UTSKRIFTER OG PAPIRKUNST

En himmelsk opplevelse med en papirdrage

Hobbykunstneren Emma Howcutt-Kelly forklarer hvordan man lager en fargerik, hjemmelaget drage med en Canon PIXMA-skriver og Creative Park.
En mor og den lille sønnen hennes prøver å fly en pen papirdrage i en grønn bakhage. Begge smiler og er glade.

Nå som sommeren er her, hvorfor ikke utfordre deg selv med en aktivitet der du lager en drage for hånd som kan fly i parken, eller som du kan ta med på familiepiknik eller på stranden?

En papirdrage er et rimelig, morsomt og plastfritt alternativ til tradisjonelle drager, og når du lager den, kan det være en fokusert opplevelse som gir familien mulighet til å være sammen, og der eldre barn kan hjelpe yngre søsken.

Hobbykunstneren Emma Howcutt-Kelly og kona hennes, Clare, har alltid likt å lage ting. «Det er avslappende og gir deg en følelse av å utrette noe», sier Clare. «Papir er også et allsidig materiale, og det er enkelt å rive det i stykker og starte på nytt hvis du gjør feil.»

Emma fant en enkel instruksjonsvideo på nettet som beskriver hvordan man lager en papirdrage hjemme ved hjelp av noen vanlige husholdningsartikler. Finn ut hvordan Emma, Clare og den unge sønnen deres gjorde det, og oppdag de beste tipsene for å lage din egen unike papirdrage.


Du trenger

Creative Park-appen (eller -nettstedet)
Canon PIXMA-skriver, for eksempel Canon PIXMA TS5350a-serien
Canon Matte Photo Paper
• Linjal
• Saks
• Limstift, limpistol, limprikker eller teip
• Hyssing, tråd eller bånd
• Pappsugerør eller trepinner til rammen

1. Velg maler

To hender som holder en smarttelefon som viser den mønstrete papirmalen med tropiske fugler fra Creative Park.

Du trenger litt mønsterpapir for å lage hovedstrukturen til dragen, og det finnes mange alternativer på Creative Park, inkludert fargerike geometriske trykk og kraftige blomsterdesign.

Et papirark med tropiske fugler og blader påtrykt kommer ut av en Canon PIXMA-skriver.

Etter at Emma og familien hadde valgt favorittdesignet sitt, skrev hun ut malen fra en smarttelefon ved hjelp av Canon Creative Park-appen og en PIXMA-skriver.

Enten barnet elsker sommerfugler eller dinosaurer, kan du finne et mønster som passer til å lage en papirdrage, på Canons Creative Park-nettsted eller -app.

Familien valgte mønsterpapir med et tropisk fugl-design som de skrev ut på en PIXMA-skriver. «Vi trengte bare ett ark, og vi ble veldig fornøyde med resultatet», sier Emma.

Emma syntes at fargene på PIXMA-skriverblekket er skikkelig kraftige. «Fargene er utrolige», sier hun videre. «Det er fantastisk at vi kan lage slike ting hjemme. Som illustratør blir det bra å bruke det til å lage utskrifter til kundene mine.»

2. Brett, lim sammen og monter

Et par hender som spikker trepinner for å lage sokkelen til en hjemmelaget papirdrage.

For å lage hovedrammene til dragen kan du bruke spisepinner i tre, sugerør, papp eller pinner fra hagen.

En kvinne som sitter ved et blått bord og bruker en saks til å klippe et stykke papir med tropiske fugler og blader på, til formen av en drage.

I tillegg til at en papirdrage fungerer flott som dekor på et barnerom, kan den også være en gjennomtenkt gave til et søsken eller en klassekamerat.

Når du har skrevet ut det mønstrete papiret, er det på tide å finne fram håndverksferdighetene og lage en ramme til papirdragen av pappsugerør, kartong eller kanskje pinner fra hagen.

Du trenger en kortere del til den horisontale støtten og en lengre del til den vertikale. Legg rammen i et T-formet kryss på baksiden av mønsterpapiret, og pass på at støttene er så rette som mulig. Sett sammen rammen, og fest den til papiret med en limpistol, limprikker eller teip, og la det tørke helt før du fortsetter.

Emma og Clare sa at det å feste pinnene riktig var det vanskeligste med å lage papirdragen – men det finnes ingen faste regler for dette, så bare prøv og se hva du kan få til.

Da Emma hadde gjort ferdig den kryssformede strukturen, klippet hun bort overflødig papir med en saks, før hun brettet kantene over og limte dem ned. Tørk det på nytt.

Nå er det på tide å lage halen. Emma festet en snor til rammens tverrligger, som igjen ble festet i hver ende for å lage en løkke. Deretter festet hun enda en snor til løkken, som hun passet på var lang nok til å fly dragen.

Du kan gjøre dragen så stor eller liten du vil, ganske enkelt ved å lage en større ramme eller lime sammen flere stykker med mønstret papir til seilet.

3. Den siste finpussen

To hender som bruker en limpistol til å lime remser av rosa og lilla bånd til bunnen av en papirdrage.

Til halen på dragen laget Emma remser av bånd som hun festet med en limpistol. I tillegg til at det liver opp prosjektet, er det en flott måte å bruke overflødig papirkunstmateriale eller gammelt gavepapir på.

En ung gutt løper over en plen og drar en papirdrage i en snor bak seg. Han ser mot kameraet og smiler bredt.

Sønnen til Emma og Clare syntes det var gøy å løpe i hagen med papirdragen. I tillegg til at det er en innendørsaktivitet når den lages, er det også en fin måte å få barna ut i frisk luft på når de skal prøve kreasjonene sine.

Du kan dekorere papirdragen med maling, glitter eller tusj. Dette er en veldig fin måte å inkludere barna på, og det gjør papirkunstaktiviteten ekstra morsom, spesielt hvis barna elsker kunst og håndverk.

Du kan også legge til et bakstykke på spissen til den diamantformede dragen med trykte elementer fra denne Creative Park-fjæruroen, for å få litt ekstra stil.

Emma og Clare ga dragen et personlig preg med det glitrende båndet. «Det krasjet litt med papirmønsteret, men vi tenkte at det så søtt ut», sier Emma.

Når dragen har tørket, kan du teste den og fly den i hagen, i parken eller på stranden. Kast den opp i luften med én hånd mens du holder i snoren for å unngå at den flyr av gårde. Så begynner du å løpe, og dragen skal da følge etter bak deg. Når den ikke er i bruk, blir den en fin sommerpynt på soverommet.

Emma planlegger allerede familiens neste papirdrageprosjekt, der designet skal justeres litt for at den skal fly bedre. «Det var ikke mye vind den dagen, så vi prøver igjen når det blåser mer», sier hun. «Jeg vil lage en mye større neste gang med en større – og penere – hale.»

«Vi likte muligheten til å gjøre noe helt nytt», fortsetter hun. «Men det kan ta litt av med utskrifter, og plutselig oppdager du at du nesten drukner i papirkreasjoner!»

Tamzin Wilks

Relaterte produkter

Relaterte artikler