UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

Slik lager du en blomsterkrans i papir

Hannah Bullivant forklarer hvordan du lager en flott og vårlig blomsterkrans med en PIXMA-skriver og Canon Creative Park.
En jente som leker med en papirbie, mens en gutt med en blå blomsterkrans sitter ved siden av henne. Bien og kransen ble laget med en Canon-skriver og maler fra Canon Creative Park.

Feire vårens ankomst med hjemmelaget hodepynt – et rimelig og plastfritt alternativ til tradisjonelle blomsterkranser. Hobbyarbeid er ikke bare en gøyal aktivitet, det kan også oppleves beroligende. Og når eldre barn hjelper yngre søsken, er det en aktivitet hele familien kan bli med på.

Her har Hannah Bullivant brukt 3D-blomster og biemaler fra Canon Creative Park til å lage blomsterkranser som barna kan ha på seg på en vårfest. Se hvordan de gikk i gang med oppgaven, og få de beste tipsene for å lage hodepynt.

Du trenger

1. Velg maler

Designer Hannah Bullivant som holder en Canon Creative Park-blomstermal, skrevet ut på en Canon PIXMA-skriver.

Hannah skrev ut blomsterkransmalene ved hjelp av Canon Creative Park-appen på smarttelefonen sin og en skriver i Canon PIXMA TS5350a-serien, men alle kompatible PIXMA-skrivere kan gjøre jobben.

Du kan velge blant en rekke blomstermaler i Canon Creative Park, inkludert 3D-blomster, solsikker og roser.

Små eller mellomstore maler passer perfekt på kransen din. Når barna får være med å velge ut maler, kan de lage en helt unik blomsterkrans. «Jeg syntes det var gøy å velge maler», sier Frankie, datteren til Hannah, som valgte 3D-blomster i ulike farger i tillegg til en biemal. Auden, Hannas yngste datter, ville på den annen side ha en stor, blå blomst.

Designet ditt kan være så enkelt eller så komplisert du bare vil. Du kan legge til flere maler eller holde deg til en minimalistisk stil. Du trenger heller ikke å holde deg til blomster. Du kan lage en krans med sommerfugltema med 3D-sommerfuglmaler eller bryne deg på 3D-veggdekorasjoner. Du kan også bruke 3D-hjertemaler eller en dinosaurmal til en temafest.

Med Creative Park kan du skrive ut direkte fra smarttelefonen. Bare velg noen maler, og skriv dem ut på Canon Matte Photo Paper.

2. Brett, lim sammen og monter

Designer Hannah Bullivant som sitter ved siden av en ung jente som klipper ut blomstermaler som er lastet ned fra Canon Creative Park.

Det er helt OK å klippe ut malene med en saks, men det kan være lurt å bruke en skjærefjøl og en tapetkniv til å skjære ut de mest kompliserte malene. Voksne bør hjelpe til med dette.

En ung gutt som smiler til kameraet, mens han holder en blå papirblomst som han har laget av en Canon Creative Park-mal.

Husk å markere linjene på malene dine med en linjal når du skal brette dem, da dette gir dem en bedre form når de er ferdige.

Nå er du klar til å sette sammen malene. Følg instruksjonene i Canon Creative Park for hver mal, da det kan hende du må markere linjene før du bretter. Du kan lime malene sammen med en limpistol, men du kan også bruke limstift eller PVA. Limprikker er kanskje bedre for yngre barn, men Hannah syntes limpistolen fungerte best for hennes barn under oppsyn. «Auden syntes det var greit å bruke limpistolen mens jeg fulgte nøye med», sier hun. «Limet fra limpistolen tørker mye raskere enn PVA, så det er perfekt for utålmodige barn.»

Du kan dekorere hårbøylen med maling, glitter eller tusj. Dette er spesielt gøy for barna, da de kan dekorere malene før de bretter dem. Det er også en flott måte å lage blomsterkranser på som man kan gi vekk i gave, da barna kan sette et eget preg på dem.

3. Sett sammen kransen

En ung jente som smiler mens hun vikler brun hyssing rundt en metallhårbøyle for å lage basen til en blomsterkrans.

Når du skal lage en blomsterkrans, er det lurt å starte med en god base, anbefaler Hannah. Hun brukte en metallhårbøyle til å vikle hyssingen rundt, men du kan bruke en hårbøyle du har fra før, og friske den opp litt. Hvis du lager basen med en ståltråd, er det lurt å gjøre dette før barna setter i gang, da endene kan være skarpe. Når du har laget basen, surrer du endene sammen og bretter dem over slik at det ikke er noen skarpe kanter.

Designer Hannah Bullivant hjelper en ung jente med å feste papirblomster, laget av Canon Creative Park-maler, på en hårbøyle med en limpistol.

Blomsterkranser i papir kan brukes hele året – ikke bare om våren. De kan lyse opp tilværelsen hele året og er en perfekt aktivitet for en regnværsdag. Du kan også ha på deg blomsterkransen på en helt vanlig ukedag for å muntre deg selv opp. Du kan også arrangere en temafest for å vise frem blomsterkransen eller ha den på deg på stranda og ta gøyale bilder.

Enten du bruker en hårbøyle du har fra før, eller ståltråd, må du passe på at du skjuler selve basen. Hannah hjalp Frankie med å vikle brun hyssing rundt en metallhårbøyle. De limte endene fast med en limpistol. Du kan også bruke bånd eller restmateriale. Når det er festet godt fast, har du en base du kan begynne å feste de ferdige malene på. «Auden var veldig engasjert og likte hele prosessen», sier Hannah.

En ung jente som hjelper en ung gutt med å sette en blå blomsterkrans i papir på hodet

Auden likte å leke med biene og lekte at de fløy rundt før de ble festet til kransen. Dette er en flott måte å få yngre barn engasjerte på. Hobbyarbeid er også en flott aktivitet for å bygge bånd. Frankie hjalp for eksempel lillebroren sin med å lage og sette på blomsterkransen.

En ung jente som ser ned i bakken for å vise frem blomsterkransen sin til kameraet.

Frankie elsket den ferdige blomsterkransen og ville bli fotografert med den på hodet, så ikke glem å ta bilder som barna kan se på i fremtiden.

Når du har festet malene på hårbøylen, legger du den til side for å tørke. Du kan feste på så mange (eller få) maler du bare vil. Så kan du feire med stil – enten det er et moteshow, en fest eller bare en gøyal dag i parken.

Blomsterkranser er ofte synonymt med festivaler, så ta på deg blomsterkransen din i papir, og arranger en hjemmefestival med musikk i hagen og et telt til piknik! «Frankie har hengt blomsterkransen sin over sminkespeilet sitt og ser frem til å bruke den på sommerfester», sier Hannah.

Blomsterkranser er ikke bare for barn. Du kan lage en flott krans for en kveld på byen eller en bursdagsfest. Du kan til og med gi ferdige blomsterkranser i gave til en venn eller et familiemedlem – med et personlig preg i form av favorittfargen eller favorittblomsten til mottakeren.Hvis du vil ha mer inspirasjon, kan du ta en titt på Pinterest-siden vår og dele de hjemmelagde blomsterkransene dine med emneknaggen #MadeWithPixma.Skrevet av Tamzin Wilks

Related Products

Relaterte artikler