REDLINE CHALLENGE

Redline Challenge er for ambisiøse amatørfotografer som ønsker å utfordre kreativiteten og teste sin tekniske kunnskap.

REDLINE CHALLENGE

Og vinneren er ...

Piotr Skrzypiec fra Slovenia med sitt vinnerbilde: Lost Highway. 


«Det er en stor prestasjon. For meg, som Canon-bruker, er premien det beste settet med utstyr jeg kan forestille meg», sier fotografen som nå er eier av et Canon EOS R5-kamera og ytterligere Canon-utstyr til over EUR 14 000. Piotr vil også ta på seg et personlig fotooppdrag som er utformet og veiledet av Canon Ambassador og den internasjonalt anerkjente fotografen Lorenz Holder.

«Når tåke bare kommer noen få ganger i året, er det veldig vanskelig å komme dit til riktig tid. Under slike forhold var det utrolig å se», deler Piotr, fotografen bak vinnerbildet Lost Highway, tatt med Canon EOS 5D Mark IV-kameraet ved 30 sek, f/8 og ISO 800. © Piotr Skrzypiec

ARTIKKEL

Redline Challenge: Vinneren

Fra 32 000, til 20, til 1 … Oppdag historien bak vinnerbildet med temaet Lys i mørket.

VALG AV VINNER

Bedømmelsesprosessen

Fem dommere, to dager, og en svært bra liste over bilder, utvalgt fra over 30 000 bidrag. Finn ut hvordan vinnerbildet ble valgt mens vi går bak kulissene med Kai Wong på et hemmelig sted i London i Storbritannia.

Canon Camera

KORTLISTE

Lys i mørket – se kortlisten

Se hvilke bilder blant tusenvis av bidrag som fanget oppmerksomheten til dommerne.
Canon Camera

MØT DOMMEREN VÅR

Finn inspirasjon i arbeidet til 13-gangers Red Bull Illume-finalist, Lorenz Holder

Den internasjonalt anerkjente fotografen Lorenz er kjent for sin friske og dramatiske stil – like mye kunst som fotografering – og for sin enestående evne til å fange det uventede, selv i de mest utfordrende omgivelser, og er et utmerket valg til å være dommer og mentor i Redline-utfordringen.

OPPGAVEN

Mestre lys i mørket

Lorenz Holder inviterer deg til å utforske de spennende mulighetene til å filme i lite lys, slik at du kan fange det interessante forholdet mellom lys og skygge, farge og kontrast.

Canon Camera

TIPS OG RÅD

Ta kreativiteten din og yrket ditt til nye høyder med eksklusiv innsikt fra profesjonelle

Hør fra våre inspirerende Canon Ambassadors når de veileder deg gjennom deres tilnærming til fotografering i lite lys og gir deg tips og råd som hjelper deg med å mestre oppgaven om lys i mørket.
Vis alle tips og råd
 • TIPS OG RÅD

  Magiske portrettbilder i lite lys

  Canon Ambassador Tasneem Al Sultan utforsker de lokale bygatene og gir deg noen siste tips til hvordan du kan få mest mulig ut av bilder av lys i mørket ved hjelp av hverdagslige ting.

 • TIPS OG RÅD

  Farge i mørket

  Bli med Canon Ambassador Lorenz Holder når han forklarer hvordan du kan leke med farger mens du fotograferer i mørket slik at du får uventede og dramatiske resultater.

 • TIPS OG RÅD

  Livet i svakt lys

  Canon Ambassador Aline Deschamps deler sine tips til bruk av lys i mørket for å skape meningsfulle dokumentarbilder. Hun avslører også hvordan arbeid i lite lys ofte kan bidra til å styrke relasjonen til motivet.

 • TIPS OG RÅD

  Partikkelbilder

  Canon Ambassador Lorenz Holder forteller deg hvordan du kan bruke regn, tåke, snø og andre elementer til å tilføre tekstur i bildene dine.

 • TIPS OG RÅD

  Tips til belysning for landskapsbilder på kveldstid

  Bli med Canon Ambassador Valterri Hirvonen på fottur gjennom Finland på kveldstid der han skaper magiske landskapsbilder med enkle belysningstriks.

 • TIPS OG RÅD

  Magien ved lav lukkerhastighet

  Canon Ambassador Lorenz Holder forteller deg hvorfor det bare er fantasien din som setter grenser i lite lys.

 • TIPS OG RÅD

  Dramatiske portrettbilder i lite lys

  Canon Ambassador Eliska Sky går gjennom hvordan hennes lys i mørket holder seg sterkt og fargerikt med enkle tips til hverdagsbelysning blandet med hennes flotte moteportretter.

 • TIPS OG RÅD

  Lær om lys

  Canon Ambassador Lorenz Holder forteller deg hvorfor det bare er fantasien din som setter grenser i lite lys.

 • Ta bilder med lite lys som aldri før

  Vær kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig med vår nyskapende serie av fullformats speilløse systemkameraer. EOS R-systemet har avansert teknologi, tilgang til vårt bibliotek med revolusjonerende RF-objektiver og banebrytende funksjoner for svakt lys. Det er laget for fotografering i mørke.

 • Speilløse kameraer

  EOS R5

  Du tror du vet alt om speilløse systemkameraer? Tro om igjen. EOS R5s kompromissløse ytelse er en revolusjon for fotograferingen og filmskapingen din.

 • Speilløse kameraer

  EOS R6

  Uansett hva du filmer eller tar bilder av, og hvordan du gjør det, lar EOS R6 deg være kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig.

 • Speilløse kameraer

  EOS RP

  Et lite, lett og intuitivt speilløst fullformatskamera laget for reise- og hverdagsfotografering.

 • Standard objektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Et kompakt, stillegående og lett 50mm RF-fastobjektiv med en stor blenderåpning på f/1.8, som er midt i blinken for de kreative ideene dine.

 • Speilløse kameraer

  EOS R

  Et fullformats speilløst kamera som åpner opp for nye kreative muligheter for fotografer og filmskapere.

 • RF-objektiver

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Det ideelle objektivet til hverdagsbruk for brukere av fullformats speilløse systemkameraer. Med det brukervennlige RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektivet, som er lett og kompakt, kan du ta fotograferingen din til nye høyder.

 • Relaterte artikler

  Lær mer fra vårt fellesskap av Canon Ambassadors og inspirerende kreative individer i disse historiene og veiledningene.
  Se alle artiklene
 • Billysspor i kveldslys over en svingete bro. Tykk, skylignende tåke skjuler bropilarene og bakken under.

  ARTIKKEL

  Slik fotograferer du lysspor med lang eksponering

  Piotr Skrzypiec, vinneren av Canons Redline Challenge, forklarer hvordan du bruker frontlysene og baklysene på biler til å ta levende landskapsbilder i lite lys.

 • ARTIKKEL

  Redline Challenge: Vinneren

  Fra 32 000, til 20, til 1 … Oppdag historien bak vinnerbildet med temaet Lys i mørket.

 • A road network at night with red and white light trails caused by the long exposure, shot from a bridge passing over two roads and a train track.

  ARTIKKEL

  Redline Challenge: Hils på dommerne

  Hils på ekspertpanelet som skal velge ut det beste bildet av lys i mørket, og finn ut hva de ser etter i et prisbelønt bilde.

 • Two young people relax on a palette bed with an orange throw on it. A plant casts dramatic shadows on the yellow walls.

  ARTIKKEL

  Profesjonelle fotografer avslører hvordan du kan bruke mørket til din fordel

  Fire Canon Ambassadors forklarer hvordan fotografering i lite lys er den perfekte muligheten til å tøye de kreative grensene dine.

 • A snowboarder performs a jump on a snowy outcrop, with a golden sunset in the background.

  ARTIKKEL

  Profesjonelle tips for perfekte eksponeringer med blits i lite lys

  Redline Challenge-mentor Lorenz Holder avslører de tre teknikkene han foretrekker ved fotografering av solnedganger og på kveldstid med bruk av blits.

 • ARTIKKEL

  Redline Challenge: mestre oppgaven om lys i mørket

  Actionfotograf Lorenz Holder sparker i gang Redline Challenge og deler tips og råd til hvordan du kan tilnærme deg oppgaven.

 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  ARTIKKEL

  Adrenalinfylte landskap

  Finn ut hvordan Canon Ambassador og Redline-utfordringsmentor Lorenz Holder kombinerer landskap og action på en slående og original måte.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  ARTIKKEL

  Den mørke siden: Fotografering i lite lys

  Valtteri Hirvonen skapte sin teknikk i Finlands mørke vintre. Her avslører han sine tips for å fotografere i lite lys.

 • ARTIKKEL

  Når actionsport møter arkitekturfotografering

  Canon Ambassador Lorenz Holder forteller hvordan han brukte et telezoomobjektiv med rask blenderåpning for å fotografere en skater i aksjon under en viadukt.

 • PROFIL

  Lorenz Holder

  Den prisbelønte fotografen Lorenz, som er basert i Freising i Tyskland, har flere priser fra Red Bull Illume og spesialiserer seg på bilder av actionsport kombinert med landskap- og arkitekturfotografering.

 • Canon Camera

  FELLESSKAPET

  Bli med i diskusjonen nå

  Bli involvert i chatter og diskusjoner som foregår akkurat nå på våre sosiale medier, hør tanker fra felleskapet om Redline-utfordringen, eller finn flere råd og triks som kan hjelpe deg med å ta fotograferingen enda lenger på YouTube-kanalen vår.

  REGISTRER DEG NÅ

  Få inspirasjon – registrer deg nå

  Gå ikke glipp av de nyeste tilbudene fra Canon samt tips, veiledninger, nyheter og invitasjoner til lokale arrangementer.