Få mest mulig ut av et standardobjektiv

Tip Getting The Best From A Kit Lens - kit-lens-wide

Et vanlig 18–55 mm standardobjektiv har et allsidig zoomområde for daglig fotografering og gir deg muligheten til å ta bilder av alt fra landskaper til nærbilder. Sett objektivet til ca. 30 mm for et synsfelt som tilsvarer normalt synsfelt for mennesker. Dette gir bildene et naturlig utseende og lar betrakteren konsentrere seg om motivet i, stedet for å bli distrahert av effektene av et vidvinkelobjektiv eller et ekstra langt objektiv.

Komponere bildet

Tip Getting The Best From A Kit Lens - kit-lens-wide-02

Hvis du bruker objektivets videste innstilling, bør du finne et interessant element som kan brukes som detalj i forgrunnen, ellers kan resultatet se litt tomt ut. Gå et par skritt fremover, slik at motivet i forgrunnen fyller rammen. For portretter bør du stå på en lengre avstand og zoome inn for å få mer flatterende resultater. Bruk den største mulige blenderåpningen til objektivet for å utheve motivet i forhold til bakgrunnen.

Fokusering

EOS_6D_Mark_II_Sample_CINC_26_IMG_1908_P_A2

Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste motivet innenfor bilderammen. Hvis du vil endre komposisjonen, trykker du utløserknappen halvveis ned til motivet blir skarpt. Hold fingeren på knappen for å låse fokus, og komponer bildet på nytt.

Motiver med jevn struktur er vanskeligere for kameraet å fokusere på, så prøv å fokusere på et annet element på samme avstand, låse fokus og deretter komponere på nytt. Hvis du er for nær motivet til at kameraet klarer å fokusere, beveger du deg lenger unna og prøver på nytt.

Skarpere bilder

En mann som holder et kamera med sin høyre hånd, med søkeren nær ansiktet og venstre hånd støttende under objektivet.
En mann som ser på LCD-skjermen til et kamera han holder, med albuene dyttet inn mot kroppen og venstre hånd støttende under objektivet.

Ta skarpere bilder ved å holde kameraet med høyre hånd og støtte undersiden av objektivet med venstre hånd. Aktiver bildestabilisatoren hvis kameraet har denne funksjonen, trekk albuene tett inntil kroppen, og rull fingeren over utløserknappen i stedet for å trykke. Sørg også for at forsiden av objektivet er ren og fri for støv. En objektivbørste, blåser og mikrofiberklut for optikk i kameravesken bidrar til å holde objektivet plettfritt.

Relaterte produkter

Relaterte artikler