AUTOFOKUS

Fokus på det som betyr mest

Med sin avanserte Dual Pixel CMOS AF II-autofokus kan EOS R6 identifisere og spore motiver i bevegelse som ingen speilløse kameraer har gjort før. Skarpheten er akkurat der den må være, og du kan trygt ta bilder med visshet om at EOS R6 gjør jobben.

Kameraets autofokus drives av DIGIC X-prosessoren, som bruker kunstig intelligens med avansert læringsteknologi til å gjenkjenne og spore motivets øyne, ansikt, hode og kropp. Personer holdes skarpe selv i profil, eller når bare ett øye er synlig. Og hvis motivet vender seg bort et øyeblikk, f.eks. når du fotograferer sport med mye bevegelse, sporer EOS R6 fortsatt hodet eller kroppen slik at ansiktet blir skarpt når motivet vender seg mot kameraet igjen.

Det er viktig å kunne spore elementer som kropper og hoder, ikke bare ansikter, når du tar bilder av sport der spillerne plutselig snur seg, for eksempel fotball eller ishockey – eller må bruke hjelmer som skjuler deler av ansiktet.

I EOS R6 strekker denne teknologien seg til og med så langt som å gjenkjenne katter, hunder og fugler, noe som gjør det mye enklere å ta bilde av dyr.

Personer kan spores selv om de har på seg en hjelm med maske eller solbriller. Når du fotograferer motorsport, kan kameraet gjenkjenne motorsykler og racerbiler takket være en fastvareoppdatering. Kameraet kan til og med skille mellom lukkede og åpne førerhus, og fokuserer på hjelmen til føreren når den er synlig.

Couple performing ballet in the theatre

© Wanda Martin / Canon Ambassador ® Teatro Massimo

Svært følsom fokusering

Kameraets Dual Pixel CMOS II AF-system er så følsomt at det kan fokusere på så lite som 0,05 sekunder3 og fungere i lysnivåer så mørke som -6,5EV1, som er omtrent det samme som lyset fra en kvart måne. EOS R6 er det første EOS-kameraet som har så høyt følsomhetsnivå at det kan fokusere med maksimal blenderåpning så liten som f/22. Dette gjør at telekonvertere kan brukes med objektiver med relativt liten blenderåpning, inkludert våre ultrabærbare superteleobjektiver, slik som RF 800MM F11 IS STM og RF 600MM F11 IS STM.

Manuell støtte for objektiv alltid tilgjengelig

Finjuster eller overstyr fokus manuelt i AF-modus uten å måtte vri på en bryter. Denne funksjonen som er populær blant brukere av eldre EF USM-objektiver, er blitt fornyet for RF-objektiver og deres nyere generasjon fokusmotorer.

Alternative fokuseringer

EOS R6 har alternative fokusinnstillinger, som gjør at fotografen kan skape sammensatte bilder med mye større dybdeskarphet enn man kan generere kun med små blenderåpninger. Dette er en spesielt nyttig teknikk for nærbilder eller makrobilder, der dybdeskarpheten er naturlig grunn.

I modusen for alternative fokusinnstillinger tar EOS R6 en rekke bilder med ett enkelt knappetrykk, der det starter med den angitte fokusavstanden og beveger seg gradvis mot uendelig med hvert bilde. Denne bildeserien kan deretter kombineres til et endelig sammensatt bilde i etterbehandlingen ved hjelp av programvare som Digital Photo Professional, som leveres med kameraet.

Kvinne i en ballettpositur

Fantastisk bildekvalitet i ugunstige forhold

I hjertet av EOS R6 finner du teknologi som deles med flaggskipet vårt – EOS-1D X Mark III.

«Funksjonen for ansiktssporing ga meg tryggheten til å holde tritt med modellen min og fange inn hans dynamiske og følelsesladede positurer».

Sporingsadferd

Adferden til kameraets AI Servo-autofokussporing kan justeres ved å endre parametre som «sporingsfølsomhet» eller «akselerasjons-/retardasjonssporing» eller ved å velge én av fire innstillinger – konfigurasjoner som er ideelle for ulike typer fotografering av bevegelse.

Som standard, eller for å komme i gang, har EOS R6 også programinnstilling A, som automatisk tilpasser seg bevegelsene som blir fotografert.

EOS R6s autofokus i aksjon

Enkelt valg av fokuspunkt

EOS R6s autofokusområde dekker praktisk talt 100 prosent av bildet2 og kan brukes individuelt, i soner eller sammen som ett enkelt fokusområde med opptil 6072 valgbare posisjoner. Spot-AF er også lagt til, og det bruker et svært lite AF-område for ekstrem presisjon.

Fotografer kan bruke multikontrollen til å manuelt flytte det aktive fokuspunktet eller den aktive fokussonen rundt på skjermen. Følsomheten til denne kontrollen, som er lett å bruke med kameraet på øyet, kan justeres til én av tre nivåinnstillinger, ut fra hva du foretrekker.

Du kan også bruke kameraets berøringsskjerm til å angi posisjonen til det aktive fokuspunktet – bare trykk på eller dra punktet når du tar bilder med Live view-programmet, eller ved å bruke trykk-og-dra-teknologien når kameraet er på øyenivå.

Beslektede artikler

Utforsk disse artiklene for å finne ut hvordan Canon EOS R6 utmerker seg på så mange områder.

 • VIDEOHYBRID

  Ett kamera for stillbilder og video

  I tillegg til stillbilder med overlegen kvalitet produserer EOS R6 eksepsjonell video.

 • BILDEKVALITET OG -STABILISERING

  Fantastisk kvalitet i ugunstige forhold

  I hjertet av EOS R6 finner du teknologi som deles med flaggskipet vårt – EOS-1D X Mark III.

 • SPEED

  EOS R6 – stille kontinuerlig fotografering

  Bruk EOS R6 til å fotografere stille og kontinuerlig med opptil imponerende 20 bilder i sekundet.

 • HÅNDTERING OG TILKOBLING

  Utformet av Canon, for deg

  EOS R6s utforming vil føles velkjent fra første øyeblikk.

  1. Under stillbildeopptak med et f/1.2-objektiv, midtre AF-punkt, enkeltbilde-AF, ved 23 °C / 73 °F, ISO100. Unntatt RF-objektiver med DS-belegg (Defocus Smoothing)
  2. Vannrett: 100 % Loddrett: 100 % (maks. ca.) AF-områdedekning. Aktuelt når motivet vises i rammen når AF-programmet Ansikt + sporing er aktivert med bruk av RF-objektiver (unntatt RF600mm F11 IS STM / RF800mm F11 IS STM og Forlenger RF) EF-objektiver (ekskludert enkelte aktuelle produkter), Forlenger EF (III) (avhengig av AF-område for hovedobjektiv). Noen scener og motiver egner seg kanskje ikke. Du finner informasjon om kompatible objektiver på Canons offisielle støtteside.
  3. Verdens raskeste fokuseringshastighet på 0,5 sekunder – blant speilløse systemkameraer med utskiftbare objektiver med tilsvarende 35 mm fullformats bildesensorer med faseforskjellsgjenkjennende AF på bildeplanet og kontrastgjenkjennende AF. EOS R6s AF-hastighet er den samme som den til EOS R, EOS RP og EOS R5. Tilgjengelig på markedet per 9. juli, 2020. (Basert på undersøkelser utført av Canon). Beregnet basert på den resulterende AF-hastigheten målt i henhold til CIPA-retningslinjene. (Varierer avhengig av opptaksforholdene og objektivene som brukes.) Intern målemetode. [Måleforhold] Lysstyrke for fokusering: EV 12 (romtemperatur, ISO 100) Opptaksprogram: M, Objektiv i bruk: RF24-105 mm F4L IS USM (med en brennvidde på 24 mm), stillbildefotografering med lukkerknappkontroll, AF-metode: 1-punkts AF (med midtre AF-punkt), AF-modus: enkeltbilde-AF