HÅNDTERING OG TILKOBLING

Utformet av Canon, for deg

Fotograf som justerer et Canon EOS R6-kamera for en fotoseanse

Hvis du har brukt et EOS-kamera før, vil EOS R6s utforming føles velkjent fra det øyeblikket du får det i hendene. Og om du ikke har brukt et før? Vel, vi tror at du kommer til å like hvordan kontrollene føles instinktive i hånden, og hvordan den avanserte EVF-søkeren gjør at det virker som om det ikke er noe mellom deg og motivet.

Wanda Martin ser gjennom objektivet som er festet på Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektronisk søker med høy oppløsning

EOS R6s elektroniske søker med 3,69 millioner punkter gir en så klar visning at man skulle tro du fortsatt bruker et digitalt speilreflekskamera. Med en oppdateringshastighet på 120 bilder per sekund og dekning på 100 prosent vil du føle deg fullstendig oppslukt av fotograferingen, samtidig som du kan forhåndsvise akkurat hvordan den endelige eksponeringen vil se ut. Skjermen kan også roteres og oppbevares vendt innover mot kamerahuset, for å gi ekstra beskyttelse.

EVF-søkeren har også en vribar berøringsskjerm på 3 tommer med 1,62 millioner punkter som dreies bort fra kamerahuset og kan roteres 270°, slik at du kan fotografere i nye og spennende vinkler. Du kan ta bilder, bla gjennom bilder og få tilgang til alternativer i kameraets menysystem ved å trykke på, dra og knipe sammen denne berøringsskjermen. Hvis du trykker lett på menyskjermen med to fingre, forstørres teksten midlertidig for å gjøre den enklere å lese.

Et beskjært nærbilde av Canon EOS R6
Canon EOS R6 med objektivet holdt i hendene

Intuitive, ergonomiske kontroller

Knapper, brytere og andre kontroller føles instinktive i hånden når du holder EOS R6, noe som gjør det enkelt å justere innstillingene uten å måtte ta kameraet bort fra øyet.

Et funksjonshjul bak som er praktisk plassert under tommelen, utfyller kameraets hovedfunksjonshjul, som er lett å finne med pekefingeren. Det finnes også et funksjonshjul bak for navigering når du viser bilder, og en programmerbar objektkontrollring finnes på RF-objektiver. Håndtaket har blitt utformet for komfort når du gjør opptak over lengre tid.

Et dedikert programhjul brukes til å veksle mellom opptaksprogrammer, mens separate kontrollhjul foran og bak kan programmeres til å justere blenderåpningen og lukkerhastigheten på en måte som passer best til din måte å arbeide på. Fokusområder kan flyttes rundt på skjermen ved hjelp av en AF-joystick-kontroller, eller med kameraets berøringsskjermgrensesnitt.

En skjelettvisning av baksiden og forsiden av kameraet

EOS R6s kabinett i magnesiumlegering inspirerer til selvsikkerhet og er forseglet mot støv og fukt, slik at du kan fortsette å fotografere også når forholdene blir dårligere.

EOS R6s lukkermekanisme har blitt finjustert til å ha en mykere, men likevel tilfredsstillende, lyd som er mindre sannsynlig å bli hørt av motivet. Det er perfekt for opptak i høy hastighet og har blitt sertifisert for 300 000 betjeninger. Lukkeren kan også stilles inn slik at den forblir åpen eller lukket når du skifter objektiv eller slår av kameraet, noe som beskytter sensoren, eller gjør den klar til bruk.

«Med den vribare skjermen var det enkelt å fotografere raskt fra et annet perspektiv».

Dobbelt spor for kort for fleksibelt opptak og fleksibel fotografering

Et par SD-minnekortspor er tilgjengelig og kompatibelt med den nyeste UHS-II-teknologien for rask skriving og overføring. Konfigurer kameraet til å lagre JPEG- og RAWer-bilder på forskjellige kort, eller til å ta en sikkerhetskopi mens du tar bilder, for ekstra trygghet. EOS R6 kan også konfigureres til å lagre bilder på ett kort og videoopptak på et annet, slik at du kan holde orden i den kreative prosessen.

Doble kortspor på EOS R6

Mer kraft til bildene dine

EOS R6 bruker et helt nytt litiumionbatteri med høyere kapasitet, som gir flere bilder på én opplading enn med LP-E6N-batteriet. LP-E6NH er kompatibel med andre EOS-kameraer, og EOS R6 kan også drives av eldre LP-E6N- og LP-E6-batterier.*

USB-lading er tilgjengelig via Canons offisielle PD-E1-strømadapter, eller via PD-kompatible ladere og strømbanker for ekstra batteristrøm når du trenger det. Et ekstra batterigrep BG-R10 er også tilgjengelig, slik at to batterier kan brukes samtidig for lengre opptakstider med et dobbelt sett med kontroller, og ekstra komfort for portrettfotografering.


*Fotograferingshastighet og antall bilder fra en enkeltlading kan reduseres ved bruk av eldre LP-E6N-batterier

Doble kortspor på EOS R6
Viser et bilde tatt av Canon EOS R6 på en smarttelefon, med kameraet plassert i bakgrunnen

® Teatro Massimo.

Mer tilkoblet enn noensinne

EOS R6 har innebygd Wi-Fi og bruker en Bluetooth Low Energy-tilkobling som alltid er på, for å opprettholde en kontinuerlig kobling til kompatible smartenheter. Du kan bla gjennom og velge bilder på kameraets SD-kort og dele dem med andre på nettet, simpelthen ved å starte Canon Camera Connect-appen på en kompatibel smarttelefon eller et nettbrett*. Kameraet kobles til umiddelbart via Wi-Fi, slik at du kan overføre bildefilene du vil, og legge til GPS-informasjon om nødvendig. Det er også mulig å ta bilder eksternt fra smartenheten, eller konfigurere EOS R6 for automatisk bildeoverføring, slik at bildene sendes automatisk til enheten når du tar dem.

Med denne Wi-Fi-tilkoblingen kan du også bruke fjernkontroll fra EOS Utility-programvaren, som kan brukes til fotografering i sanntid og til å bla gjennom og kontrollere kameraet, slik at du kan ta bilder fra vinkler som er vanskelige å nå, eller fra avstand eller i et studio. Og for å oppnå best mulig kamerakontroll kan du laste ned et utviklingssett for programvare, slik at du kan opprette programvare til EOS-kameraet for bedriften din, eller som en hobby. Hvis du vil vite mer, kan du gå til https://developers.canon-europe.com/s/

Bilde som tas av en ballettdanser i et lukket miljø / hjemme, en bærbar datamaskin er trådløst koblet til kameraet og viser det samme bildet

Fotografere med trådløs tilkobling til EOS R6

Sende bilder direkte fra et kamera til skyen

Med Canons nye skytjeneste for fotografering, image.canon, kan brukerne lagre originalbildene dine på nettet, inkludert RAW-filer, i opptil 30 dager. Bildefiler kan deretter flyttes til brukerens tildelte lagringsplass på 10 GB, Google Drive, Adobes Creative Cloud* eller lokale frakoblet lagringsplass.

Med EOS R6 kan bilder lastes opp automatisk til nettskyen image.canon, slik at de er klare til bruk på en synkronisert PC eller Mac når du kommer hjem. Klassifiseringene som brukes med RATE-knappen (vurderingsknappen), bevares, slik at du kan finne favorittbildene dine umiddelbart.

Et Canon EOS R6-kamera ved siden av en tekopp

INNEBYGD FTP

EOS R6 tilbyr innebygd FTP og FTPS for profesjonelle fotografer med behov for å levere bilder direkte til kunder raskt og sikkert, ved hjelp av kameraets innebygde 2,4 GHz Wi-Fi. FTP-innstillingene kan konfigureres i kameraet, og opptil ni forhåndsinnstillinger kan lagres for øyeblikkelig bruk.

Når bildene blir vurdert i kameraet med RATE-knappen (vurderingsknappen), kan disse metadataene overføres sammen med bildefilene – uvurderlig informasjon for bildebehandlere og byråansatte.

Relaterte artikler

Utforsk disse artiklene for å finne ut hvordan Canon EOS R6 utmerker seg på så mange områder.

 • VIDEOHYBRID

  Ett kamera for stillbilder og video

  I tillegg til stillbilder med overlegen kvalitet produserer EOS R6 eksepsjonell video.

 • BILDEKVALITET OG -STABILISERING

  Fantastisk kvalitet i ugunstige forhold

  I hjertet av EOS R6 finner du teknologi som deles med flaggskipet vårt – EOS-1D X Mark III.

 • AUTOFOKUS

  Fokus på det som betyr mest

  Med sin avanserte Dual Pixel CMOS AF II-autofokus kan EOS R6 identifisere og spore motiver i bevegelse som ingen speilløse kameraer har gjort før.

 • SPEED

  EOS R6 – stille kontinuerlig fotografering

  Bruk EOS R6 til å fotografere stille og kontinuerlig med opptil imponerende 20 bilder i sekundet.