FAMILIEFOTOGRAFERING

Finn ut hvordan du kan få mest mulig ut av Canon PowerShot PX

Dette allsidige lille kameraet er fullpakket med funksjoner som kan være til nytte for hele familien, fra å forbedre hjemmekontoret til å lage videoer til sosiale medier.
En skateboardkjører midt i et hopp mot en klar blå himmel. Et Canon PowerShot PX er montert på et stativ til høyre for ham.

Å ha et Canon PowerShot PX-kamera er som å ha din egen personlige fotograf og videofotograf. Uansett om du arrangerer fest eller bruker det som webkamera, fanger det kompakte PTZ-kameraet (med panorering, vipping og zooming) inn øyeblikkene automatisk. Bare sett det på et flatt underlag eller et stativ, slå det på, og når det gjenkjenner et ansikt, begynner det på intelligent vis å ta bilder og videoer av seg selv. Det er batteridrevet, og objektivet dekker et omfattende område for panorering, vipping og zooming.

Det gjør at du kan være til stede i øyeblikket, for ikke å glemme å ta del i handlingen selv, uten å måtte ha rollen som fotograf eller videofotograf. Du trenger heller ikke bruke mange timer på å bla gjennom bildene og videoene for å finne ut hva du vil beholde. Alt på PowerShot PX-minnekortet vises i Connect-appen for Mini PTZ-kameraet på smarttelefonen, slik at du manuelt kan velge favorittene du vil overføre og dele på sosiale medier. Det er også smart nok til å anbefale de beste bildene og klippene, slik at du sparer tid og krefter.

Se videoen nedenfor for å få mer informasjon om hvordan du konfigurerer Canon PowerShot PX-kameraet og gjør det klart til bruk.

Det er imidlertid mye mer ved Canon PowerShot PX enn at det er praktisk – du må bare kjenne til styrkene ved det.

Her er en rekke måter du og dine kjære kan få mest mulig ut av de spesielle ferdighetene til dette smarte kameraet på, og tips for å få mest mulig ut av funksjonene i hver situasjon.

1. Familiesammenkomster og arrangementer: Bevar uformelle øyeblikk

En sittende eldre kvinne gir en gave til et spent, lite barn. Et Canon PowerShot PX-kamera står på bordet ved siden av dem og tar bilde av den smilende gruppen.

Canon PowerShot PX er lite og diskré, noe som gjør det ideelt for å fange inn uformelle familieøyeblikk, som kan være mye mer virkningsfulle enn iscenesatte gruppeportretter.

Et Canon PowerShot PX plassert på et sidebord for å ta bilder av fire personer som spiser mat på en hagefest.

Canon PowerShot PX er batteridrevet, og det kan brukes utendørs, forutsatt at det er tørt vær. Det fungerer best når det plasseres på et skyggefullt sted utenfor direkte sollys.

Planlegger du en fest? Canon PowerShot PX er ideelt for å dokumentere sosiale arrangementer og familiesammenkomster. Mens rekkevidden til en selfie-stang bare strekker seg noen meter fra brukeren, kan PowerShot PX plasseres lenger unna for å fange inn hele motivet.

Konfigurer PowerShot PX-kameraet før gjestene kommer, og plasser det i øyehøyde på et flatt, stabilt underlag med utsikt over hvor folk samles. Sikre at motivet er godt opplyst, og at det ikke er noe som hindrer panoreringen.

Deretter kan du la kameraet gjøre jobben for deg. Ved hjelp av ansiktsgjenkjenningsteknologi kan kameraet panorere, vippe og zoome for å få de beste komposisjonene, slik at du får med deg grupper av festdeltakere, og at bildene automatisk korrigeres for forvrengning.

Vil du ha litt mer kontroll? Med Connect-appen for Mini PTZ-kameraet kan du stille inn kameraet til å prioritere ansikter, for eksempel personen du arrangerer en fest for, og deretter sortere bildene etter motiv.

Og du trenger ikke bekymre deg for å gå tom for plass. Hvis kameraets microSD-kort fylles opp, finnes det et alternativ for automatisk sletting av bilder som gjør at du kan fortsette å ta bilder. De eldste bildene slettes først, men ingen av favorittene fjernes.

2. Skape innhold: Fang inn morsomme aktiviteter

En mor smiler til datteren sin mens hun tar en kake ut av ovnen. Et Canon PowerShot PX-kamera er uklart i forgrunnen og fanger inn øyeblikket.

Connect-appen for Mini PTZ-kameraer gjør at du kan ta bilder eksternt via smarttelefonen. Du kan panorere, vippe og zoome med kameraet for å få akkurat den komposisjonen du ønsker, og deretter trykke på opptaks- eller lukkerknappen for å ta opp video eller bilder.

Hvis du er en spirende baker, kunstner eller annen kreativ sjel som ser etter en bedre måte å dokumentere de kreative prestasjonene dine på, er Canon PowerShot PX løsningen.

De autonome fotograferingsmulighetene gjør det til kameraets ideelle venn for å ta bilder når hendene dine er fulle eller skitne. Det siste du vil bekymre deg for hvis du har hendene i kakerøre eller holder i en malerkost og palett, er å bruke et kamera. Med talekommandoer kan du være regissøren: Bare si «Hei, Pixie» for å aktivere kameraet, «Start opptak» for å begynne å ta opp et klipp, eller «Ta et bilde» for å ta et stillbilde, og deretter «Stopp» for å avslutte automatisk fotografering*.

3. Fange inn handlingen på film: Bli en stjerne på sosiale medier

Et PowerShot PX montert på et stativ for å filme en tenåringsgutt på et skateboard.

Funksjonen for sporingsassistanse, som er tilgjengelig gjennom en fastvareoppdatering, er ideell for å filme bevegelser som hopp og triks på skateboard.

En liten hund som løper etter en gutt som holder en ball. Et PowerShot PX-kamera er montert på et stativ i forgrunnen.

Bare slå på sporingshjelpen i Connect-appen for Mini PTZ-kameraet. Alle videoene dine blir umiddelbart klare til å vises på telefonen, slik at du kan velge favoritter, redigere og laste opp direkte til sosiale medier.

Canon PowerShot PX kan være nøkkelen til suksess over natten på medier som YouTube for ivrige stjerner på sosiale medier som ønsker å få filmene sine på nettet på en enkel måte.

Når du bruker kameraets automatiske fotograferingsfunksjon, kan funksjonene for panorering, vipping og zooming legge til iøynefallende effekter i klippene dine. Avhengig av forholdene vil kameraet automatisk utføre vidvinkelpanoreringer, flerpanoreringer (søke etter personer som står ved siden av hverandre – ideelt når det brukes med en venn eller to) eller enkle zoomobjektiver og innramminger (flytte seg for å ta bilde av personer utenfor visningen).

Hvis du tar bilder eksternt, får du en fastvareoppgradering som du kan laste ned via Connect-appen for Mini PTZ-kameraet, som legger til en funksjon for sporingsassistanse, noe som gjør at du kan fange inn et motiv i bevegelse selv om de ikke er vendt mot kameraet. Du kan begynne å filme via appens opptaksskjerm, eller ved å tilordne opptaksfunksjonen til kameraets knapp for trådløs kommunikasjon.

Den lille, lette størrelsen til PowerShot PX-kameraet gjør at det kan plasseres nesten hvor som helst. Hvis du vil ha en fast vinkel, bør du vurdere å bruke et stativ. Det finnes en standardfatning på undersiden av kameraet, slik at du kan stille det inn i den perfekte stillingen og komme i gang med hoppene og triksene dine i visshet om at det er stabilt og får med all handlingen i bildet.

4. Jobbe hjemmefra: Oppgradere webkameraet

Et hvitt Canon PowerShot PX ligger på en liten bunke med bøker på et trebord.

Ved å bruke Canon PowerShot PX som et trådløst webkamera kan du holde deg i bildet selv om du beveger deg rundt i rommet. Det går på batteri, men det anbefales å bruke en kompatibel USB-C PD-lader/-strømforsyning hvis du skal på lengre møter.

Faste webkameraer som krever at du sitter stille under hele møtet, er (den ganske kjedelige) standarden, men hvis du legger Canon PowerShot PX til oppsettet du bruker når du jobber hjemmefra, gir du de virtuelle møtene og presentasjonene dine på Internett en dynamisk, ny dimensjon. PowerShot PX bruker sporingsferdighetene sine til å følge deg når du beveger deg rundt på hjemmekontoret, uten kabel via Wi-Fi og Canons Wireless Webcam Utility for Mini PTZ Cam (tilgjengelig kostnadsfritt for PC-er med Windows 10). Med denne nyoppdagede friheten blir du raskt misunnet av kollegaer som er limt til pultene sine.

Uansett om du planlegger en samling for venner og familie, ønsker å ta opp dynamiske videoklipp til sosiale medier eller bare gjøre jobbmøtene dine litt mer spennende, kan det lille, men smarte Canon PowerShot PX gjøre alt det harde arbeidet for deg.Skrevet av Sam Kielsden

Relaterte produkter

Relaterte artikler