Ultraraskt og responsivt – Canon letter på sløret om EOS R3 – det nye speilløse kameraet for profesjonelle sports- og nyhetsfotografer

Oslo, 14. april 2021 – Sammen med lanseringen av tre nye innovative RF-objektiver og en ny app for fildeling, presenterer Canon Inc. i dag detaljer om utviklingen av EOS R3 – Canons nyeste og ekstremt responsive og raske speilløse proffkamera. Kameraets banebrytende design sørger for at profesjonelle sports- og nyhetsfotografer kan møte utfordrende krav på en effektiv og overlegen måte. Med kvaliteter hentet fra Canons digitale speilreflekser og speilløse kamerahus er EOS R3 et neste generasjons hybridkamera for dagens og morgendagens sports- og nyhetsfotografer.

EOS R3 har en ny Canon-utviklet stablet BSI CMOS-sensor, en kraftig DIGIC X-bildeprosessor, opptak av 30 bilder/seki med AF/AE-sporing, øye-, hode- og kroppsgjenkjenning og en ny banebrytende funksjon for øyestyrt autofokus. Kameraet passer utmerket til actionfotografer som ønsker kvalitetsbilder, både stillbilder og film, av objekter som beveger seg i høy hastighet.


Kameraet er bygget på det revolusjonerende EOS R-systemet med den enestående RF-fatningen, og sammen med et av Canons innovative RF-objektiver gir kameraet unike muligheter ingen andre kamera-/objektivkombinasjoner kan matche. Brukt sammen med objektiver som RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM som også lanseres i dag, oppnår profesjonelle fotografer førsteklasses optisk ytelse.


Her er fem ting du må vite om nye EOS R3:


Høy kvalitet med høy hastighet


EOS R3 er det første kameraet i EOS-serien som er utstyrt med en helt ny 35mm bakbelyst stablet CMOS-sensor utviklet av Canon. Kombinert med en kraftig DIGIC X-bildeprosessor får profesjonelle fotografer med EOS R3-kamera neste generasjons fotografering og filmskaping med høy hastighet. EOS R3 har opptak av 30 bilder i sekundet med AF/AE-sporing med minimal bildeforvrengningii ved bruk av den elektroniske lukkeren – perfekt for sportsfotografer som skal forevige action på brøkdelen av et sekund.


Imponerende sporing for fartsfylt action


Profesjonelle fotografer kan flytte de kreative grensene med supernøyaktig sporing og fokusering på fartsfylt action. EOS R3 sin neste generasjon Dual Pixel CMOS AF kan følge øyne, hode og kropp til personer som beveger seg raskt – noe som er utmerket for opptak av selv de minste detaljer på brøkdelen av et sekund. I tillegg avslører Canon at de vil utvide kameraets AF-sporing med et nytt motiv (foreløpig ikke offentliggjort).


Styr AF med øyet!


EOS R3 vil være utstyrt med ny og forbedret teknologi som først så dagens lys i Canons EOS 5. Det er det første digitale EOS-kameraet som gir en ny generasjon fotografer en banebrytende funksjon for øyestyrt autofokus som lar deg velge og flytte AF-punktet ved hjelp av blikket i søkeren. Denne intuitive funksjonen gir profesjonelle fotografer enkel og rask kontroll over AF. Funksjonen reduserer tiden det tar å fokusere, noe som ellers vanligvis gjøres med en multikontroll/knapp, og er et perfekt hjelpemiddel for fotografer som raskt vil fange det viktigste motivet i bildefeltet – enten de er på pressekonferanse eller fotograferer lagsport.


Profesjonell byggekvalitet


EOS R3 har hentet inspirasjon fra EOS-1D-serien og har kamerahus som gir intuitiv betjening i selv de mest krevende situasjoner. Profesjonelle fotografer kan forvente samme solide og støv- og vannbestandige design som på Canons legendariske kamerahus i EOS-1-serien. Kameraet har også det integrerte grepet som EOS-1D-eiere er så begeistret for. Med EOS R3 kan profesjonelle fotografer fortsette opptaket – uansett opptaksforhold – enten det er fra sidelinjen på en kamp eller bassengkanten, innendørs eller utendørs, i snø eller sol.


Rask tilkobling med Canons nye Mobile File Transfer-app


EOS R3 vil være kompatibelt med Canons smarttelefonapp for filoverføring, Mobile File Transfer. Bruk av mobilnett gir en ny måte å overføre bilder på og effektiviserer arbeidsflyten mens man er på farten – helt uten behov for kablet LAN-utstyr.


Canon lanserer versjon 1.2 av Mobile File Transfer for iOS i Apple App Store i juni. Den nye versjonen er kompatibel med Canons EOS-1DX Mark III, EOS R5 og EOS R6. Det vil bli lagt til støtte for Android senere.


Canon lanserer i dag også RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – et imponerende makro- og portrettobjektiv som er verdens første AF-makroobjektiv med 1,4x forstørrelseiii. I tillegg frigir Canon også detaljer om nye RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM, to teleobjektiver med fast brennvidde som er utviklet for sports- og naturfotografering. Begge objektivene byr på imponerende brennvidder og opptaksmuligheter, særlig når de brukes sammen med EOS R3.


Du finner mer informasjon om dagens lanseringer her , og du kan holde deg oppdatert på nyheter om EOS R3 ved å melde deg på Canons e-postliste.


De første EOS R3-funksjonene som presenteres i dag (14. april 2021):


  • Ny Canon-utviklet stablet BSI CMOS-sensor
  • 30 bilder/sek med AF/AE-sporing
  • Øyestyrt fokuskontroll
  • Øye- og hodegjenkjenning
  • Dual Pixel CMOS AF
  • 1D-seriens værbestandighet

i Maksimum ca. 30 bilder/sek. Hastigheten for serieopptak kan bli redusert avhengig av kombinasjonen av objektiv og opptaksforhold.
ii Minimal bildeforvrengning for stillbilder
iii For et utskiftbart autofokusobjektiv for speilløse fullformatkameraer. Canon-undersøkelse per 13. april 2021.