Få bredere og lenger perspektiv med Canons nye RF-objektiver

Oslo, 14. september 2021 – Canon lanserer i dag to nye RF-objektiver designet for å gi neste generasjon entusiaster og innholdsskapere mulighet til å bygge opp en utstyrsbag med stort potensial til en overkommelig pris. De to lette og kompakte objektivene består av Canon EOS R-seriens første fastobjektiv med ultravidvinkel, RF 16mm F2.8 STM, og telezoomen RF 100-400mm F5.6-8 IS USM som lar deg komme tettere på motivet. Allsidige RF 16mm F2.8 STM imøtekommer den økende etterspørselen etter vlogging, men egner seg også godt til landskaps-, arkitektur- og astrofoto. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM bringer motiver nærmere og er et utmerket valg til sports- og naturfotografering.

Disse allsidige objektivene, som lanseres sammen med Canons nye EOS R3 , takler alt fra vlogging til astrofoto


De to nye tilskuddene tar Canons EOS R-system nok et skritt videre mot målet om å tilby bildeløsninger for ethvert behov.


Ny brennvidder for ambisiøse fotografer og innholdsskapere


De nye objektivene drar veksler på EOS R-systemets store diameter på fatningen og korte avstand mellom fatning og sensor, som gir kvalitetsobjektiver med nye brennvidder og kompakt størrelse. RF 16mm F2.8 STM og RF 100-400mm F5.6-8 IS USM leverer imponerende optisk ytelse til en pris som gjør objektivet tilgjengelig for fotografer på alle nivåer. RF 16mm F2.8 STM er et fastobjektiv skreddersydd for innholdsskapere med ultravidvinkel som tar innholdet til et nytt nivå. Med RF 100-400mm F5.6-8 IS USM kan amatørfotografer ta bilder som proffene takket være kraftig 400 mm zoom. Begge objektivene har Canons avanserte optiske teknologi, inkludert Super Spectra-belegg som reduserer skygger og gjenskinn for skarpe, detaljrike bilder. Modellene benytter også ett enkelt asfærisk linseelement til å oppnå høy bildekvalitet og redusere forekomsten av aberrasjon som kan forvrenge bildet, uten behov for flere linseelementer som øker størrelsen.


RF 16mm F2.8 STM: Utvid perspektivet


Med vidvinkel og stor blenderåpning er RF 16mm F2.8 STM et allsidig objektiv velegnet til vlogging, samt en rekke andre fotosjangre som gruppebilder, miljøportretter og arkitektur. Som første fastobjektiv med ultravidvinkel i EOS R-systemet gir RF 16mm F2.8 STM en 16mm brennvidde som gir et ekstra bredt synsfelt og forsterket dybdefølelse. Med stor blender på f/2.8 er dette objektivet perfekt til opptak i svakt lys, for eksempel til astrofoto, og til fotografering med kort lukkertid. Disse funksjonene gir vloggere mulighet til å ta opp kvalitetsfilm i svakt lys og skape liten dybdeskarphet, selv ved vidvinkel, slik at motivene virkelig trer frem mot en mykere bakgrunn. Den lave vekten gjør det også til en super følgesvenn for vloggere på farten. Brukere som vil ha en smalere vinkel til videoopptak, kan bruke RF 16mm F2.8 STM med EOS R-kameraer for å ta opp i APS-C-beskjæringsmodus og effektivt forvandle objektivet til et 25,6mm objektiv. RF 16mm F2.8 STM har Canon STM-fokusmotor som gir jevn, tilnærmet stille fokusering ved videoopptak. Med nærgrense på 0,13 m kan både fotografer og innholdsskapere ta skarpe bilder også når de fotograferer tett på motivet.


RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Kom tett på det som skjer


Denne telezoomen med brennvidde fra 100 til 400 mm er perfekt til motiver som er langt unna og er designet for gryende sports- og naturfotografer. Når du for eksempel står på sidelinjen på en fotballkamp, gir RF 100-400mm F5.6-8 IS USM deg den samme imponerende rekkevidden som profesjonelle teleobjektiver, slik at du kan forevige alt som skjer på banen. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM har i tillegg nærgrense på 0,88m¹ og største forstørrelse på 0,41x², som lar deg forevige alle detaljer i et motiv tettere på. Videre har RF 100-400mm F5.6-8 IS USM integrert 5,5 trinns optisk bildestabilisator som økes til 6 trinn når objektivet brukes sammen med kameraer med innebygd bildestabilisering. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM er utviklet med fokus på hastighet og presisjon, og er utstyrt med Nano USM-fokusmotor som gir jevn, rask fokusering og som sammen med kontrollringen på objektivet gir brukerne bedre kontroll over AV-, Tv-, ISO- og eksponeringsinnstillinger. Den lyssterke søkeren og de utvidede ISO-mulighetene på EOS R-kamerahusene kombinert med Dual Pixel CMOS AF gir mulighet til å bruke et objektiv som bryter tradisjonelle normer for størrelse, vekt og brennvidde for praktisk fotografering.


En kompakt, men allsidig utstyrsbag


Med disse to nye objektivene kan foto- og videoentusiaster bygge opp en lett utstyrsbag som åpner for mange muligheter. Nye RF 100-400mm F5.6-8 IS USM og RF 16mm F2.8 STM gir allsidige brennvidder som er godt egnet til en rekke fotosjangre. RF 16mm F2.8 STM er et fjærlett objektiv på kun 165 gram – suveren for vloggere som filmer mens de er på farten, eller landskapsfotografer som vil ha et portabelt, men likevel kraftig vidvinkelobjektiv. Med en vekt på bare 635 gram gir RF 100-400mm F5.6-8 IS USM eksepsjonell telefotobrennvidde uten å ta stor plass. Objektivet er et uvurderlig verktøy for naturentusiaster og portabelt nok til å følge med på lange vandringer på jakt etter egnede motiver.


Canon lanserer også EOS R3 i dag – et must for profesjonelle sports- og nyhetsfotografer. Du finner mer informasjon på nettstedet: https://www.canon.no/cameras/eos-r-system/Nøkkelfunksjoner for RF 16mm F2.8 STM:


 • Fastobjektiv med 16mm brennvidde og ultravidvinkel
 • Vid, lyssterk F2.8-blender
 • Jevn, stille fokusering med SMT-motor
 • Veier kun 165 g
 • Nærgrense på 0,13 m
 • Maksimum forstørrelse på 0,26x

Nøkkelfunksjoner for RF 100-400mm F5.6-8 IS USM:


 • Brennvidde fra 100 til 400 mm
 • Veier kun 635 g og er lettere enn objektiver med tilsvarende spesifikasjoner
 • 0,88 m nærgrense for 200 mm
 • Jevn, hurtig fokusering med nano USM-motor
 • 5,5 trinns optisk bildestabilisator / kompatibel med innebygd bildestabilisator i kamerahus (IBIS)
RF 16mm F2.8 STM: Anbefalt pris 3849,- NOK Salgsstart oktober 2021
RF 100-400mm F5.6-8 IS USM: Anbefalt pris 8299,- NOK Salgsstart oktober 2021