KREATIV UTSKRIFT

Hjemmelagde borddekorasjoner: Papirhåndverkstips og -ideer

Lag din egen pynt med en PIXMA-skriver og Creative Park, fra pyntegjenstander til serviettringer og bordkort.
Et nærbilde av et spisebord dekket av en linduk og dekorert med furukongler, løv og papirkunst.

Uansett om det er en bursdagsfest, et festmåltid eller en utvidet familiesammenkomst, liker alle å pynte bordet for å imponere. Å lage din egen bordinnredning er ikke bare en rimeligere måte å være vertskap for en kveld på, det er også bedre for miljøet, siden du kan resirkulere papirmalene dine etterpå – eller beholde dem til en fremtidig begivenhet.

Canon utfordret den profesjonelle stylisten, Dani Tucker, fra The Social Kitchen, til å skape et «bordlandskap» ved å bruke et medium som var nytt for henne – papir. «Et bordlandskap er bare å få et bord til å se helt vakkert ut», forklarer Dani, «men det trenger ikke å være veldig dyrt. For meg betyr det bare å være kreativ med borddekoren din og gi det litt personlighet.»

Se hvordan Dani gikk i gang med oppgaven, og få de beste tipsene for å lage dine egne borddekorasjoner av papir.

1. Velg et tema

En kvinne med langt brunt hår plasserer furukongler på et vakkert dekorert spisebord.

Bordet ditt kan være inspirert av hva som helst – du kan for eksempel lage blomstrende pynt til en sommermiddagsfest eller et bursdagsbord til en venn som er basert på favorittfargen eller hobbyen deres. Her legger Dani til furukongler i det vinterinspirerte bordlandskapet.

Et nærbilde av et bord dekorert med furukongler, lys og snøfnugg, stjerner, ugler og pepperkakehus i papir, laget ved hjelp av Creative Park.

Når festen er over, kan du gi gjestene dine noe av papirkunsten din som en gave, resirkulere dem i papirbeholderen eller oppbevare dem for en fremtidig spesiell anledning.

Hvis du vil lage ditt eget bordlandskap, kan du begynne med et tema, og da trenger du bare litt papir, en skriver og et utvalg av design. Creative Park er full av kostnadsfrie maler, fra papirkunstbygninger og -dyr til dekorasjoner, til og med serviettholdere og bordkort som hjelper deg med å komme i gang. Et blomsterbord kan for eksempel ha blomster- og sommerfuglmaler som er limt sammen for å lage en fin bordløper eller girlander, sammen med dekorerte bordkort for et personlig preg.

I denne anledning var temaetvinter. Dani beskriver prosessen med å starte med en fargepalett. «Jeg valgte gull, gult og brunt da jeg ønsket å få med noen naturlige toner. Deretter samlet jeg sammen elementer for å skape utseendet, og holdt meg innenfor den fargepaletten. Jeg ville at det skulle føles vinterlig, så jeg la til eukalyptus (ofte brukt i vinterkranser), og så la jeg til noen lys for å få bedre stemning.»

Det er ikke nødvendig å bruke mye tid når du lager borddekorasjoner, og Dani sørger alltid for å bruke dagligdagse gjenstander når hun styler. «Det er lett å finne alt jeg har brukt», sier hun. «Jeg har brukt gamle syltetøyglass til lysholdere, eller vaser som jeg fylte med andre ting.»

Dani brukte gullstjernemalene og gule snøflak sammen med miniatyrugler for å starte bordpyntingen. Så la hun til menyutskrifter og bordkort, i tillegg til furukongler og løv som hun hadde samlet for å få en kontrast mellom gull og grønt.

2. Skriv ut malene

En kvinne med langt brunt hår tar en trykt stjernemal fra en Canon-skriver.

«Jeg skrev ut malene fra telefonen min i Creative Park-appen – når du har konfigurert skriveren, er den svært enkel å bruke», sier Dani.

Før du skriver ut designene du vil ha, må du ha de riktige mediene for hånden. Hver mal i Creative Park viser en bestemt papirtype, og de fleste krever Canon Matte Photo Paper. Dette kan virkelig utgjøre en forskjell i den endelige strukturen, siden Matte Photo Paper sikrer en mer robust modell enn å bruke vanlig utskriftspapir.

Du kan skrive ut direkte fra smarttelefonen ved hjelp av Creative Park-nettstedet eller -appen.

Når du har skrevet ut alle malene dine, er det på tide å begynne å bygge dem. Avhengig av hvor mange du lager, kan du spre dette over noen kvelder for å sikre at sluttresultatet er av høyeste kvalitet.

3. Lage malene

Et bilde ovenfra av en person som sitter ved et skrivebord og bruker smarttelefonen til å se på et bilde av en papirkunststjerne på Canons Creative Park-nettsted. En utskrift av denne samme stjernen er også på skrivebordet.

Det finnes maler for Creative Park som passer til alle ferdigheter, fra enkle design til mer utfordrende.

En kvinne lener seg over et trebord og bretter og skjærer ut papirkunstmaler på en liten matte.

«Jeg brukte limprikker til å feste malene sammen», forklarer Dani. «Jeg kuttet prikkene i to fordi noen av malene var ganske små og festet modellen sånn.»

Følg instruksjonene nøye, siden noen modeller krever at du bretter designen før du klipper. Deretter kan du klippe ut malene og brette ned alt som må limes. Du kan bruke lim til å feste malene sammen, og deretter la dem bli stående for å tørke.

Du kan til og med tilpasse designene dine, slik at innredningen din blir unik for feiringen. «Du kan tilpasse malene dine ved å skrive navn på stjernemalene eller husene», foreslår Dani. «Eller hvis det er til en fødselsdag, kan du skrive alderen noen blir eller «gratulerer med dagen». Jeg tror fin håndskrift og en god penn kan være veldig smart og effektivt til pynt.» Du kan også legge til design via appen som et annet alternativ.

Dani tilpasset de opprinnelige malene for bordtemaet sitt – for eksempel brukte hun stjernemalen delt i to, slik at stjernene kunne ligge flatt på bordplaten, og limte sammen pepperkakemalene slik at de ble solide modeller. Hun monterte også de små menykortene sine på større brikker med farget papir for å lage en kantlinje og brukte snøfnuggmalene opp ned, slik at fargene ville fungere med temaet.

4. Dekke bordet

Et vakkert dekorert spisebord dekket av en linduk og dekorert med furukongler, løv og papirkunst.

Å lage din egen pynt betyr at du kan endre tema når du vil, og ganske enkelt skrive ut flere maler, noe som er en kostnadseffektiv måte å tilpasse bordinnstillingene til ulike arrangementer på. I tillegg til de fire årstidene kan du også prøve å lage papirkunst til en babyshower, nyttårsaften, eller til og med en reisefest, med tema fra landet du reiser til, ved hjelp av Creative Park-utvalget av arkitektoniske maler med berømte landemerker.

Nå som du har alle malene klare, er det på tide å sette dem på bordet. Sørg for at du har tallerkener, bestikk og glass klart, slik at du kan arbeide rundt dem med pynten.

Dani anbefaler at du plasserer de største elementene først, og deretter arbeider du deg nedover etter størrelse. «Jeg begynner med å legge duken på», sier hun, «og så legge til de største gjenstandene som blomster i vaser eller blomster som er plassert på bordet, og deretter arbeider jeg meg nedover og sprer de mindre gjenstandene.»

Legg store dekorasjoner på midten av bordet først – dette kan være blomster, drivved, furukongler eller til og med frisk frukt, for eksempel hele appelsiner eller gresskar, avhengig av temaet ditt. Deretter kan du legge til mindre elementer, for eksempel menyene og bordkortene, siden disse er enkle å plassere ved hver tallerken.

Dani foreslår at du grupperer elementene dine i oddetall – hun legger alltid til dekorasjoner i tre for å gi et mer tiltalende utseende.

Når disse tingene er på plass, er det på tide å plassere de mindre papirdekorasjonene rundt dem, og sette dem rundt på bordet slik du vil. Kanskje har hver person en miniatyrugle ved glasset? Deretter kan du legge siste hånd på verket, for eksempel serviettringer og andre små pyntegjenstander.

Dani ble imponert over utvalget av gratismaler som er tilgjengelig i Creative Park, og var glad for muligheten til å bli inspirert. «Jeg syntes utfordringen var veldig kul og den ga meg frihet til å være virkelig kreativ med papir og få det til å se veldig vakkert ut – det er ikke noe jeg har gjort før, så det gjorde at jeg kunne tøye de kreative grensene mine», sier hun.

Hvis du er inspirert til å prøve, kan du se #MadeWithPixma-emneknaggen for flere kreative ideer og deretter dele bordlandskapet med papirkunst ved å tagge @canonemea.

Uansett anledning, hvorfor ikke dekorere bordet med papirkunst?

Skrevet av Tamzin Wilks

Relaterte produkter

Relaterte artikler