KREATIV UTSKRIFT

Lag dine egne stressleker med Creative Park

Stressleker er morsomme å leke med og enda morsommere å lage, men de kan også være beroligende hvis du har mye å tenke på, noe vi finner ut i denne veiledningen fra Paula Milner, som er ekspert på papirkunst, og sønnen hennes Freddie.
En pakke med Canon Matte Photo Paper, fotografert ovenfra, omgitt av fargerike stressleker laget av papir.

Paula Milner er en håndverksentusiast og tekstildesigner basert i Storbritannia. Hun går under navnet The Crafty Lass på Instagram, der hun deler håndverksinspirasjon og innblikk i hjemmet sitt med over 6000 følgere. Paulas eldste sønn, Freddie, er autistisk og venter på en ADHD-diagnose, noe som betyr at han trenger ekstra støtte – Paula snakker åpent og ærlig om det i sine sosiale kanaler.

Kreative prosjekter har alltid vært en stor del av Freddies barndom, og selv om han kan synes at det er vanskelig å konsentrere seg i lange perioder, finner Paula måter å holde ham engasjert på. «Freddie er veldig interessert i hva mammaen og pappaen hans gjør», sier Paula. «Faren hans er ingeniør og har mye fokus på tall, så Freddie er også interessert i leker og spill som har med tall å gjøre. Hvis han ser meg hekle eller sy, vil han gjerne lære å gjøre det – han kan allerede sy på en knapp, og han har laget sitt eget lappeteppe. Han er veldig interessert i alt som gir umiddelbare resultater.»

Paula har nylig oppdaget Canons Creative Park, som hjelper henne med å holde Freddie opptatt ved å tilby utallige papirprosjekter som er enkle å lage. Stressleker laget av papir er et flott alternativ til plastleker, og Freddie synes hele prosessen, fra å lage lekene til å leke med dem, er veldig beroligende. Stressleker er ikke bare for barn heller – det å ha noe å gjøre med hendene gjør det også enklere for voksne å konsentrere seg om man føler seg rastløs eller urolig.

Hvis du vil lage dine egne stressleker, har du alt du trenger her, i tillegg til at du får litt inspirasjon fra Freddie og Paula.

En Creative Park-mal som kommer ut av en svart Canon-skriver plassert på en trehylle.

Du kan skrive ut maler direkte fra Creative Park-appen, eller du kan laste ned en PDF-fil fra Creative Park -nettstedet.

En smilende kvinne og en ung gutt som sitter ved et bord og leker med et utvalg av stressleker laget av papir.

Hold små hender opptatt med stressleker som lages av papir. De er enkle å laste ned og lage, og morsomme å leke med.

1. Velg malene dine fra Creative Park

En kvinne sitter ved en bærbar datamaskin som viser Canons Creative Park-nettsted. En pakke med Canon-skriverpapir, en leke formet som en papirvindmølle samt krukker med penner og sakser er plassert på bordet ved siden av henne.

Du vil kanskje bli overrasket over hvor mange maler som venter på deg i Creative Park. Snurrebasser er et flott sted å starte, men andre alternativer inkluderer modelldinosaurer og et kassaapparat med fungerende deler. Mulighetene er uendelige.

Creative Park gjør det enkelt å være kreativ på impuls. Det er tusenvis av papirprosjekter å velge mellom, alt fra de stresslekene som Freddie liker best, til mer komplekse, pedagogiske hjelpemidler som en pop-up ABC-eske.

«Freddies interesser endrer seg ganske regelmessig», sier Paula. «I det ene øyeblikket kan han være opptatt av tall, og i det neste øyeblikket handler alt om sterke farger, så utvalget som er tilgjengelig i Creative Park, er virkelig nyttig når vi leter etter ting som vil appellere til ham.»

Det er enkelt å søke etter maler i Creative Park. Bruk rullegardinmenyen på nettstedet, eller velg fanen Category (Kategori) fra appens startside. Du kan også bruke søkeikonet. Hvis du bruker Creative Park for første gang, er det lurt å starte med noe enkelt. Stressleker, som disse snurrebassene, er perfekte for nybegynnere eller barn (med tilsyn av voksne). Du finner dem ved å søke etter «Origami Spinning Tops» i søkefeltet på skrivebordsversjonen eller ved å navigere gjennom kategoriene Papercraft > Educational > Play (Papirkunst > Lærerikt > Lek).

2. Skriv ut på Canon Matte Photo Paper

Hender holder en rekke fargerike Creative Park-maler som er trykt på Canon Matte Photo Paper.

Canon Matte Photo Paper er det beste valget for kreative prosjekter. Imponerende farger er garantert, og med 170 g/m² (tykkelsen på papiret, målt i gram per kvadratmeter) er det robust nok til å lage leker og spill som kan lekes med igjen og igjen.

Canon Matte Photo Paper er perfekt for å lage papirkunst. Det er litt tykkere enn standard A4-papir, og det gir klar fargegjengivelse av høy kvalitet, noe som sikrer at det du lager, ser bra ut. Legg papiret i PIXMA-skriveren i henhold til instruksjonene, og skriv ut de valgte malene direkte fra Creative Park-appen, eller last ned en PDF-mal fra Creative Park-nettstedet for å skrive ut fra datamaskinen eller enheten.

«Freddie liker nye ideer og må stimuleres, så det faktum at du kan velge ting og skrive dem ut nesten umiddelbart, er perfekt for ham», sier Paula. Når du har valgt malen og lagt i papiret, kan du lage papirkunst etter bare noen minutter.

3. Klipp ut og lag det

En ung gutt sitter ved et bord og klipper forsiktig ut fargerike former fra en Creative Park-mal.

Klippelinjene på Creative Park-malene skal være enkle for små barn å følge, men voksne bør alltid være til stede.

En smilende ung gutt sitter ved et bord og leker med stressleker laget av papir.

Freddie kunne klippe ut og lage sine egne fidget-spinnere, noe som gjorde hele prosessen enda bedre for ham.

Når du har skrevet ut malene, er neste trinn å klippe dem ut. Bare følg kantene på mønsteret, og se etter sakseikonene som forteller deg hvor du skal klippe i tillegg. Stressleker krever bare noen få klipp, noe som gjør dem enkle nok for barn å lage med bare litt hjelp med tanke på sikkerhet.

Fidget-spinnere kan enkelt tilpasses med maling, penner eller litt pynt som glitter eller klistremerker (husk at bruk av maling eller glitter kan bety at de ikke lenger kan resirkuleres). «Jeg har bare nettopp oppdaget Creative Park», sier Paula, «men jeg tror det er en utrolig ressurs for foreldre som må underholde barna sine i skoleferier, eller gi liv til skoleprosjekter barna skal arbeide med hjemme.

«Jeg har funnet så mange måter det kan hjelpe voksne på også, spesielt de som er ute etter alternative, bærekraftige måter å dekorere fester og arrangementer på.» Det finnes også mange alternativer for dekorasjon til hjemmet som kan skrives ut.

4. Laget for voksne også

Hender limer sammen utklippet papir. Skriverpapir og instruksjoner for å lage en papirleke finnes også på bordet.

Noen maler i Creative Park er litt vanskeligere å bygge, og passer best for eldre barn og voksne. Hvis du er ute etter måter å underholde vennene dine på, hvorfor ikke invitere dem for å lage papirkunst? Det er ingen grenser for hvor mange ganger du kan laste ned en mal, så inviter så mange personer du vil!

Et utvalg av fargerike leker laget av papir er plassert oppå en Canon PIXMA-skriver, med krukker med penner og sakser ved siden av.

Hvert ark med fidget-spinnere inneholder flere maler, slik at du har mange å velge mellom.

«Kreative prosjekter er generelt veldig avslappende for Freddie, og han liker å lage ting med hendene. For en stund siden foreslo vi at han kunne leke med stressleker, og nå leter han aktivt etter dem når han føler at han trenger å roe seg ned», sier Paula.

Det å lage ting med papir kan være en veldig beroligende aktivitet å gjøre alene, men det er også en flott måte for barna å tilbringe tid med venner på. Det er ingen grense for hvor mange ganger du kan laste ned malene, så alle kan lage det samme. Når lekene er laget, kan du oppmuntre barna til å finne på leker de kan leke sammen, for eksempel å sette opp et dukketeater for foreldrene.

Det å samles for å lage ting er ikke bare for barn – gleden ved å lage ting med hendene er også bra for voksne. Det er noen fantastiske prosjekter i Creative Parks arkitekturkategori som krever mye mer tid og tålmodighet, inkludert modeller av Spanias Sagrada Familia og tempelkomplekset Angkor Wat i Kambodsja.

«Når det gjelder kreative prosjekter, blir barn ofte engasjerte og synes det er greit om det er litt rotete», sier Paula. «Voksne, derimot, har ofte svært forutinntatte ideer om hvordan noe skal se ut. Creative Park er perfekt for begge grupper – enten du vil gi designene dine et personlig preg eller bare holde deg til malen. Hvis du gjør feil, kan du bare skrive ut og starte på nytt.»

5. Resirkuler og gå videre til neste prosjekt

Hender holder en grå resirkuleringsboks fylt med papp- og papirbiter og kasserte papirprosjekter.

Når du er ferdig med å leke med fidget-spinnerne, kan de resirkuleres med resten av papiret og pappen. Husk også å sjekke resirkuleringsalternativene for de tomme Canon-blekkpatronene.

Canon Matte Photo Paper kan resirkuleres sammen med vanlig resirkulering av papir/papp (sjekk alltid de lokale retningslinjene for resirkulering). Dette er kanskje ikke tilfellet hvis du dekorerer designene eller bruker lim, men du kan se etter mer bærekraftige alternativer, for eksempel biologisk nedbrytbart glitter.

«Freddie kan være ganske uforsiktig», sier Paula. «Han kan lett ødelegge plastleker, noe som kan være synd hvis vi har brukt penger på dem. Gratis maler for leker i Creative Park betyr at vi ikke er så bekymret for at han skal ødelegge dem, spesielt fordi vi vet at papiret kan resirkuleres.»

Hvis Creative Park er nytt for deg, begynner du i det små og jobber deg oppover til større og mer komplekse prosjekter, og resirkulerer det du har laget tidligere, slik at du får plass til mer.

Skrevet av Matthew Bowen

Relaterte produkter

Relaterte artikler

 • KREATIV UTSKRIFT

  La fargene dine skinne

  Tilfør litt farge i hjemmet ditt med denne vakre regnbuekunsten.

 • UTSKRIFTSTIPS

  Utskriftstips for skolestart

  Finn kreative måter å organisere skoleåret på med en Canon-skriver.

 • KREATIV SINNSRO

  Stress ned fra skrivebordet

  Stress er noe vi alle er kjent med, men noen få enkle grep kan gjøre hver dag litt enklere.

 • KREATIV UTSKRIFT

  Lag dinosaurdekor med Creative Park

  Dekorer barnets soverom uten at det koster for mye, med forhistorisk papirkunst.