ARTIKKEL

Bærekraft – fokus på detaljer

Ved å innføre en ny forretningspraksis får vi en fantastisk mulighet til å vurdere og justere tilnærmingen vår til bærekraft.

a man sitting on a bench working on laptop

Små gevinster, stor effekt

Ved å innføre en ny forretningspraksis får vi en fantastisk mulighet til å vurdere og justere tilnærmingen vår til bærekraft. Endringene trenger ikke å være ekstreme. De kan omfatte en rekke små, men effektive tiltak. Eksempler på dette er resirkulering og gjenbrukbare materialer, mer bærekraftige produksjonsmoduser og gjennomgang av beste praksis for transport eller emballasje. Små gevinster på en rekke områder kan ha stor betydning.

Reduce, reuse, recycle

Bærekraftige tiltak starter ofte med små detaljer, for eksempel å skille papir, plast og papp som brukes på kontoret, og redusere bruken av engangsbestikk. En av disse detaljene må være beslutninger vedrørende utstyr og teknologi. Grunnen er åpenbar – teknologi som stasjonære og bærbare PC-er og smarttelefoner utgjorde bare én prosent av verdens karbonuttrykk i 2007. Dette tallet er allerede tredoblet og på vei mot å overstige 14 prosent innen 2040.1 Selv om teknologi er helt avgjørende for moderne bedrifter, kan organisasjoner likevel gjøre små, men svært fordelaktige endringer for å adressere et av de mest alvorlige miljøproblemene.

Hvis du for eksempel har en jobbtelefon i tre år i stedet for to, eller en bærbar PC i seks år i stedet for fem, kan det ha betydning for bedriftens materialbruk. Hvis bedrifter gjør dette på et nasjonalt nivå, reduseres behovet for nye enheter, og det samme gjelder behovet for nye råstoff. Når bedrifter trenger nye produkter, kan de velge reprodusert eller renovert utstyr.2 I tillegg til at det er bedre for miljøet, kan bedrifter spare i gjennomsnitt 30 til 50 prosent av salgsprisen sammenlignet med nytt utstyr av samme type.3 Takket være klassifiseringer og prisutdelinger får kundene bedre oversikt over merker og produkter som er mer miljøvennlige, og som bidrar til sirkulærøkonomien.4

Gjør reiseveien kortere

Grønnere reisevei til jobben hver dag – eller ingen reisevei i det hele tatt – kan også være en fordel. Et gjennomsnittlig kontorfellesskap, for eksempel et felleskontor nærmere hjemmet, kan bidra til å spare 118 tonn CO2 hvert år.5 Før pandemien hadde et begrenset antall bedrifter innført mer fleksible arbeidsretningslinjer, slik at ansatte kunne jobbe hjemmefra eller i et kontorfellesskap i fleksible omgivelser. Nå støtter mange bedrifter en kombinasjon av eksternt arbeid og kontorarbeid.6 Dette reduserer karbonutslipp og øker velværet til de ansatte.

Teknologi gjør alt dette mulig. Med riktige løsninger og utskriftsmuligheter får de ansatte en sømløs overgang mellom kontoret og det eksterne arbeidsmiljøet. Videokonferanser var allerede et godt etablert kommunikasjonsmiddel på arbeidsplasser før 2020, og knyttet sammen kolleger over hele verden. Bruken økte drastisk under pandemien for å gjennomføre daglige møter uten å møtes ansikt til ansikt.

two work professionals working on laptops

Høst fordelene

Med alle disse mulighetene til å nå bærekraftmål gjennom trinnvise endringer, er det viktig å huske hvorfor de vil være så verdifulle det neste tiåret. En rapport som ble publisert i 2020, viste at 80 prosent av europeere tror at store selskaper og bransjer ikke gjør nok for å verne om miljøet.7 Dette antyder at bedrifter som jobber for å utgjøre en positiv forskjell, kan tiltrekke seg nye kunder, mens de som ikke gjør det, kan miste kunder.

Bærekrafttiltak kan også øke mulighetene for å tiltrekke seg og holde på ansatte. Rundt 26 prosent av arbeidstakere i Storbritannia sa at de ville godta lavere lønn for å jobbe for en bærekraftig organisasjon, mens halvparten av dem som deltok i undersøkelsen, sa at de ville vurdere å avslå et jobbtilbud fra et selskap med skadelig praksis.8 Global forskning har også vist at millenniumsgenerasjonen og generasjon Z vil være svært lojale mot arbeidsgivere som deler visjonen deres om positiv sosial endring.9

Bærekraft for bedrifter i dag handler mindre om HVIS og mer om HVORDAN. Den gode nyheten er at bedrifter kan utgjøre en stor forskjell ved å fokusere på detaljene og gjøre små endringer. Alt som skal til, er det første skrittet fremover.

La deg inspirere til å gjøre små endringer, og begynn med skriverparken. Last ned bildeboken vår, EQ80 – A Life in Pictures.

«Bærekraft for bedrifter i dag handler mindre om HVIS og mer om HVORDAN»

Andy Tomkins, EMEA Sustainability Engagement Manager, Canon Europe

BILDEBOK

imageRUNNER ADVANCE EQ80: tar vare på morgendagen i dag

Finn ut mer om hvordan du velger riktig teknologi for å nå bærekraftmålene dine.

Relaterte produkter og løsninger

Oppdag de reproduserte flerfunksjonsskriverne av høy kvalitet i EQ80-serien vår.

Finn ut mer

Les mer om hvordan du kan redusere karbonutslippene og nå målene dine for bærekraftig utvikling.

 • ARTIKKEL

  Bærekraftig IT: reprodusert vs. renovert

  Hva er forskjellen på renoverte flerfunksjonsskrivere?

 • ARTIKKEL

  Betydningen av bærekraft og sirkulærøkonomi

  Se hvordan en komplett sirkel bidrar til å bremse klimaendringene.

 • ARTIKKEL

  Sirkulærøkonomi, bærekraft og forretningsmuligheter

  Endre kjøpsmentaliteten for å spare penger og miljøet.

 • ARTIKKEL

  Tre grunner til at bedriften bør verdsette bærekraft

  Hva er sirkulærøkonomi, og hvorfor bør du bli en del av den?

 • ARTIKKEL

  Fire fremgangsmåter for å gjøre organisasjonen mer bærekraftig

  CSRD er på vei: bærekraftig forretningspraksis er ikke lenger valgfritt.

 • TRENGER DU HJELP?

  Vil du ha mer informasjon om hvordan du kan gjøre organisasjonen mer bærekraftig?