Videohybrid

Drømmen til en skaper av innhold. Ett kamera for stillfoto og filmer

Javier Cortes bruker Canon EOS R6 til å ta bilde av en ballettdanser på et teater

Javier Cortes tar bilder av en ballettdanser som øver på Teatro Massimo på Sicilia. ® Teatro Massimo.

I tillegg til stillbilder med overlegen kvalitet produserer EOS R6 eksepsjonell video. Ta bilder med oppløsninger på opptil 4K / 60p eller med en bildehastighet på opptil 120p når du tar opp video i full HD – alt med Dual Pixel CMOS AF som gir kontinuerlig sporing av autofokus. Bruk kameraets avanserte teknologi til å ta opp video med bred dynamisk rekkevidde og levende farger.

Hender som holder et Canon EOS R6-kamera i naturlige omgivelser

Film uten stativ og dra full nytte av EOS R6 kraftige kombinerte objektiv og integrerte bildestabilisator.

Bildeopptak av en ballettdanser i et åpent naturområde omgitt av søyler

Ta bilder med 4K 60p for å forevige ballettens eleganse og flyt med enestående detaljer og naturlige farger.

Canon EOS R6 holdt i en lav vinkel for å ta bilde av en danser som sitter på gulvet

Den vribare skjermen hjelper deg med å fokusere bilder fra en lav vinkel for å få en dramatisk effekt. ® Teatro Massimo.

Skap videoer slik du vil ha dem

EOS R6 kan ta opp video med en rekke oppløsninger og bildefrekvenser, avhengig av bildeeffekten og følelsen du ønsker å oppnå.

Med 4K UHD-oppløsning kan filmskapere fange overlegen klarhet og detaljrikdom, og velge bildehastighet fra en rekke verdier:
• 23, 98p for et kinolignende preg
• 25p og 30p for normal gjengivelse
• 50p og 60p for reproduksjon av den jevne bevegelsen til dynamiske motiver, eller for å skape sakte film-effekter med halv hastighet

Ved opptak med full HD-oppløsning er det flere alternativer:
• 100p og 120p for enda jevnere gjengivelse av motiver i rask bevegelse og ekstreme sakte film-effekter med en firedels hastighet.*

I tillegg til en tradisjonell intervalltidtaker for stillbilder støtter EOS R6 også 4K- og full HD-videoopptak i tidsforløpmodus. Dermed kan videografer lagre endringer i en scene som skjer på en mye langsommere tidsskala enn normalt, og justere dem i kontrast til sanntidsopptak og opptak i sakte film.

* Det gjøres ikke lydopptak under opptak i full HD 100/120p

Javier bruker Canon EOS R6 til å ta bilder av to ballettdansere på et teater

Javier tar bilder av ballettdanserne for å demonstrere EOS R6 enestående filmeegenskaper og 8-trinns IS. ® Teatro Massimo.

Profesjonell bildekvalitet

Med EOS R6 har du muligheten til å ta bilder med Canon Log 1 for å få resultater som bevarer detaljer i skarpt lys og skygger når du tar bilder under forhold med høy kontrast. Bilder som er tatt med Canon Log 1, er enkle å gradere i arbeidsflyter for etterbehandling, noe som gjør det enkelt å bruke en bestemt bildeeffekt eller fargeprofil, eller tilpasse bildet til bilder som er tatt med andre kameraer i samme format.

EOS R6 støtter nå H.265-kodeken sammen med den mer tradisjonelle H.264-kodeken. Dette gir 10-biters 4:2:2-opptak for enestående bildekvalitet, enten internt lagret på SD-minnekortet eller eksternt på en opptaker via en mikro-HDMI-utgang.

Håndtering av en dynamisk rekkevidde

Når du tar opptak under forhold med høye kontraster tar EOS R6s HDR Movie-modus bilder som er undereksponert og deretter riktig eksponert. Deretter kombineres disse til ett enkelt bilde som automatisk bevarer detaljer i områder med skarpt lys. Og dette er ikke alt.

EOS R6 støtter nå også HDR PQ-opptak for både video og stillbilder. Denne modusen for høy dynamisk rekkevidde bruker en perseptuell kvantisator for opptak som ser fantastisk ut når de vises på kompatible HDR-skjermer.

Kameraet tar opp HDR PQ i et format som er i samsvar med BT.2100 (PQ) HDR-spesifikasjonen, og med H.265-komprimering, slik at opptaket kan redigeres i en kompatibel programvare.

En ballettdanser som poserer på et åpent område omgitt av søyler

«Canon EOS R6 gjør meg i stand til å oppnå bedre resultater som filmskaper.»

Dual Pixel CMOS AF II

Det nye Dual Pixel CMOS AF II-systemet gir eksepsjonelt jevnt og presist fokus i alle opptaksinnstillinger. Det gir også ansikts- og øyeregistrering, og analyserer 100 prosent av bildet,* noe som gjør det ideelt for filming i høyt tempo. Systemet kan også gjenkjenne katter, hunder og fugler, og enkelt spore dem rundt i bildefeltet mens det kontinuerlig justerer fokus for å gjøre dem skarpe.

Det er enkelt å skape stilige overganger som flytter skarphetsområdet fra ett sted til et annet, i tillegg til å fange publikums oppmerksomhet. Dette er en elegant og profesjonell effekt, og EOS R6 gjør det enkelt å få til. Bare trykk på kameraets berøringsskjerm (eller skjermen på en tilkoblet smartenhet), så vil kameraet enkelt fokusere på nytt med en hastighet som du har angitt i menysystemet.

* Kun med kompatible objektiver. Det er ikke sikkert at det er mulig å flytte AF-rammen til kanten av skjermen under enkelte forhold.

EOS R6 har sebrastripete mønstre som er lagt over skjermen for å advare deg om at et motiv eller område nærmer seg et bestemt nivå av lysstyrke, og potensiell overeksponering. De kan stilles inn til å utløse ved forskjellige lysstyrkenivåer ved hjelp av alternativene på hovedmenyen til EOS R6.

En ballettdanser som poserer på et åpent område omgitt av søyler

Fokus på det som betyr mest

Med sin avanserte Dual Pixel CMOS AF II-autofokus kan EOS R6 identifisere og spore motiver i bevegelse som ingen speilløse systemkameraer har gjort før.
Et håndholdt Canon EOS R6-kamera

® Teatro Massimo.

Verktøy som hjelper deg med å holde fokus
Når du fokuserer manuelt, har EOS R6 en rekke verktøy som hjelper deg med å oppnå den viktige skarpheten og få resultatene du er ute etter.

Fokuspeaking
Kantene på delene i fokus på motivet får en egen farge som du velger.
Fokusforstørrelse
Hvis du forstørrer bildet, først med 5x og deretter med 10x, kan du se bildet bedre og evaluere fokus.
Dual Pixel CMOS AF-hjelper
EOS R6s Dual Pixel CMOS AF-teknologi ble først brukt i Cinema EOS C300 Mark II-kameraet vårt og måler avstanden mellom motivet og Dual Pixel-algoritmer, og viser om motivet er i fokus eller ute av fokus.

Opptakstid

EOS R6 gir deg kraftige bilde- og filmopptaksmuligheter i en kompakt design. Ved de høyeste bildefrekvensene og -oppløsningene genereres det uunngåelig varme på grunn av oppløsningen, bildefrekvensen og autofokusfunksjonen. De omtrentlige opptakstidene for de tilgjengelige oppløsningene og bildefrekvensene i miljøer med temperatur på 23 °C / 73 °F fra kaldstart er beskrevet nedenfor.

4K 60P
– 94 % sensorbredde: 30 minutter
– APS-C beskjæring (5.1 K oversamplet): 35 minutter *1

4K 30P
– 94 % sensorbredde: ikke begrenset av varme
– APS-C beskjæring (5.1 K oversamplet): 40 minutter *1
*1 Opptakstiden er begrenset til 29 minutter og 59 sekunder. Angir tiden når opptaket kan gjenopptas umiddelbart

Hvis kameraet når temperaturgrensen, anbefales det å slå av kameraet, slik at det kan kjøle seg ned.
Omtrentlig gjenopprettingstid for omgivelser med 23 °C / 73 °F vises nedenfor, men påvirkes av ulike faktorer som omgivelsestemperatur, fortsatt kamerabruk og valgt opptaksoppløsning. Tiden frem til full opptakstid er tilgjengelig igjen, varierer med omgivelsestemperaturen.

4K 60P
– 10 minutter nedkjøling gir ca. 5 minutter med opptakstid

«FILMSKAPING HAR MULIGHETEN TIL Å TA DEG MED PÅ EN REISE»

Javier Cortés' utstyrsveske

Det viktigste utstyret for profesjonell filmskaping.

Javier Cortes holder et Canon EOS R6-kamera

Kameraer

EOS R6

Uansett hva du filmer eller tar bilder av, og hvordan du gjør det, lar EOS R6 deg være kreativ på måter du simpelthen ikke trodde var mulig.

Finn ut mer

Objektiver

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Dette objektivet er en del av treenigheten av Canons essensielle RF-zoomobjektiver og har rask blenderåpning og bildestabilisering samt en Nano USM-motor for stille fokusering.

Finn ut mer

Objektiver

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Canons raskeste vidvinkelzoomobjektiv takket være en Nano USM-motor, 5-trinns bildestabilisering, inkludert tre asfæriske og to UD-elementer for slående skarphet. Wanda sier at objektivet hjelper henne med å ta «vakre og utrolig skarpe bilder».

Finn ut mer

Canon RF 50mm F1.2L USM

Et objektiv som setter nye standarder når det gjelder fotografisk ytelse, gir overlegen skarphet, ekstra kreativ kontroll og ytelse over all forventning i lite lys.

Finn ut mer

Beslektede artikler

Utforsk disse artiklene for å finne ut hvordan Canon EOS R6 utmerker seg på så mange områder.

 • HÅNDTERING OG TILKOBLING

  Utformet av Canon, for deg

  EOS R6s utforming vil føles velkjent fra første øyeblikk.

 • SPEED

  EOS R6 – stille kontinuerlig fotografering

  Bruk EOS R6 til å fotografere stille og kontinuerlig med opptil imponerende 20 bilder i sekundet.

 • AUTOFOKUS

  Fokus på det som betyr mest

  Med sin avanserte Dual Pixel CMOS AF II-autofokus kan EOS R6 identifisere og spore motiver i bevegelse som ingen speilløse kameraer har gjort før.

 • BILDEKVALITET OG -STABILISERING

  Fantastisk kvalitet i ugunstige forhold

  I hjertet av EOS R6 finner du teknologi som deles med flaggskipet vårt – EOS-1D X Mark III.