Canon Europa godkjent som medlem i Global Ecolabelling Network (GEN)

Oslo, 12. mars 2024 - Canon Europa slutter seg til Global Ecolabelling Network (GEN) . Det betyr at Canon Europa blir en del av en sammenslutning av organisasjoner som arbeider aktivt med å fremme og utvikle miljømerker som sertifiserer hele spekteret av miljøpåvirkninger i løpet av et produkts livssyklus.

GEN-Media-Alert-Main-1.jpg

Global Ecolabelling Network er en ideell organisasjon som setter den globale normen for miljømerking. Dette gir myndigheter og virksomheter enklere tilgang til oversiktlig informasjon om bærekraft, som igjen gjør dem i stand til å håndtere grønnvasking og ta bedre beslutninger, samt å fremme bærekraftige produkter og tjenester på det globale markedet.

Miljømerking er en frivillig metode for sertifisering og merking av miljøprestasjoner som benyttes over hele verden. Systemet identifiserer produkter eller tjenester som er sertifisert som de miljømessige foretrukne alternativene i en bestemt kategori. Medlemsorganisasjonene i nettverket har miljømerker som er sertifisert i henhold til internasjonalt anerkjente standarder og har oppnådd Type 1-status, ifølge standarden ISO 14024:2018 Miljømerking og miljødeklarasjoner.

«Vi er stolte over at Canon Europa er tatt opp som medlem i Global Ecolabelling Network. Som selskap er vi opptatt av å beskytte miljøet ved å redusere miljøpåvirkningen til produktene våre. Vi setter pris på denne anerkjennelsen av arbeidet vi legger ned for å nå bærekraftmålene våre, og sikre at vi leverer ansvarlige og bærekraftige produkter». Dette sier Craig Woodburn, Senior Sustainability Operations Manager hos Canon Europa.

«I Global Ecolabelling Network er vi glade for å kunne ønske Canon Europa velkommen som nytt medlem. Det er en kritisk tid for forsyningskjeder – hele veien fra produksjon til sertifisering – som krever at vi jobber sammen for å optimalisere løsninger og beste praksis for bærekraft. Vi ser frem til å samarbeide med Canon og utvikle en dypere forståelse av mulighetene og utfordringene knyttet til bærekraftig produksjon og levering av produkter over hele verden. Vi vil igjen rette en takk til Canon Europa for deres lederskap og engasjement», sier Kate Harris, fra sekretariatet i Global Ecolabelling Network.

Som medlem av Global Ecolabelling Network vil Canon Europa nå tilby pålitelige miljømerker sertifisert av en uavhengig tredjepart, for sine produkter og tjenester. Merkene oppfyller miljøledelseskriterier på en transparent måte. Dette baseres på livssyklusvurderinger, samt en rekke miljø- og helseaspekter som blant annet toksisitet, luftkvalitet, energi- og vannbruk, gjenbruksgrad og bruk av naturressurser.

Du kan lese mer om Canons bærekraftmål her.