksytelsen, og har sikkerhetsfunksjoner som slår av kameraet hvis den interne temperaturen blir for høy. Disse kan imidlertid slås av for å få forlenget opptakstid når kameraet skal brukes for hånd.

Omtrentlige opptakstider for de tilgjengelige oppløsningene og bildefrekvensene i omgivelsestemperaturer på 23 °C / 73 °F fra kaldstart er beskrevet nedenfor 1.
6K 60P RAW
– Temperatur for automatisk avslåing – standard: 25 minutter
– Temperatur for automatisk avslåing – høy2, 3: 60 minutter eller mer

4K 120P
– Temperatur for automatisk avslåing – standard/høy2, 3: 12 minutter

4K 60P (6K oversampling) All-I
– Temperatur for automatisk avslåing – standard: 25 minutter
– Temperatur for automatisk avslåing – høy2, 3: 60 minutter eller mer

4K 30P (6K oversampling) All-I
– Ikke begrenset av varme

Hvis kameraet når temperaturgrensen, anbefales det å slå av kameraet, slik at det kan kjøle seg ned.

Omtrentlig gjenopprettingstid for miljøer med 23 °C / 73 °F vises nedenfor, men påvirkes av ulike faktorer som omgivelsestemperatur, fortsatt kamerabruk og valgt opptaksoppløsning. Tiden til full opptakstid er tilgjengelig igjen, varierer med omgivelsestemperaturen.

6K 60P RAW
– 5 minutter nedkjøling gir ca. 9 minutter med opptakstid

4K 120P
– 5 minutter nedkjøling gir ca. 5 minutter med opptakstid

For første gang i et EOS-kamera4 er begrensningene for opptakstid fjernet, slik at du filme opptil seks timer med vanlig video eller 90 minutter med opptak i full HD med høy bildefrekvens.5

EOS R3

Profesjonelle intervallopptak

Et flott alternativ for sekvenser i sakte utvikling, er intervallopptaksmodus. EOS R3 kan stilles inn til å ta bilder med intervaller på mellom 2 sekunder og 99 timer, 59 minutter og 59 sekunder for opptil 3600 bilder. På slutten kombineres bildene for å lage en film i full HD uten behov for ekstra programvare. Du kan også være trygg på å få med deg alt: Hvis strømmen blir slått av eller batteriet går tomt, kan du starte opptaket fra der det ble avsluttet når du har strøm igjen.

Tilbehør

En utvalg av nytt tilbehør er også lansert for å gjøre EOS R3 mer allsidig for videoproduksjon. En ny retningsstyrt DM-ED1-stereomikrofon uten kabler som gir klarere og mer nøyaktig lyd, samt en XLR-adapter for profesjonell tilkobling.

 1. Den maksimale varigheten for opptak kan være kortere under visse forhold, selv om opptaket starter fra «kald start», på grunn av økt temperatur i kameraet. Dette kan skyldes konfigurasjon av kameraet før opptak eller langvarig bruk av modus for sanntidsvisning. Når kortet er fullt, stopper filmopptaket automatisk. I dette tilfellet varigheten når du sletter dataene og starter opptaket på nytt.
 2. Når den angitte temperaturen for automatisk avslåing er høy, kan kortet være svært varmt. Vær forsiktig så du ikke brenner deg når du tar kortet ut av sporet.
 3. Varigheten for opptak endres kanskje ikke mellom innstillingene [Standard] og [Høy], avhengig av korttypene.
 4. ikke Cinema EOS-kamera
 5. avhengig av egnet minnekortkapasitet, strømforsyning og temperaturer

Relaterte artikler

 • ARTIKKEL

  Kan Canon EOS R3 holde tritt med den bittelille og lynraske hvitbrystloen?

  Den italienske naturfotografen Bruno D'Amicis tester ut EOS R3 mens han fotograferer en sjelden og utrolig rask fugl på strendene i Abruzzo.

 • ARTIKKEL

  Terrengkjøring med Canon EOS R3

  «Det utkonkurrerer alt jeg har jobbet med tidligere!» Motorsportfotograf Vladimir Rys tester ut EOS R3 under sitt første elektriske rally.

 • ARTIKKEL

  Livet på racerbanen med Canons superteleobjektiver

  Motorsportsfotografen Vladimir Rys bruker Canon RF 400mm F2.8L IS USM- og RF 600mm F4L IS USM-objektiver på Canon EOS R3 når han fotograferer de raske rallybilene.

 • ARTIKKEL

  Forklaring på øyestyrt AF

  Hør historien om Canons fantastiske system for øyestyrt AF som angir eller bytter AF-punkt ved å registrere hva du ser på.

 • Registrer deg nå

  Vær blant de første som får de nyeste oppdateringene om EOS R3, og hold kontakten for å få flere nyheter underveis.