Canon lanserer fastvareoppdatering til utvalgte proffkameraer som gir mer effektiv arbeidsflyt

Oslo 30. mars 2021 – Canon lanserer i dag en fastvareoppdatering til to speilløse EOS R-kameraer og et profesjonelt EOS-speilreflekskamera. Brukere med EOS R5 (fastvareversjon 1.3), EOS R6 (fastvareversjon 1.3) og EOS-1D X Mark III (fastvareversjon 1.4) får tilgang til en rekke oppdateringer som gir mer effektive arbeidsflyter og større kreativ frihet.

Oppdateringen bygger på tilbakemeldinger fra brukerne, og gir nye foto- og videomuligheter på EOS R5, EOS R6 og EOS-1D X Mark III


Bedre bildekvalitet og brukervennlighet


EOS R5 får en rekke oppgraderinger inkludert Full HD 120p og støtte for flere kameratilpasninger. Brukerne kan nå lagre egendefinerte og foretrukne kamerainnstillinger på et minnekort, som kan kopieres over på et annet kamera eller brukes når innstillingene justeres. Det finnes også en innstilling for å slå av LCD-skjermen under opptak og bruke den kun til avspilling, noe som gir betjening i kjent speilrefleksstil. På både EOS 5R og EOS R6 gir den oppdaterte fastvaren full manuell støtte for RF-objektiver, som gir fotografen mulighet til å overstyre fokus på RF-objektivet manuelt i Servo AF-modus.


Effektive profesjonelle arbeidsflyter


Med EOS R5 kan fotografer sikre og raskt dele bilder med den nye Protect Image Transfer-funksjonen. Den gjør det mulig å låse beskyttede bilder, slik at de ikke slettes ved et uhell, og overføre dem via FTP. På EOS-1D X Mark III og EOS R5 kan profesjonelle fotografer nå se statusen for FTP-overføringer på displayet med informasjon om hvor lang tid det vil ta å overføre bildene.


Forbedret videofunksjonalitet


Fastvaren gir mulighet for RAW-filmer med lav bithastighet som reduserer størrelsen på RAW-videofilene, og gir raskere filoverføring på både EOS R5 og EOS-1D X Mark III. Oppdateringen gir også forbedrede videofunksjoner for EOS R5 med Canon Log 3, som er Log Gamma-kurven som brukes av alle Canon Cinema EOS-kameraer og gir større dynamisk omfang. Oppdateringen gir i tillegg suverene muligheter for fargeredigering og enklere filadministrasjon. Fastvaren gir større fleksibilitet til å filme formater på tvers av alle kameraer og inneholder en ny IPB-filminnstilling med lavere bithastighet for små videofiler som er enkle å dele.


Canon lanserer også flere programvareoppdateringer som kompletterer fastvare-oppgraderingen og gir støtte for Apple M1-prosessorer via Rosetta for Digital Photo Professional (DPP) versjon 4.14 og EOS Utility versjon 3.13.1.


Canon jobber også videre med andre nye funksjoner for disse tre modellene basert på tilbakemeldinger fra brukerne, og har planer om å introdusere Canon Log 3 på EOS R6 og EOS-1D X Mark III i en senere oppdatering.


Fastvare- og programvareoppdateringene kan lastes ned fra supportsidene på :
www.canon.no/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r6.html?type=important
www.canon.no/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-r5.html?type=important
www.canon.no/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos-1d-x-mark-iii.html?type=important