Canon lanserer RF-objektiv med hittil største vidvinkel på imponerende 14 mm brennvidde

Oslo, 29. juni 2021 – Canon lanserer i dag RF 14-35mm F4L IS USM, som kan skilte med RF-seriens hittil største vidvinkel. Zoomobjektivet er det siste tilskuddet i RF-trioen med kompakte f/4-objektiver som tar liten plass i fotobagen, og gir entusiaster og profesjonelle fotografer allsidig brennvidde fra 14 til 200 mm. Det har stille autofokus, 5,5-trinns optisk bildestabilisator, 14–35 mm brennvidde og asfæriske og UD-linseelementer for krystallklare bilder. RF 14-35mm F4L IS USM et utmerket objektivvalg til landskaps- og arkitekturfoto og for vloggere som trenger et stabilt og bredt synsfelt.

RF 14-35mm F4L IS USM inngår i Canons voksende utvalg av klasseledende RF-objektiv som bygger på EOS R-systemets solide fundament. Brukt sammen med EOS R-serien innovative kamerahus gir RF-objektivene uovertruffen optisk ytelse og nye muligheter til fotografer og videofotografer. Når det nye objektivet brukes på kompatible EOS R-kameraer gjør RF-fatningens kommunikasjonssystem det mulig å kombinere bildestabilisatorene i objektivet og i kamerahuset. Bruker du RF 14-35mm F4L IS USM med Canon EOS R5 eller EOS R6, får du 7 trinns bildestabilisering med autofokus og kontroll – en praktisk kraftpakke til både fotografering og filmopptak.


Kompakt objektiv med bredt synsfelt


RF 14-35mm F4L IS USM utnytter EOS R-systemets store fatningsdiameter til å oppnå bredere bildedekning og høyere bildekvalitet – alt i ett kompakt optisk system.


Med en vekt på kun 540 gram utgjør RF 14-35mm F4L IS USM sammen med kompakte og lette RF 24-105mm F4L IS USM og RF 70-200mm F4L IS USM, en trio f/4-objektiver med ulike brennvidder som dekker så å si alle behov. Objektivet har dessuten samme 77 mm filtergjenger og kompakte formfaktor som de to øvrige objektivene i trioen. Dette gjør dem til praktiske objektiver på reise siden du får fleksible opptaksmuligheter uten at du må dra på mye og tungt utstyr.


Med RF 14-35mm F4L IS USMs brennvidde kan du fotografere en rekke ulike motiver, blant annet landskap og arkitektur. Takket være en helt ny optisk konstruksjon, leverer objektivet klasseledende nærgrense på 0,2 meter og 0,38x forstørrelse. Dette gjør RF 14-35mm F4L IS USM spesielt effektivt når det er trangt om plassen og sørger for at du får med hele scenen i bildet.


Førsteklasses optikk


RF 14-35mm F4L IS USM har en avansert optisk konstruksjon med tre UD-elementer (elementer med ultralav spredning) og tre asfæriske linseelementer i støpt glass – ett av elementene er både UD og asfærisk, – som bygger på Canons 50 år med forskning og utvikling av asfæriske objektiver for kameraer med utskiftbare objektiver. Gjennom Canons omfattende investeringer i objektivdesign og avansert produksjonsteknologi har RF 14-35mm F4L IS USM elementer formet for å samle lyset på ett punkt, noe som reduserer aberrasjon og gir sylskarpe bilder med bildekvaliteten vi kjenner fra Canons fastobjektiver. Linseelementene sikrer høyeste oppløsning fra kant til kant i bildet, noe som er spesielt utfordrende i vidvinkelobjektiver der forekomsten av sfærisk aberrasjon øker kraftig. Kombinert med Canons egne avanserte belegg Subwavelength Structure Coating (SWC) og Air Sphere Coating (ASC) som motvirker skygger og gjenskinn, gir RF 14-35mm F4L IS USM suveren skarphet og kontrast.


Profesjonell, pålitelig ytelse til fotografering og filmopptak


RF 14-35mm F4L IS USM har L-seriens gode kvaliteter og gir fotografer og videofotografer konsekvent, presis ytelse. Konstruksjonen med bakre fokusering gir kort nærgrense og reduserer også «focus breathing» til under en tredjedel sammenlignet med EF 16-35mm f/4L IS USM. Nano USM-motoren gir hurtig, jevn og stille autofokus, mens f/4-blender er konstant i hele brennviddeområdet og sørger for at det ikke er variasjoner i lukkerhastighet eller ISO ved zooming. Kombinert med 5,5-trinns bildestabilisator, som øker til 7 trinn når objektivet brukes med Canons EOS R5 og EOS R6, er RF 14-35mm F4L IS USM et uunnværlig verktøy for videofotografer som bruker EOS R-systemet. Bildestabilisatoren gjør det i tillegg mulig å bruke håndholdt kamera, også ved bruk av lang lukkertid.


RF 14-35mm F4L IS USM har en kontrollring som gir deg rask og umiddelbar kontroll over TV-, AV- og ISO-innstillinger uten at du må navigere i menyer eller ta øyet bort fra søkeren. Sammen med ringen for manuell fokus, som har L-seriens forsegling for en vanntett, robust konstruksjon, kan fotografer og filmskapere jobbe i alle slags værforhold.


Du finner mer informasjon om RF 14-35mm F4L IS USM på:
 https://www.canon.no/lenses/eos-r-lenses/Hvis du vil vite mer om Canons teknologi med asfæriske objektiver, kan du besøke: https://global.canon/en/news/2021/20210527.html


Nøkkelfunksjoner RF 14-35mm F4L IS USM:


  • Høy kvalitet, ultravid 14–35mm brennvidde
  • Fast f/4-blender for fotografering i lite lys
  • Tre asfæriske elementer og tre UD-elementer, ett element er både UD og asfærisk, sikrer høyeste oppløsning fra kant til kant i bildet
  • 5,5-trinns optisk bildestabilisator eller 7 trinn når objektivet brukes med et kamera med bildestabilisator i kamerahuset (IBIS)
  • Nano USM-motor for hurtig, jevn og stille betjening, ideelt til videoopptak
  • Kontrollring som gir direkte kontroll over Tv/Av/ISO-innstillinger
  • Nærgrense på 0,2 meter med 0,38x forstørrelse
  • SWC- og ASC-belegg hindrer skygger og gjenskinn