UTSTYR

Skap perfekt stemning med Canon Light & Speaker ML-A

Oppdag fordelene ved lyd og lys for fokus og kreativitet med lydterapeuten Lyz Cooper.
En Canon Light & Speaker ML-A i sølv står på en flislagt overflate med lyset litt til den ene siden, slik at høyttalerdekselet vises.

Med så mange distraksjoner som kjemper om oppmerksomheten vår i dag, kan det være vanskelig å konsentrere seg dypt om en oppgave. Canons trådløse Light & Speaker ML-A – en stilig Bluetooth-høyttaler som er laget av aluminium, og som også fungerer som bordlampe – er et hjelpemiddel for konsentrasjon og kreativitet samtidig som den kan hjelpe en å slappe av og koble ut.

Lyz Cooper, som er lydterapeut og en av grunnleggerne av British Academy of Sound Therapy, tror på musikkens evne til å forandre humøret. Hun sier at den må være riktig komponert for å gi ønsket effekt, og forklarer at «prosessen med kreativitet og dypt fokus stimulerer to ulike deler av hjernen, så det kreves forskjellige lyder».

Lyz anbefaler varmt å ta pauser når man jobber: «Det er veldig viktig når du har et intenst fokus, eller når du har en tidsfrist, at du tar ‘hjernepauser’.» På Spotify-spillelisten som hun har vært med på å komponere til lanseringen av Light & Speaker ML-A, er det et lydspor som skal hjelpe deg med å «la tankene fly for en stund» – et viktig tips for å klare å holde fokus over tid.

Denne slanke høyttaleren er ikke bare et produktivitetsverktøy – den er så allsidig at du kan ta den med deg som en lykt hvor som helst i huset. Og takket være den stilige, minimalistiske estetikken og valget mellom to farger (sølv eller svart), passer den garantert inn i interiøret i et hvilket som helst rom du velger å plassere den i.

Hold fokus

En Canon Light & Speaker ML-A plassert på et skrivebord av tre ved siden av en kvinne som jobber, og som lyser opp den bærbare datamaskinen hun leser fra.

Lyz sier at kjølige toner egner seg bedre til stimulering og produktivitet, så bytt fra varmt til kjølig lys på Canon Light & Speaker ML-A når du trenger å fokusere på et viktig prosjekt.

En Canon Light & Speaker ML-A er plassert på et skrivebord og lyser opp en kalkulator og noen penner.

Canon Light & Speaker ML-A med sin unikt designede vippbare og roterende arm og roterende lampehode sikrer perfekt vinkel for alle omgivelser. Den kan være den perfekte løsningen for belysning uansett oppgave, og vil heve inntrykket av ethvert rom med sin harmoniske blanding av form og funksjon i et elegant, minimalistisk design.

Når det gjelder konsentrasjon, passer ulike produktivitetsverktøy og teknikker til ulike personlighetstyper, men noen av fordelene ved Canons Light & Speaker ML-A passer for de aller fleste. For eksempel kan du velge mellom varmt eller kjølig lys, som Lyz snakker om: «Det varme lyset skaper en mer koselig følelse, mens et kjølig lys er mer oppløftende og stimulerende.» Så hvis du ønsker deg produktivitet og oppmerksomhet, er kjølig lys det riktige valget. Lampens justerbare arm kan også lage en spotlight som kan vippes hvor som helst, noe som er ideelt til lesing eller arbeid som krever presisjon.

Lyd kan virkelig hjelpe deg med å komme inn i en tilstand av dyp konsentrasjon – de gangene «du blir så oppslukt av noe at du glemmer å spise», forklarer Lyz. «Da trenger du virkelig å ha musikk i bakgrunnen. Det vil hjelpe deg å være kreativ og holde fokus», sier hun videre. «Vi gjorde en stor undersøkelse med 3500 deltakere. De fleste sa at de velger stemningsmusikk eller klassisk musikk når de studerer – noe som ikke forstyrrer dem.»

Men det handler ikke bare om musikk: Lyz er fascinert av lyder og den dype virkningen de har på hjernen. «Jeg lager ganske mye hvit støy, og brun og rosa støy, i musikkomposisjonene mine», sier hun. «De har forskjellige egenskaper. Hvis du har tinnitus, kan hvit støy være ganske nyttig fordi det demper tinnitusen, mens rosa støy og brun støy er mykere. Brun støy kan være lyden av en vifte eller en stekeovn – sånne ting. Det kan bidra til å dempe angst.»

Canon Light & Speaker ML-A bruker Bluetooth 5.0, slik at du kan få tilgang til spillelister fra alle musikkstrømmetjenester og finne ut hva som fungerer for deg. Lyz har også laget en spesiell Spotify-spilleliste som viser frem det beste av det Light & Speaker ML-A har å by på. Den har tittelen AutoFocus og er Canons første album noensinne, og den er laget for å skape en atmosfære som er perfekt for større kreativitet.

Finn et bra sted å jobbe

En Canon Light & Speaker ML-A er plassert på et skrivebord av tre ved siden av en bok, en plante og noe kontormateriell.
En Canon Light & Speaker ML-A står på et bord ved siden av en lenestol.

Canon Light & Speaker ML-A er et allsidig verktøy som gjør det mulig å tilpasse belysningen og musikken hvor som helst i hjemmet.

Før du begynner å jobbe med noe, bør du sette deg et klart mål og skrive det ned. Selvdisiplin og det å holde seg selv ansvarlig er viktig for å nå målene sine. Det er også viktig å utvikle en rutine. Kanskje du starter i det små, men sett av litt tid til et prosjekt hver dag – regelmessigheten kan bidra til at hjernen kommer i en kreativ modus i disse periodene.

Å ha et dedikert arbeidsområde er veldig nyttig for produktiviteten, men det finnes mange andre måter du kan gjøre et rom egnet for arbeid på. Hvis du bare har kjøkkenbordet tilgjengelig, så pass på at det er rent og klart med alle verktøyene du trenger til å studere, og plasser andre forstyrrende elementer i et annet rom. Ha en spilleliste med musikk som fungerer for deg, eller kanskje en podkast du liker.

Light & Speaker ML-A gir opptil åtte timer med lys, fem timer med musikk og tre timer med begge deler samtidig – på én lading. Det er enkelt å lade den via USB-C, og det tar tre timer å lade opp til full kapasitet.

Ta deg tid til å slappe av

En person sitter på kne på en yogamatte ved siden av en Canon Light & Speaker ML-A.

«Mange sier: ‘Jeg kan ikke meditere, jeg vil ikke meditere, hjernen min slår seg ikke av’. Men hvis du har noe musikk eller lyd som er laget [for å meditere til], kan du oppnå en veldig dyp og avslappet tilstand – veldig enkelt, uten å tenke på det», forklarer Lyz.

En person ligger i senga med en bok, og en Canon Light & Speaker ML-A står på nattbordet.

For å unngå å bli utbrent, er hovedbudskapet til Lyz at du må ta deg «hjernepauser». Det kan gjøre at hjernen starter på nytt, og det vil hjelpe deg å holde deg engasjert i et prosjekt. «Vi kan bruke musikk til å drive hjernebølgene inn i en lavere tilstand og på den måten bli mer avslappet», forklarer Lyz. «Så det er mange måter musikk driver hjernen inn i endrede tilstander på, og som påvirker nevrotransmitterne våre.»

Som Lyz påpeker, «har de største fallene i konsentrasjonen en tendens til å inntreffe rundt kl. 11 og rundt kl. 15, så det er veldig bra med tanke på optimal helse og velvære å ta hjernepauser».

Å ha på bakgrunnsmusikk med lavt volum er en bra måte å slappe av på, men på grunn av det lavere lydregisteret blir bassen, som spiller en viktig rolle i visse omgivelseslyder, ofte nesten lydløs på lavt volum. Den passive radiatoren i sokkelen til Canon Light & Speaker ML-A gjør at bassen blir mer tydelig også på lavt volum, slik at du slipper å kompromisse på lydkvaliteten når du skal slappe av.

Varmt omgivelseslys kan også virke avslappende og skape en koselig og komfortabel atmosfære om kvelden.

Din partner i hjemmet

To Canon Light & Speaker ML-A som står på et overfylt middagsbord, omgitt av tallerkener med mat og folk som sitter på stoler. En hånd som strekker seg og justerer kontrollene på nærmeste Light & Speaker ML-A.

Skap en god atmosfære til en koselig middagsfest med den justerbare belysningen til Canon Light & Speaker ML-A, som også kan spille av stemningsfull musikk mens du underholder.

En Canon Light & Speaker ML-A ligger på en hylle og lyser opp et sett med inneplanter i en varm glød.

Den varme belysningen fra Canon Light & Speaker ML-A kan bidra til en koselig og avslappende atmosfære på kvelden, og den ser bra ut når du belyser andre deler av interiøret, for eksempel inneplanter, som jo også er bra for velværet generelt.

Strøm musikken, radioprogrammet eller podkasten du liker best, trådløst fra en hvilken som helst mobilenhet eller datamaskin med Canon Light & Sound ML-As Bluetooth 5.0-teknologi. Den er perfekt til å sørge for et avslappende miljø hvor som helst i hjemmet. «Hjernen vår lager dopamin og nitrogenmonoksid når vi lytter til musikk. Og det har faktisk en helbredende effekt på kroppen», forklarer Lyz.

Canon Light & Speaker ML-A er en perfekt gave til kreativiteten din, og det at den er så lett å ta med seg, gir muligheter for tilpassede og fleksible arbeidssteder som dekker folks ulike behov. Den er laget av aluminium av høy kvalitet med en «alumitt-finish», der alle skruene er skjult inni kroppen. Og det at man kan velge mellom sølv og svart, betyr at den vil passe i ethvert hjem.

Betydningen av mentale pusterom som Lyz anbefaler, gjenspeiles i ML-As dobbelte formål, som minner brukerne om balansen mellom arbeid og avslapping. Slik kan vi utnytte det beste ved teknologien til å få et harmonisk liv.

Skrevet av Natalya Paul

Relaterte artikler