ARTIKKEL

Strategi for hybridarbeid:
Er organisasjonen din fleksibel nok til å lykkes?

Strategi for hybridarbeid:
Er organisasjonen din fleksibel nok til å lykkes?

mann som jobber på en bærbar PC

Et uventet eksperiment

Utbruddet av pandemien tvang organisasjoner til å sette i gang et uventet eksperiment med å arbeide hjemmefra. Mange organisasjoner viste at de kunne raskt tilpasse seg til endringer, til tross for at disse omveltningene kom plutselig, og at eksternt arbeid ikke var en del av deres nærliggende planer. Alt i alt var det teknologien som var kjernen til suksessen, noe som har åpnet helt nye dører for oss når vi jobber: Hvis nasjonale nedstenginger hadde skjedd for bare fem år siden, hadde bedrifter sannsynligvis opplevd mye mer alvorlige konsekvenser.

For mange ledere i organisasjoner har de siste årene hatt en betydelig innvirkning på forming av strategien deres for fremtiden. Det har vært en måte å utforske mulighetene for å jobbe på tvers av lokasjoner.

Men hybridarbeid er bare én del av en større diskusjon om tilpasningsevne. Det var ikke bare snakk om at bedrifter med de riktige verktøyene tilpasset seg raskt til eksternt arbeid, men at de kunne også tilpasse seg til eventuelle endringer raskere fordi forretningsmodellen deres var mer motstandsdyktig mot det uventede.

Tilpasningsevne er den nye forsikringen

Noe av det viktigste man har fått ut av pandemien er en nyoppdaget bevissthet om at både markeder og arbeidsmetoder kan bli snudd på hodet på veldig kort tid.

Mens omfanget av omveltningen kan anses som unikt, er faktum at disse endringene er i ferd med å bli den nye normalen for virksomheter. Samfunnstrender og teknologinyskapninger utvikles raskere og raskere, noe som gir flere muligheter. Det organisasjonen trenger, er å være mer fremtidssikker: Å få muligheten til å tilpasse seg disse endringene enklere, slik at virksomheten blir mer fleksibel og motstandsdyktig både nå og på lang sikt.

Slik forbedrer du fleksibiliteten din

Det å holde tritt med et marked i rask utvikling og dra nytte av nye teknologier og muligheter innebærer en ny tilnærming. I stedet for å opprette femårsplaner har konsulenter lenge gitt råd om en tilnærming til «kontinuerlig utvikling.» I stedet for å se på endringer som «en hendelse» bør de behandles som en konstant tilstand, der organisasjoner innfører pågående digital transformasjon.

For å støtte en mer fleksibel forretningsmodell bør ledere være på utkikk etter måter å jobbe på som begrenser hvordan de kan tilpasse seg og erstatte dem med nyere, mer effektive prosesser som nøyaktig gjenspeiler tiden vi lever i:

 • Fra urokkelige prosesser til digitale arbeidsflyter – gode eksempler er back-office-prosesser som er avhengige av behandlingen av fysiske papirer og tilstedeværelsen av ansatte på stedet for å administrere dem, for eksempel kreditorer og HR-tiltredelse. For å bli mer fleksible bør ledere prøve å optimalisere måten disse prosessene administreres på for å oppnå større effektivitet. I tillegg til å knytte selskapet til et sentralt, fysisk sted, vil arbeidsflyter som involverer mye manuelt papirarbeid og fysisk inngripen fra teamet, ta mye tid. Digitale arbeidsflyter frigjør ikke bare de ansatte slik at de kan fokusere på viktigere oppgaver, det sikrer også at de fortsatt kan overvåke arbeidet fra hvor som helst
 • Fra fysisk infrastruktur til skyen – det er ingen hemmelighet at skybasert infrastruktur har mange fordeler. Hybridarbeid kan imidlertid presentere det siste insentivet for å overhale eldre lokal infrastruktur. Dette vil ha en rekke fordeler utover det å la team arbeide fra hvor som helst, inkludert å kunne implementere og skalere relevante nye, skybaserte innovasjoner etter hvert som de blir tilgjengelige på markedet, i stedet for å måtte bekymre seg for komplekse (og tidkrevende) eldre integreringer.
Ved å fokusere på disse prioriterte oppgavene blir bedrifter både bedre forberedt på å navigere i hybrid verden og mer fleksible på alle måter. Implementering av prosesser og infrastrukturer som har så få fysiske og geografiske avhengigheter som mulig, bidrar til å sikre forretningskontinuitet uansett hvor de ansatte er - selv i en krise.

Fleksibilitet for suksess

I det umiddelbare kjølvannet av pandemien var organisasjonene som blomstret, de med tilstrekkelige digitale verktøy til å kunne raskt ta seg av salg på Internett, eksternt arbeid, og til og med helt nye inntektskilder og forretningsmodeller.

Alle disse endringene var til en viss grad basert på avansert digital transformasjon: Organisasjoner med velutviklede funksjoner for netthandel kan enkelt sette driften på pause i de fysiske butikkene sine og skalere tilbudet på nett. Kontorbaserte bedrifter med avanserte digitale arbeidsflyter og samarbeidsverktøy kan raskt bytte til eksternt arbeid i stor skala uten å måtte overhale kompliserte manuelle prosesser og gjennomføre omfattende opplæring av ansatte. Nøkkelen til fremtidssikker suksess er å bygge opp fleksibilitet i organisasjonen ved hjelp av kontinuerlig digital transformasjon, fra å gå over til et hybridarbeid til å tilpasse seg til uforutsette fremtidige endringer.

mann som sykler

Er du klar for å planlegge fremtiden med hybridarbeid?

Les e-boken vår Hybridarbeid nå for å få veiledning om hvordan du kommer i gang.

Finn ut mer

Relaterte løsninger

 • Therefore

  Therefore™

  Velg Therefore – en dokumenthåndteringsløsning designet for å endre måten du behandler og deler dokumenter på. Besøk nettsiden vår i dag!

 • Digital transformation

  Digital transformasjon

  Vi hjelper organisasjoner med å sette fart på den digitale transformasjonen og ta i bruk digital teknologi for å lykkes i den moderne verden. Finn ut hvordan vi kan støtte deg på den digitale reisen din.

 • GettyImage-IT&Office_Small-Office

  uniFLOW Online

  Finn ut mer om Canons programvareserie for arbeidsflyter for utskrift og skanning. Gå til nettsiden vår for sikre og integrerte utskriftsløsninger.