KREATIV UTSKRIFT

En verden innenfor rekkevidde: en utfordring i papirkunst

Med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park kan du teste de kreative ferdighetene dine og feire byer som er av spesiell betydning.
Kunstneren Paula Milner og hennes ektemann, Dan, holder papirmodeller av et japansk slott og Big Ben bygd fra Canons Creative Park-maler.

Hvilke unike reiseøyeblikk har fylt deg med glede? Fra utenlandske arbeidsplasser og kulturelle opplevelser med venner, til morsomme familieferier og byferier alene – minnene som skapes når du besøker flotte deler av verden er en del av moroa. Men de beste opplevelsene er ikke over når du kommer hjem igjen.

Kanskje du tenker at papirkunst bare er for barn, men det finnes også en rekke mer utfordrende design på Canon Creative Park, inkludert maler av de mest berømte landemerkene i verden.

Disse papirbygningene er ideelle til en fest der temaet er steder, eller en feiring med unike dekorasjoner, eller der de kan være en del av en temabasert utstilling hjemme for å markere en viktig tur. Å bruke tid på å klippe og lage noe, er også en flott «mindfulness»-aktivitet. Du kan kombinere det med et tradisjonelt festmåltid fra et land sammen med lokal musikk, slik at aktiviteten kan nå nye høyder.

En håndlaget parutfordring

Kunstneren Paula Milner og hennes ektemann, Dan, bygger papirmaler fra Canon Creative Park.

Kunstneren Paula Milner og hennes ektemann, Dan, har funnet ut at å holde på med papirkunst sammen er en flott måte å slappe av på.

Den profesjonelle kunstneren Paula Milner, kjent som Crafty Lass, og hennes ektemann, Dan, en Formel 1-ingeniør, tok imot utfordringen med å lage deres egne favorittlandemerker med en Canon PIXMA TS7450a Series-skriver. Paula har vært interessert i håndverk siden hun var barn, men det var bryllupet deres som virkelig ga henne lidenskap for å skape ting. Hun brukte ett år på å lage alt til arrangementet for hånd, fra serviettholdere og girlander, til hundrevis av stoffblomster til midtgangen, og borddekorasjoner. Nå designer hun tekstiler og leder workshops og arrangementer for håndverk.

«Dan er også veldig kreativ, og han digger når du gir ham et prosjekt å holde på med», sier Paula.

«Livet kan være utrolig travelt», legger Dan til. «Det kan være vanskelig å få tid til å slappe av, spesielt med to barn. Denne håndverksaktiviteten ga oss muligheten til å slappe av.»

Hvis du vil utfordre deg selv og bygge dine egne arkitektoniske underverker, så finner du det du trenger her, i tillegg til noen tips og råd fra Paula og Dan.

En skjerm som viser instruksjonene for hvordan du bygger en Canon Creative Park-mal av et japansk slott.

Canon Creative Park har ikke bare papirkunstprosjekter, men også tredimensjonale kort, gratulasjonskort, kalendere og veggdekorasjoner. Hver eneste mal har et eget sett med instruksjoner, fra det enkle til det mer avanserte, slik at du kan lage noe vakkert – uansett ferdighetsnivå.

Velg ditt favorittreiseøyeblikk

En bærbar dataskjerm viser en mal for en nederlandsk vindmølle, som er tilgjengelig for nedlasting fra Canons Creative Park-webområde.

I tillegg til Big Ben, valgte Paula også å bygge en nederlandsk vindmølle for å huske reisene sine. «Jeg bodde i Amsterdam bare en kort stund, men det var lenge nok til å ha satt spor», minnes hun. «Jeg bare elsker kulturen. Moren min bodde også i Amsterdam da hun var yngre, så det å lage denne vindmøllen betydde mye for meg.»

En mann holder og beundrer en sammensatt Canon Creative Park-mal for Nagoya-slottet i Japan.

Dan valgte det historiske Nagoya-slottet til denne utfordringen, men det finnes andre japanske monumenter du kan velge mellom, blant annet Matsuyama-slottet, Matsumoto-slottet, Shuri-slottet, og til og med en miniversjon av Nasjonalmuseet for vestlig kunst.

Paula og Dan valgte å gjenskape landemerkebygninger som de hadde et personlig forhold til. Paula valgte Big Ben i London og en vindmølle for å representere Nederland, ettersom hun tidligere bodde i Amsterdam. «Big Ben føles veldig britisk og ikonisk, og jeg tok nylig med sønnen vår, Freddie, for å se Big Ben, derfor føltes det enda mer spesielt å dele en så flott bygning sammen. Han visste hva det var da jeg hadde bygget den, og den minnet ham om den gøyale dagsturen vår til London», sier Paula.

Dan valgte et japansk slott etter å ha arbeidet i landet, tilfeldigvis mens Paula bodde i Amsterdam. «Japan har en spesiell plass i hjertet mitt», forklarer han. «Jeg var heldig og bodde der to ganger gjennom arbeid tidlig i karrieren min, og jeg forelsket meg i kulturen og omgivelsene», sier han. «Tiden jeg brukte på å gå rundt i parker under kirsebærtreblomstringen og besøke historiske steder, for eksempel Nikko, er minner jeg vil bære med meg for alltid.»

Velg din landemerkebygning

En Canon Creative Park-mal av Big Ben som kommer ut av en Canon PIXMA-skriver.

Big Ben er ikke det eneste landemerket fra London på Creative Park – det finnes også en mal for Tower Bridge. Hvis du vil sette et land til livs med enklere design, hvorfor ikke velge blomster eller dyr som også representerer området?

Du finner garantert et landemerke som har betydning for deg når du har så mange gratis maler å velge mellom. Du kan velge mellom mange papirprosjekter, fra Colosseum i Roma og Eiffeltårnet i Paris, til Sagrada Familia i Barcelona og Det skjeve tårn i Pisa.

Paula foreslår å koble valget ditt av maldesign med bursdagsfestidéer, bryllupsminner, utdrikningslag og mer. «Det er en skikkelig fin idé til fester. Selv til et bryllup kan du bygge forskjellige viktige steder som du kan bruke som borddekorasjon, eller inkludere et reisemål for bryllupsreisen. Det er en fin ting som et par kan gjøre sammen, og du kan få venner til å hjelpe deg», sier hun.

Landemerker i papirkunst kan også være et flott alternativ til en flyttefest, for å feire et jubileumscruise eller ønske noen velkommen hjem fra en reise.

Klipp, brett og form

Hender som bruker en linjal og en saks til å klippe ut deler av en Canon Creative Park-mal.

Paula og Dan likte utfordringen med å bygge landemerkene. De mer intrikate designene kan ta flere timer å fullføre, og det å fokusere på den oppgaven kan bidra til å få deg i bedre humør og redusere stress og angst.

Hender som bruker saks til å klippe ut deler fra en Canon Creative Park-mal med Big Ben trykt på Canon Matte Photo Paper.

Paula ble imponert av Canons Matte Photo Paper. «Kvaliteten på utskriften var fantastisk», sier hun. «Detaljnivået var utrolig. Fotopapir hadde aldri beholdt strukturen hvis du hadde prøvd å gjøre dette papirprosjektet på det.»

Når du har lastet ned malen, må du passe på at du bruker riktig utskriftsmateriale, for eksempel det anbefalte Canon Matte Photo Paper, som kan utgjøre en stor forskjell på den endelige strukturen.

«Jeg anbefaler å bruke Canon Matte Photo Paper på det sterkeste», legger Paula til. «Det er enklere å brette, og holder på strukturen ganske godt. Jeg foreslår også å bruke god tid på brettingen og virkelig sørge for at kantene er skarpe og pene. På den måten ønsker det å holde på formen når det er ferdig, i stedet for at du å må tvinge det på plass.»

Dan er enig i at det å bruke nok tid gjør det morsommere, spesielt når du gjør det sammen med familie og venner. «Sett av mer tid enn det som er anbefalt», sier han. «Det gjør at du ikke føler deg presset til å bli ferdig, og deretter skynde deg eller gjøre feil. Ta deg god tid, og du kommer til å bli overrasket over resultatet.»

Hvorfor ikke skrive ut instruksjonene og fordel prosjektet over flere kvelder? Å utfordre deg selv til å lage den beste bygningen du kan, og deretter se det endelige resultatet når det er ferdig, gir deg skikkelig mestringsfølelse.

Vis frem kunstverket ditt

En vindmølle i papirkunst, laget av en Creative Park-mal vist ved siden av et nederlandsk flagg, en liten sykkel og et par tresko.

Papirkunstverket ditt kan være en del av en temautstilling, sammen med suvenirer og minner fra besøket ditt.

En papirmodell av Big Ben plassert oppå Storbritannias nasjonalflagg.

Paula mener at papirkunst kan være en flott måte å lære barn om ulike land og kulturer på. «Jeg tror at skoler virkelig kan dra nytte av noe som dette», sier hun. «Forrige semester gjennomførte klassen til sønnen min et prosjekt som het «elsk nærområdet ditt». Det handlet om Storbritannia, London og landsbyen vår. En modell av Big Ben ville være en fantastisk ting som barn kan lære av.»

Når du er ferdig med arbeidet og du har satt sammen landemerket du har skrevet ut, er det på tide å beundre kunstverket ditt. Det finnes mange ideer for å vise frem det arkitektoniske mesterverket ditt, uansett om du planlegger å henge det opp, feste det på veggen eller bruke det som borddekorasjon.

«Vi har et utstillingsskap fylt med bøker og minner, og vi planlegger å legge noen av Dans ting fra Japan der for å ha et tema», sier Paula.

Dan og Paula mener at denne aktiviteten er et glimrende verktøy for å lære om andre kulturer, og den er også et morsomt kreativ aktivitet. «Det er mye vi kan lære fra forskjellige mennesker», sier Dan begeistret. «Det finnes også mange vakre severdigheter og lyder. Hver eneste gang forsterker de følelsen av at vi lever sammen på et spesielt sted som vi bør respektere og beskytte.»

Er du inspirert til å prøve selv? Bla gjennom #MadeWithPixma-emneknaggen for å få flere kreative ideer, og deretter kan du dele de håndlagde verdensunderverkene ved å tagge @canonemea.

Skrevet av Lorna Dockerill

Related Products

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag dine egne stressleker

  Stressleker av papir er morsomme å leke med og beroligende mentalt.

 • En reisejournal ligger åpen på et mørkt bord i tre, ved siden av noen fotoutskrifter, en penn, washi-tape og frimerker. Sidene er fylt med fargerik skrift, tegninger og bilder.

  KREATIV UTSKRIFT

  Lag reisejournal som en profesjonell

  Gjør om feriebildene dine til en personlig, kreativ reisejournal med Canon Zoemini S2.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Borddekorasjoner av papir

  Lag vakre borddekorasjoner for alle anledninger med Creative Park.

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  KREATIV SINNSRO

  Stress ned fra skrivebordet

  Vi deler noen enkle måter å lette stresset på i hverdagen.